ZELHEM
tel. 0314-621974

Sinds 1 juli 2020 heeft Zelhem nog maar één voetbalclub, ZZC’20, door het samengaan van clubs VV Zelhem en z.s.v. Zelos. Een geduchte concurrent voor ons voor handhaving in de derde klasse.

Stijn Froling en Wytze Ang zijn wat grieperig geweest en beginnen op de bank. Remi Brouwer neemt de rechtsback en Randell Tacke de linksback positie in.

Op Sportpark Pluimerskamp beginnen we goed aan de wedstrijd. Het eerste kansje is weliswaar voor ZZC, maar in de 3e minuut kan spits Zico Sarucco al alleen op de keeper af, die zich echter goed breed maakt en het schot blokt. Bijna meteen hierna volgt er uit een ingooi van Boas de Bloois een scrimmage voor de goal, de bal valt voor de voeten van Sem Scheffler die niet aarzelt en raak knalt: 0-1! Lekker begin!

In de 9e minuut wordt Pelle neergehaald op ongeveer 18 meter van het doel. De vrije trap van Randell wordt goede gepakt door de keeper.

ZZC’20 is ook een paar keer dreigend met hun spits en hun snelle rechtsbuiten, waar Randell zijn handen vol aan heeft, maar steeds beter in zijn greep krijgt.

Op een Zelhemse aanval over links komt keeper Luca Brugman ver zijn doel uit om te proberen de spits ver van zijn doel te houden. Die kan na een actie echter toch voorzetten, maar de resulterende doelpoging kan door Randell van de lijn worden gehaald.

DVOV is sterk in de duels en haalt zo vaak de angel uit het Zelhemse spel. Ondertussen blijven we ook de nodige kansen creëren. In de 27e minuut een grote kans zelfs, voor Mees Kuipers. De keeper is echter weer op zijn post. Tien minuten later wordt Mees weer richting doel gestuurd door een dieptepass van Zico. Hij schiet verwoestend raak in de kruising: 0-2! Prachtige goal!

We moeten echter wel alert blijven. Dom balverlies leidt een gevaarlijke aanval van ZZC’20 in. Gelukkig blijft een doelpunt uit. Net voor rust moet Luca ook nog een keer redding brengen.

Tevredenheid over het wedstrijdverloop en de strijdlust in de rust. We beseffen dat we scherp moeten blijven om de voorsprong over de streep te trekken.

ZZC’20 trekt meteen ten aanval en test direct Luca met een gevaarlijk schot, maar die is alert en tikt de bal over zijn doel.

Een paar minuten later wordt Pelle gevonden met een lage voorzet vlak voor de goal. Dat lijkt de 0-3 te worden, maar de verdediger kan het hem nog net moeilijk genoeg maken en zijn schot gaat over het doel.

In de 57e minuut wordt de rechtsbuiten van Zelhem de diepte in gestuurd. Die kan vrij door richting achterlijn en voorzetten op de vrijstaande spits, die raak schiet: 1-2.

En in de eerstvolgende aanval van ZZC’20 moet het eigenlijk gelijk zijn, maar de spits heeft dit keer het vizier gelukkig niet scherp.

Wytze komt er dan in voor Randell en even later Stijn voor Remi. Sem pakt een gele kaart na een opstootje in een verder sportieve wedstrijd.

DVOV heeft het beste van het spel en is ook verschillende keren dreigend, maar we kunnen de trekker niet overhalen.

Robert voert 20 minuten voor tijd nog een paar wissels door met Jeroen van Suylekom voor Sem en Dylan van Kuilenburg voor Zico.

Boas is gevaarlijk met een schot net voorlangs en een goede voorzet van Stijn wordt nog net weggewerkt. ZZC’20 probeert nog wel aan te zetten, maar de krachten lijken op te zijn. Uit een paar corners komt geen gevaar.

Na een Velpse aanval in de 87e minuut zet Sander Beek voor op Mees, die onderuit wordt gehaald. Strafschop! Sander blijft koel en stuurt de keeper de verkeerde kant op: 1-3. De beslissing. DVOV speelt de wedstrijd vervolgens rustig uit

We hebben het onszelf niet gemakkelijk gemaakt, maar al met al is het een verdiende overwinning voor DVOV. Dit geeft weer wat lucht. Volgende week staat er met Redichem echter weer een wedstrijd tegen een concurrent op het programma. Dan kunnen we goede zaken doen. We zullen er echter voor moeten strijden. Gemakkelijke wedstrijden zijn er voor ons niet bij in de derde klasse.

Dus komt dat zien en moedig ons aan op de Pinkenberg op 30 oktober!