DVOV herstelt zich van slechte eerste helft en bekert verder

DVOV 1

Groep 2 13

12 september 2020 14:30

Onbekend

De derde en laatste bekerwedstrijd in de poule brengt ons in het dorp IJzerdoorn in de Betuwe, bij voetbalvereniging Uchta. Onze verdedigingsleider en amateur-historicus Jochem van de Kamp wist te vertellen, met een beetje hulp van Google, dat Uchta een verbastering is van Ochten, het buurdorp. Voor de liefhebbers: zie Uchta verklaard.

Uchta heeft na een gelijkspel tegen Wodanseck en een ruime nederlaag tegen Kolping-Dynamo geen kans meer op verder bekeren. Voor ons zou deze wedstrijd, gezien de eerdere uitslagen, een formaliteit moeten zijn.

Er ontbreken echter de nodige spelers door blessures en om andere redenen. En doordat Jochem rust krijgt en op de bank begint, beginnen we de wedstrijd zonder de ervaren as (Jochem, Pelle, Olaf).

De eerste tien minuten lijkt er geen vuiltje aan de lucht. DVOV gaat vol in de aanval en Uchta wordt op eigen helft teruggedrongen. Vijf corners leveren echter geen groot gevaar op voor het doel van de Betuwnaren. Als Uchta zich een keer voorin meldt is er wel meteen groot gevaar, maar keeper Rik Peters reageert prima.

DVOV heeft een enorm overwicht, maar het lukt maar niet om grote kansen te creëren en we lopen blijkbaar erg veel buitenspel.

Boas de Bloois krijgt dan geheel onterecht een gele kaart, nadat een speler van Uchta zeer gevaarlijk in komt glijden en Boas ongelukkig op zijn voet terecht komt.

Na 25 minuten is er weer eens een aanval van Uchta. Door een misverstand tussen Stijn Froling en Rik kan de Uchta aanvaller nog net onderscheppen en met een boogje Rik verschalken: 1-0.

Rik heeft in het duel met de aanvaller diens noppen vol op zijn scheenbeen gekregen en kan na een blessurebehandeling niet door. Luca Brugman vervangt hem.

Jeroen van Suylekom loopt dan ook tegen een nogal lichte gele kaart op. Dat is niet naar de zin van  trainer Robert Grauwde, die daarop de scheidsrechter even op bezoek krijgt.

DVOV gaat ondertussen door met aanvallen, op zoek naar de gelijkmaker. Max Schinkel komt goed door en schiet, maar de keeper redt met de voeten. Uit de corner kopt Stijn net niet goed in.

Uit een dieptepass over onze laatste linie, scoort Uchta op fraaie wijze de 2-0, hoewel het schot waarschijnlijk als voorzet bedoeld was. Het is tegen de verhouding, maar we staan gewoon met 2-0 achter.

Robert voert in de rust een paar wissels door centraal achterin. Luc van Heumen voor Max Caesar en Jochem voor Niels Jonkman. Het is duidelijk dat het tempo omhoog moet, veel meer duels moeten worden gewonnen en nauwkeuriger en geduldiger de aanval moet worden gezocht. Robert doet ook wat omzettingen om meer grip op het middenveld te hebben.

Het spelbeeld is na rust hetzelfde. DVOV oogt nu wel wat gedrevener. Toch moet Luc van Heumen een “nuttige” gele kaart pakken om te voorkomen dat een speler kan doorbreken.

Een paar minuten later hebben we eindelijk ook wat te vieren. Uit een voorzet van Stijn kopt Boas de 2-1 binnen. Even later komt DVOV met de schrik vrij als uit een spaarzame Uchta uitval de bal voor de voeten valt van hun spits, die van dichtbij moet scoren, maar gelukkig voor ons de binnenkant van de paal vindt, waarna de bal voorlangs ons doel en achter keeper Luca verdwijnt.

Martijn van Ingen maakt dan plaats in de spits voor Boris Hendriksen.

DVOV lanceert nu aanval op aanval en het duurt niet lang voordat de gelijkmaker op het bord staat. Opnieuw een voorzet van Stijn, dit keer ingekopt door Jochem: 2-2.

Wytze Ang staat dan klaar om in te vallen, maar Niels wijst Robert erop dat we al vier keer gewisseld hebben en dat hij aan zijn laatste wissel begint en dus mag Wytze weer even gaan zitten.

Even later komt Dylan van Kuilenborg dan wel in het veld voor Boas, die wat spierklachten heeft, maar kan terugkijken op een prima wedstrijd.

Max Schinkel, die ook een uitstekende wedstrijd speelt, schiet na het vlagsignaal de bal toch nog even in het doel en dat levert ook hem een gele kaart op.

Een schot van Dylan kan de keeper van Uchta nog keren, maar even later moet hij toch capituleren op een kopbal van Max uit een voorzet van Boris: 2-3. Dan gaat het snel. Twee minuten later komt Max goed door en verschalkt de keeper met een mooi stiftje: 2-4. En weer twee minuten later kopt  Max artistiek zijn derde binnen uit een voorzet van Stijn: 2-5. Een zuivere hattrick binnen vijf minuten!

Een slechte eerste helft wordt toch nog overtuigend rechtgezet in de tweede. Toch een goede les. Scherp zijn vanaf het begin! We mogen wel verder bekeren uiteraard.

Volgende week gaat het echt beginnen. De eerste competitiewedstrijd spelen we tegen JVC in Cuijk.

Bericht in de Gelderlander niet helemaal juist: Wel een zuivere hattrick, maar geen kopbal-hattrick: Gelderlander: DVOV met maximale score poulewinnaar