Heyendaalseweg 141
6525AJ
NIJMEGEN
tel. 024-3612392

Drie wedstrijden in onze 3e klasse A waren al afgelast. Gelukkig kan onze wedstrijd vandaag, uit tegen Uni VV in Nijmegen, wel doorgaan. Mogelijk de laatste wedstrijd voorlopig in de competitie, of het beroep van de KNVB op de regering om avondtrainingen toch toe te staan moet nog vruchten gaan afwerpen.

Er is natuurlijk veel vertrouwen bij DVOV na vier overwinningen op rij, waarvan de laatste met 6-1 tegen ESA. De verwachting is echter dat het vandaag tegen Uni VV een compleet andere wedstrijd gaat worden en de ruimtes zeer klein zullen zijn. Uni VV zit trouwens ook in een goede fase met twee overwinningen op rij. Uni VV speelt op het sportpark Gymnasion, dat gelegen is op de campus van de Radboud Universiteit Nijmegen. Een enorm sportcomplex, dat echter voor een aantal van ons een doolhof blijkt.

We beginnen niet scherp aan het duel. Al na vier minuten belandt de bal na een scrimmage op de kruising van ons doel en komen we goed weg. Maar dat is maar voor heel even. Een minuut later een aanval van Uni over links. De speler komt naar binnen en schiet hoog richting de verre hoek. Keeper Luca Brugman kan er nog een handje tegen krijgen, maar niet voldoende om een doelpunt te voorkomen: 1-0.

DVOV komt moeizaam tot aanvallen. Uni VV staat achterin compact en loert op snelle uitvallen. Telkens als we enigszins dreigend lijken te worden is er een “slimme” overtreding die verder gevaar voorkomt. Een fikse overtreding levert Uni wel een gele kaart op.

Een vrije trap van Kevin met een mooie krul om het muurtje belandt op de buitenkant van de paal en wat later test spits Zico Sarucco met een afstandsschot de keeper, die met enige moeite tot corner kan verwerken.

Trainer Robert Grauwde is niet tevreden en grijpt in. Zico wordt in de 37e minuut vervangen door Randell Tacke en Stijn Froling door Remi Brouwer.

Kort daarop schiet een aanvaller van Uni de bal net over en mogen we weer van geluk spreken. Net voor rust weer een grote kans voor Uni. We mogen blij zijn dat het nog maar 1-0 staat.

Mees Kuipers pakt nog net voor rust een gele kaart na een sliding.

Dat het anders moet in de tweede helft is voor iedereen wel duidelijk. Meer overtuiging en duelkracht zijn gevraagd om de hechte defensie van Uni te kunnen ontwrichten.

DVOV is nu inderdaad beter bij de les. Er wordt meer druk gezet en meer duels eindigen in Velp’s voordeel. Toch komen we maar niet tot echte kansen. Uni VV blijft uitstekend verdedigen en heeft er telkens wel een voetje tussen.

Robert krijgt ondertussen voor het vele protesteren een waarschuwing van de scheidsrechter.

Uni VV komt nauwelijks nog aan aanvallen toe. Toch is de beste kans in de tweede helft voor de Nijmegenaren. Gelukkig gaat de lob over keeper Luca net naast.

DVOV blijft het proberen. Het is hopen dat het balletje één keer goed valt. In de 84e minuut zijn we nog het dichtst bij een doelpunt na een voorzet van Sem Scheffler waarop Randell net naast kopt.

Ook de zes minuten blessuretijd leveren, behalve een paar corners, niets meer op en is een nederlaag een feit.

Het was zeker onze slechtste wedstrijd van de laatste weken. Die zitten er altijd bij in een seizoen, zeker bij een jong team als de onze. Maar eerlijk is eerlijk, gezien de kansenverhouding is de overwinning voor een uitstekend verdedigend Uni VV zeker verdiend. Of zoals onze trouwe supporter Harm het tijdens de terugreis verwoordde: “Waar een wil is is een weg, maar vandaag was die weg voor ons geblokkeerd.”

Het is jammer dat de flow waarin we zaten op deze manier tot een einde komt. Voor 15 punten uit 9 duels zouden we echter vooraf hebben getekend.

Hopelijk kunnen we weer snel aan de bak om ons te revancheren. Dat is dus nog even afwachten.