Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 2 07

Peppelensteeg 5
6715CV
EDE GLD
tel. 0318-636579

Tegen Blauw Geel ’55 liep DVOV tegen een flinke nederlaag op. De nog niet geheel fitte en complete ploeg deed het de eerste 39 minuten prima, maar kon het daarna niet meer belopen.

Het was improviseren voor trainer Robert Grauwde, door een groot aantal afwezigen. Zo vonden Boas de Bloois en keeper Luca Brugman het nodig om als vrijwilliger actief te zijn bij de Formule 1 in Zandvoort. Onbegrijpelijk! 😉. De trainer koos voor de talentvolle JO17-1 keeper Daan Hennink op doel.

DVOV kon in de eerste helft prima partij bieden. Blauw Geel had de nodige kansen, maar wij ook via een paar keer Dylan van Kuilenburg en de allergrootste was voor, nog zo’n jeugdig talent,  Sem Scheffler, die alleen voor de keeper de bal net naast schoot.

In de 39e minuut was het echter gedaan met de tegenstand van DVOV. Blauw Geel scoorde, DVOV vergat vervolgens druk te zetten en Blauw Geel deed er voor de rust nog twee bij.

Na de rust was het allemaal Blauw Geel dat de klok sloeg met de 4-0 in de 53e minuut als logisch gevolg.

Een schrikmoment als verdediger Luc van Heumen van dichtbij vol op zijn hoofd werd geraakt. Hij werd uit voorzorg gewisseld, maar gelukkig bleek het later mee te vallen. Stijn Froling nam zijn plaats in. Stijn was in de ochtend teruggekomen uit Griekenland en moest vanaf huis nog een auto huren, want de eigen auto startte niet.

Aan het eind van de tweede helft kwam DVOV er nog een paar keer uit en dat leverde zowaar een treffer op. Uit een voorzet van Mees Kuipers zette Sander Beek met een kopbal de stand op 4-1.

Blauw Geel zette daarna nog even aan en wist nog twee keer te scoren.

Ondanks de uitslag geen ontevredenheid bij de trainer. De blik is gericht op de competitie en deze wedstrijden zijn nodig om fit te worden.

Sem Scheffler (16 jaar!) en Daan Hennink (15 jaar!), gefeliciteerd met jullie officiële debuut voor DVOV 1!

######

Op dinsdagavond 7 september speelden we ook nog een oefenwedstrijd, uit tegen SKV (Sport Kweekt Vriendschap) in Wageningen. Nou ja, een halve oefenwedstrijd. Na vijf minuten in de tweede helft vielen de lampen uit aan één kant van het veld. Het was even wachten op de technicus, die waarschijnlijk naar Nederland-Turkije zat te kijken, maar eenmaal gearriveerd gaf die al snel de pijp aan Maarten en werd de wedstrijd afgefloten.

We hadden daarvoor een prima eerste helft gespeeld. Goed druk zettend konden we SKV goed van ons doel houden. De meeste kansen waren misschien wel voor DVOV, maar het scoren blijkt nog lastig in deze voorbereidingsfase. SKV wist voor rust wel één keer het net te vinden. Weet niet of we deze halve wedstrijd als nederlaag moeten tellen. Er waren voor ons in ieder geval genoeg positieve punten.

######

Zaterdag 11 september spelen we om 15 uur de tweede bekerwedstrijd in de poule, onze eerste thuiswedstrijd van het seizoen, tegen Wageningen. Komt dat zien!