De Pinkenberg 1
6891DM
ROZENDAAL
tel. 026-3647289

De eerste wedstrijd in de competitie spelen we op de Pinkenberg tegen vv Oeken, genoemd naar het gelijknamige buurtschap in Brummen. Waarschijnlijk is Oeken één van de teams waar we tegen strijden om handhaving in de derde klasse, dus een overwinning zou zeer welkom zijn.

Spits Zico Sarucco heeft helaas geblesseerd en ziek af moeten haken voor vandaag. Dylan van Kuilenburg neemt zijn plek in. Randell Tacke is hersteld van een langdurige blessure, maar begint op de bank.

De beginfase is rommelig van beide kanten, zonder noemenswaardige kansen. Oeken trekt zich verder terug en loert op snelle counters via lange ballen over onze verdediging.

In de 18e minuut is er de eerste goede kans voor DVOV. Een voorzet van rechts van Stijn Korteling bereikt Sander Beek die probeert in te tikken, maar hij mist de bal.

Een paar minuten later belandt een voorzet van Sander bij Dylan die van dichtbij hard uithaalt, maar helaas recht op de keeper.

Oeken komt er af en toe aardig uit, maar tot enig doelgevaar leidt het niet. We gaan rusten met de brilstand.

DVOV begint zonder wissels aan het tweede bedrijf.

We proberen met wat meer tempo te spelen, maar we vinden maar moeilijk gaten in de Brummense defenise. Het veldoverwicht wordt wel steeds groter. Oeken komt er nog maar sporadisch uit. Het blijft echter wel oppassen voor onze verdediging, die echter prima staat met Stijn Froling op rechts, Wytze Ang op links, Kevin Bastiaanse en Luc van Heumen centraal.

In het laatste kwartier nemen de kansen voor DVOV toe in kwaliteit. Een afstandsschot van Sander wordt door de keeper moeizaam gered met zijn knie. Die keeper heeft ook een antwoord op een schot van Sem Scheffler en kan ook een kopbal van Stijn nog over zijn doel tikken.

In de 88e minuut krijgt DVOV een vrije trap op links. Randell Tacke, net ingevallen voor de uitstekende Wytze, draait de bal mooi voor het doel en Boas de Bloois torent hoog boven de Brummense verdediging en kopt prachtig, binnenkant paal, raak! Loon naar werken en uiteraard grote vreugde in het veld en op de bank.

Oeken kan in de resterende minuten geen vuist meer maken. Sander krijgt na een uitval uit een pass van Sem nog de kans op de 2-0, maar schiet over.

Een moeizame, maar verdiende overwinning. De eerste drie punten zijn binnen!

Volgende week spelen we een uitwedstrijd tegen SP Eefde.