Zwaluwen Jeugd Beker O13 poulefase Groep 1 01

De Pinkenberg 1
6891DM
ROZENDAAL
tel. 026-3647289

Met oogstrelend voetbal liet DVOV JO13-1 zich van zijn beste kant zien. Tegenstander DVV JO13-1 werd in het bekerduel overklast met een 12-0 overwinning.

Het was een mooie zonnige najaarsochtend op de Pinkenberg. Beide ploegen hadden zin in dit bekerduel. DVV is voor ons een bekende tegenstander. In het verleden waren de onderlinge confrontaties mooie fysieke duels, dus op papier een kraker. In de uitvoering was daar echter niets van te zien. Onze mannen namen meteen het initiatief. Gaven goed druk en speelde mooi opgebouwd combinatiespel. Dat leidde meteen tot veel kansen, alleen in de afronding was het nog onzuiver. Na 10 minuten spelen brak Cas de ban. Na een mooie opgezette aanval knalde hij de bal loepzuiver in de kruising. Het spel bleef verzorgd en Jack liet zien waarom hij in de spits staat. Deze goaltjesdief pofte, voor de rust nog, de tweede, derde en vierde goal er stuk voor stuk heel koelbloedig in. Na rust werd het verzorgde spel voortgezet. De tegenstander gaf ons de ruimte om lekker te combineren. Het spel speelde zich voornamelijk af op de helft van de tegenstander. Rob had als grensrechter niet veel te doen en kon best het gras gaan maaien.

DVV gaf geen druk op de bal en was te traag in de duels. De keeper van DVV was, ondanks de vele tegengoals, met een paar knappe reddingen de beste man van de tegenstander. Bij ons was iedereen goed. Er werd heerlijk gevoetbald en steeds maar weer de combinatie gezocht. En met resultaat. Daar waar het in de eerste helft niet lukte maakte Raqiedion in de tweede helft zijn kansen af (4x). Felix durfde zich, als verdediger, steeds meer in de aanval te mengen en knalde met zijn machtige linker 2x verwoestend raak en Jason was met rappe dribbels steeds de tegenstander en keeper te snel af (2x). Stuk voor stuk fraaie doelpunten en ook belangrijk, de nul bleef weer behouden. Heel goed gedaan mannen. De fanclub werd weer verwend met een fraaie voetbalochtend. Na afloop werd Sebastiaan, die met een blessure lang uit de roulatie is, door zijn teamgenoten opgebeurd met een bal. Beterschap Sebastiaan!

Deze overwinning betekent ook dat we, al na 2 wedstrijden in de bekerpoule, niet meer te achterhalen zijn door de rest en we doorgaan naar de volgende ronde. Yeah! Dinsdag wacht nog de bekerwedstrijd tegen Rheden en dan zaterdag meteen de ouverture in de competitie tegen dezelfde ploeg. Bij de bookmakers zijn we torenhoog favoriet tegen deze zwakste broeder in de poule, maar we hopen dat ze zich schap zullen zetten en tegen ons hun beste spel laten zien. Dan wordt het vast een mooie wedstrijd. We kijken er weer naar uit.