3e klasse A

19 september 2020 16:00

D.J. (Hans) Funcke

Onbekend

Voor de eerste competitiewedstrijd begeven we ons naar Cuijk. JVC (Jan van Cuijk) heet onze tegenstander vandaag. In een niet lang verleden speelde deze club met hun zondagse team in de hoofdklasse, waar ze zelfs kampioen werden in 2003 en 2007. Na een paar jaar in de topklasse, met onder andere Hans Kraay Jr. als trainer, werd in het seizoen 2012/2013 in het KNVB bekertoernooi MVV op eigen veld verslagen waarna in de kwartfinale PEC Zwolle toch een maatje te groot was. Daarna speelde JVC in de 3e Divisie Zondag, maar door financiële perikelen heeft men besloten alleen nog verder te gaan met hun zaterdagteam, in de derde klasse dus. Doelstelling is om binnen een paar jaar een klasse hoger te spelen.

Dit wordt dus andere koek dan de bekerwedstrijden tegen 4e klassers. Ybo Hendriksen kan voor onbekende tijd niet spelen door een knieblessure en we missen vandaag ook de twee basisspelers Keven Bastiaanse en Stijn Froling. Luc van Heumen en Dylan van Kuilenburg zijn bij de selectie gehaald voor dit seizoen. Dylan is er vandaag al bij. Timo van den Eijnde, Sebastiaan Jansen en Martijn van Ingen gaan DVOV 2 versterken.

De wedstrijd begint in zomerse temperaturen. Het kwik tikt zo maar de 25 graden aan. Er wordt dan ook maar een drinkpauze ingelast halverwege beide helften.

JVC trapt meteen het gaspedaal in en bestookt regelmatig het DVOV doel. Keeper Luca Brugman hoeft echter nog niet in actie te komen, maar het is al snel duidelijk dat dit een behendige, goed voetballende ploeg is met veel kwaliteit.

Olaf Jonkman is dan iets te laat bij een poging de bal te heroveren en krijgt meteen geel van de scheidsrechter. Een paar minuten later komt Pelle Ypinga daar met wat geluk onderuit na een te late tackle. De mopperende tegenstander is wel de klos.

Na zo’n kwartier komt DVOV beter in de wedstrijd. Combinaties komen beter uit de verf en het spelbeeld wordt wat evenwichtiger.

Er is weer geel voor een speler van JVC die te hard doorgaat op keeper Luca Brugman. Wat later moet Jochem van der Kamp even worden behandeld na een stevig duel.

Tijdens de drinkpauze trekt DVOV de blauwe shirts aan op verzoek van de scheidsrechter. Blijkbaar was het verschil tussen het rood-wit van JVC en het oranje van DVOV toch niet duidelijk genoeg.

Een veelbelovende DVOV aanval, waarbij Olaf in stelling wordt gebracht, wordt helaas afgevlagd.

Een paar minuten later komt JVC met een snelle aanval en een flitsend diagonaal schot dat Luca te machtig is: 1-0.

DVOV blijft echter goed tegenwicht bieden. Schoten van Boas de Bloois missen de juiste richting en een voorzet van zijn voet van links kan Sander net niet inkoppen. Ook JVC is er weer dichtbij met een kopbal net naast.

Op slag van rust een prachtige aanval van DVOV. Jeroen van Suylekom stuurt Max Schinkel de diepte in en zijn lage voorzet vindt Olaf Jonkman die van zo’n 10 meter snoeihard op de lat schiet.

Na een voorzichtig begin een prima eerste helft van DVOV, dat grote delen van de wedstrijd gelijke tred wist te houden met deze sterke tegenstander.

De tweede helft begint echter rampzalig voor DVOV. Binnen 5 minuten kan JVC de 2-0 en 3-0 scoren door verdedigingsfouten. Dat soort fouten worden door deze tegenstander genadeloos afgestraft.

De wedstrijd is hiermee eigenlijk al gespeeld, te meer doordat wij nauwelijks door de ijzersterke verdediging van JVC heen kunnen spelen.

JVC gaat nu nog gemakkelijker voetballen en we komen een paar keer goed weg

In de 53e minuut voert trainer Robert Grauwde een dubbele wissel door: Niels Jonkman voor Max Caesar en Wytze Ang voor Max Schinkel. Die laatste had net daarvoor een gele kaart gekregen. Even later komt Dylan van Kuilenburg in het veld voor Sander Beek.

Het spel kabbelt een beetje voort. De dadendrang van JVC neemt af en DVOV komt weer meer aan aanvallen toe. In de 69e minuut levert dat een eerste kans op. Uit een corner van Pelle schiet Mees Kuipers bij de eerste paal net naast. Maar veel meer gevaar kan DVOV eigenlijk niet creëren in de tweede helft.

Niels komt dan goed weg met geel na een overtreding op een bijna doorgebroken speler.

Het slotakkoord is voor JVC. Na een vlot lopende aanval over rechts eindigt de lage voorzet ietwat gelukkig voor de voeten van een Cuijkenaar die verwoestend uithaalt: 4-0.

Pelle, die na de wedstrijd erg streng voor zichzelf was over de tegendoelpunten na rust, komt dan niet voor het eerst onder een gele kaart uit. Volgens hemzelf had ie er wel een paar verdient, maar blijkbaar helpt het als je tegen de scheidsrechter zegt: “Ja sorry, dit was echt de laatste keer hoor!”

Een overtuigende overwinning voor JVC, dat ongetwijfeld hoge ogen gaat gooien in deze derde klasse A. Genoeg positieve punten te noteren voor DVOV, dat andere doelstellingen heeft, namelijk een stabiele derdeklasser worden de komende paar jaar.

Volgende week spelen we thuis tegen SV Waalstad, die we nog goed kennen van vorig seizoen onder de naam DVE-Trajanus.