Leigraafseweg 8
6671MC
ZETTEN
tel. 0488-451805

De overwinningen op ZZC’20 en Redichem in de laatste twee wedstrijden hebben DVOV 1 vertrouwen gegeven. Gezien de stand op de ranglijst moet er bij Excelsior Zetten ook wat te halen zijn, maar de geschiedenis leert dat we hier sinds 2005 niet meer hebben gewonnen. Dat feit wordt dan ook nog eens aangehaald door trainer Robert Grauwde tijdens de wedstrijdbespreking.

We zijn met een fitte selectie afgereisd naar Zetten. Niels Jonkman en Tom Gerritsen zijn er niet bij. Zij hebben eerder vandaag al minuten gemaakt bij DVOV 2. Hopelijk zijn de spelers die met de bus naar Londen zijn gereisd voor de wedstrijd Tottenham Hotspurs-Vitesse voldoende hersteld om vandaag weer te kunnen vlammen.

In het eerste kwartier golft het spel wat op en neer. DVOV probeert voetballend de aanval te zoeken, terwijl Excelsior het voornamelijk met lange ballen van achteruit probeert. Tot grote kansen leidt dit nog niet voor beide teams.

Op zo’n lange hoge bal van achteruit van Excelsior komt keeper Luca Brugman uit zijn doel, maar moet dan toekijken hoe verdediger Luc van Heumen het kopduel aangaat met de aanvaller. Die laatste wint het duel en de bal gaat met een boogje richting ons doel en belandt op de paal, waarna Luca gemakkelijk kan oprapen. Oef!

In het kopduel is Luc echter hard met zijn hoofd tegen die van de tegenstander geknald. Beide spelers blijven liggen en hebben verzorging nodig. De aanvaller van Excelsior heeft een hoofdwond en moet worden gewisseld (later hoorden we dat hij naar het ziekenhuis is gegaan voor verder onderzoek. Sterkte en beterschap gewenst namens DVOV!). Luc wordt ook naar de kant gehaald en wil het na een paar minuten toch weer proberen. Het is echter al snel duidelijk dat het niet meer gaat. Hij wordt vervangen door Zico Sarucco. Hij neemt de spitspositie in van Sander Beek, die naar de positie van Luc centraal in de verdediging verhuist.

DVOV heeft ondertussen de controle over de wedstrijd. Zico is al snel gevaarlijk met een schot dat net naast gaat.

Dan, in de 28e minuut, een corner voor DVOV: Kevin Bastiaanse vindt bij de 1e paal de meegekomen Sander en die kopt van dichtbij hard binnen: 0-1!

Heel lang kunnen we echter niet genieten van deze voorsprong. In de 35e minuut komt een aanvaller in een gevaarlijke positie met alleen Wytze Ang nog voor zich. Vlak voor de zestien kan hij de bal behendig vrijmaken voor een vlammend laag schot waarop Luca geen antwoord heeft: 1-1.

Al vaker dit seizoen is gebleken dat dit DVOV zich niet snel van zijn stuk laat brengen. Het antwoord van DVOV komt dit keer ook snel. Sander brengt met een hard afstandsschot de keeper in de problemen. Hij kan de bal niet vasthouden en dan is spits Dylan van Kuilenburg er als de kippen bij om binnen te tikken: 1-2!

Twee minuten later komt uit een mooie aanval van DVOV over meerdere schijven de bal bij Stijn Froling. Die legt met een afgemeten voorzet de bal op het hoofd van Zico, die prachtig raak kopt in de kruising: 1-3!

We gaan met een goed gevoel een kop thee drinken.

DVOV komt sterk uit de startblokken in het tweede bedrijf. Pelle Ypinga stuurt Mees Kuipers de diepte in en die schiet voorlangs. Zico is net te laat om nog binnen te kunnen tikken. Boas de Bloois creëert ruimte voor zichzelf en heeft wat moois in gedachten, maar zijn lob is niet goed genoeg en een prooi voor de keeper.

Excelsior Zetten is dan nog niet gevaarlijk geweest, maar in de 58e minuut zijn ze daar plots weer. Op weer een hoge bal van achteruit komt Luca zijn doel uit, maar de bal belandt bij de spits van Excelsior die Luca in niemandsland ziet staan en met een bekeken lob ons net vindt: 2-3.

We maken het onszelf niet gemakkelijk, maar zoals gezegd, dit DVOV kan wel tegen een stootje. In de 62e minuut legt Dylan de bal met een hakje klaar voor Mees die op avontuur gaat in de zestien. Met een paar mooie bewegingen slalomt hij zich een weg langs twee verdedigers en plaatst de bal vervolgens beheerst in de verre hoek: 2-4! Fantastische goal!

Robert voert dan een aantal wissels door. Remi Brouwer voor Stijn Froling, Max Caesar voor Sem Scheffler en Randell Tacke voor Wytze Ang.

Nadat ook Zetten een wissel heeft doorgevoerd. Gaat het toch weer mis. Door slechte communicatie achterin staat plotseling een aanvaller vrij voor onze goal en die maakt geen fout: 3-4. Het wordt weer een nagelbijter.

Nog een wissel bij DVOV. Jeroen van Suylekom vervangt de leeggespeelde Pelle.

Uiteraard gelooft Excelsior er weer in en is al snel weer gevaarlijk na een aanval over rechts, maar Luca gooit zich uitstekend voor het schot en voorkomt de gelijkmaker.

Dylan pakt een gele kaart na het wegtrappen van de bal.

Excelsior blijft strijden voor een beter resultaat en zoekt opportunistisch de weg naar ons doel, maar we houden stand. DVOV krijgt ook nog zijn kansjes, via schoten van Dylan, Zico en Boas.

In blessuretijd wordt het nog even hachelijk. Randell begaat een overtreding net buiten de zestien en luid protesteren levert hem ook een gele kaart op. Een vrije trap op een gevaarlijke positie dus. Gelukkig wordt deze slecht uitgevoerd en belandt het schot in onze muur.

De laatste grote kans is voor ons. Zico kan nog een keer vrij uithalen, maar schiet snoeihard net naast. Maar daarover niet getreurd. De drie punten nemen we dit keer mee uit Zetten.

Met 12 punten uit 7 wedstrijden staan we er goed voor. De komende wedstrijden wachten ons echter een paar “grote jongens”, zoals JVC Cuijk, FC Zutphen en ESA. Wedstrijden waarin de punten dus niet voor het oprapen liggen, maar we gaan de strijd graag aan.

Volgende week hebben we geen wedstrijd. Op 20 november spelen we thuis tegen ESA.

Voor wie zich de laatste thuiswedstrijd tegen ESA niet herinnert 😊:  DVOV-ESA maart 2020