Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 2 07

De Pinkenberg 1
6891DM
ROZENDAAL
tel. 026-3620523

Eindelijk! Een officiële wedstrijd op de Pinkenberg voor DVOV 1. Het is een tijdje geleden.

De tweede bekerwedstrijd van dit seizoen spelen we tegen het roemruchte Wageningen, dat tegenwoordig in de vierde klasse speelt.

In de eerste bekerwedstrijd vorige week kon DVOV 1 het één helft goed bijhouden tegen Blauw Geel ’55 en speelde het afgelopen dinsdagavond 50 minuten prima tegen SKV in een vriendschappelijk duel, tot het licht uitviel en de wedstrijd gestaakt moest worden.

Eens kijken waar we vandaag staan. Met een completer en weer iets fitter team.

We beginnen in ieder geval uitstekend. Uit een voorzet van Boas de Bloois komt de bal via Sem Scheffler bij spits Zico Sarucco, die goed wegdraait en scoort: 1-0.

Lang kunnen we echter niet genieten van deze voorsprong. Vijf minuten later krijgt Wageningen een corner, die in een scrimmage voor het doel via twee Wageningse hoofden in het doel verdwijnt: 1-1.

Een kwartier en een behoorlijk aantal kansjes later is er een corner voor DVOV. Kevin neemt, het overstapje is van Pelle Ypinga en Boas schiet vanaf de zestien laag en hard binnen: 2-1.

Wageningen probeert af en toe een tegenstoot te plaatsen, maar veelal ontbreekt de precisie in de combinaties.

Zico en een speler van Wageningen lopen net voor rust tegen een gele kaart op na wat onderlinge irritaties en een opstootje.

In de rust worden Zico en Max Caesar vervangen door Dylan van Kuilenburg en Wytze Ang.

Ook na rust gaat DVOV door met aanvallen. Een kopbal van Boas vanuit een corner wordt door Sander Beek verlengd, maar helaas wordt de lat geraakt.

Dan helpt de keeper van Wageningen een handje en biedt Sander Beek een niet te missen kans: 3-1.

Wageningen krijgt dan nog één goede kans, maar die wordt niet benut.

Trainer Robert Grauwde voert vervolgens drie wissels door. Remi Brouwer voor Boas, Jeroen van Suylekom voor Mees Kuipers en Senne de Vries voor Stijn Froling.

Daarna is het alleen nog maar DVOV dat aanvalt. En scoort! Sander laat de 4-1 aantekenen en Remi heeft na zijn invalbeurt niet veel tijd nodig en zet de 5-1 op het bord.

Dylan wil niet achterblijven en met een vlammend afstandsschot scoort hij de 6-1. De allerlaatste goal is de mooiste. Uit een lange voorzet van Dylan volleert Remi de bal perfect voor het doel waar de inkomende Pelle alleen nog maar hoeft in te tikken. Eindstand: 7-1.

Een wedstrijd voor het vertrouwen.

Volgende week zaterdag 18 september spelen we de laatste bekerwedstrijd in de poule, in Nijmegen tegen Quick 1888.

Daarvoor, op dinsdagavond 14 september, spelen we eerst nog vriendschappelijk tegen DVV in Duiven.