7211AC
EEFDE
tel. 0575-516108

De tweede competitiewedstrijd voor DVOV 1 speelt zich af op sportpark De Wolzak in Eefde.

Onze tegenstander vandaag,  v.v. Sportclub Eefde, ging er in de eerste wedstrijd met 6-0 af tegen kampioenskandidaat F.C. Zutphen, terwijl wij meteen de eerst drie punten konden pakken tegen concurrent Oeken.

Eefde is altijd een lastige tegenstander voor DVOV. Twee jaar geleden kregen we hier een onnodig pak slaag met 7-0, dus dat willen we graag rechtzetten.

Senne de Vries, Stijn Froling en Randell Tacke zijn de afwezigen vandaag in onze selectie.

Er is een minuut stilte voor aanvang van de wedstrijd voor het overlijden van Sportclub Eefde icoon Jeroen Snijders Blok en onze eigen Huib van den Brink (79). Huib, oud-speler van DVOV 1, is altijd een trouwe supporter geweest van DVOV 1, zowel in thuis- als uitwedstrijden. We gaan hem erg missen. Zie ook: Huib van den Brink overleden

De eerste mogelijkheid van de wedstrijd is voor DVOV via Wytze, maar Eefde kan tot corner verwerken. Meteen daarna is Eefde zeer gevaarlijk, Gelukkig gaat in de mêlee de bal net naast ons doel.

Er zijn wat kansjes over en weer tot in de 11e minuut uit een voorzet van links de bal erg knap wordt binnengekopt achter onze keeper Luca Brugman: 1-0.

Enkele minuten later is er weer een enorme kans voor Eefde, maar de spits raakt van dichtbij de lat. Een schot van DVOV later in de tweede helft is hetzelfde lot beschoren. Eefde kleunt er regelmatig hard in, wat uiteindelijk één keer geel oplevert na een harde tackle op Mees Kuipers.

Na rust gaan we van 4-4-2 naar 4-3-3 om wat meer druk op de Eefdense defensie te zetten. Spits Dylan van Kuilenburg komt in het veld voor Max Caesar.

Het spelbeeld is nu veranderd. DVOV zoekt meer en meer de aanval en Eefde leunt nog meer op de counter via hun sterke en snelle spitsen.

Na wat mogelijkheden voor DVOV is het echter toch weer Eefde dat een tweetal grote kansen krijgt, maar gelukkig onbenut laat. De tweede kans wordt verijdeld door een prachtige blocking sliding van Wytze die daarmee een bijna zeker doelpunt voorkomt.

Eefde heeft het echter lastig en loopt tegen de tweede gele kaart op. Wij komen daar echter ook niet onderuit. Luc van Heumen en Kevin Bastiaanse lopen tegen nogal onverdiende gele kaarten aan.

Er zijn een paar situaties waarin de scheidsrechter de voordeelregel voor ons wil toepassen, maar vergeet om alsnog te fluiten als er geen voordeel is. Daar komen een paar gevaarlijke counters van Eefde uit voort.

DVOV blijft het vijandige doel zoeken en hanteert daarbij ook regelmatig de lange bal van achteruit. In de 78e minuut lijkt DVOV dan eindelijk de inmiddels verdiende gelijkmaker te scoren, maar het schot van Sander Beek wordt nog net van de lijn gehaald door een verdediger. De bal valt terug in de voeten van Sander, maar uit een moeilijke hoek raakt hij de buitenkant van de paal. Iets later kopt Mees Kuipers net naast uit een voorzet van Boas de Bloois.

DVOV dringt daarna nog wel aan, maar komt niet meer tot echte kansen en zo gaat de tweede competitiewedstrijd helaas verloren. Na een wat bleke eerste helft mogen we echter tevreden zijn met het spel in het tweede bedrijf. Deze jonge ploeg zal in de loop van deze competitie sterker worden en zeker de benodigde punten gaan pakken.

Volgende week weer een uitwedstrijd, tegen Eerbeekse Boys.