6891DM
ROZENDAAL
tel. 026-3620523

Vroeg in de middag zet onze huisfotograaf Ben Gal de DVOV 1 selectie op de foto bij Fitland in Velp, waar de selectie zijn fitness op peil kan houden.
Net voor de wedstrijd maakt Ben ook de portretfoto’s voor de DVOV website en natuurlijk schoot ie ook nog prachtige plaatjes tijdens de wedstrijd.

Vandaag wacht ons met vv Dieren, winnaar van de Rheden Cup tijdens de voorbereiding, een geduchte tegenstander. Misschien geen titelkandidaat, maar zeer waarschijnlijk toch wel een team voor de top 5 dit seizoen.

Wij hebben een fitte en bijna complete selectie. Alleen Randell Tack moet vandaag verstek laten gaan.

DVOV begint goed aan de wedstrijd. Het spel golft wat op en neer tot in de 6e minuut Mees doorbreekt en wordt neergehaald net buiten de zestien. Terecht geen strafschop, maar dat had ook een rode kaart kunnen en misschien wel moeten zijn. De resulterende vrije trap eindigt in de muur.

Een pijlsnelle uitval van Dieren in de 18e minuut leidt tot een knullige tegentreffer. De voorzet van links kan vrij worden ingeschoten, maar de knal belandt via de binnenkant van de paal en keeper Luca Brugman’s bovenbeen in ons doel:0-1. Ongelukkig!

DVOV zit echter nog steeds goed in de wedstrijd en blijft het vijandige doel zoeken, maar het blijft enorm oppassen voor de sterke en uiterst snelle Dierense aanvallers.

Een schot van Boas de Bloois in de 26e minuut kan nog net door keeper Jonne Olyslager (vorig jaar nog bij ons onder de lat) worden overgetikt. Maar twee minuten later mogen wij juichen, als een corner van Kevin Bastiaanse bij de eerste paal ongelukkig in eigen doel wordt gewerkt door een Dierense verdediger: 1-1.

Dit lijkt echter het sein voor Dieren om een tandje bij te steken. Een paar minuten na de gelijkmaker leidt een snelle aanval over links tot de 1-2. Voor rust komen de Dierenaren ook nog op 1-3 nadat Luca een schot met een lastige stuit niet vast kan houden en Dieren alert is in de rebound.

Zeker geen slechte eerste helft van DVOV, maar Dieren heeft veel kwaliteit, met name voorin.

Max Caesar komt in de tweede helft in het veld voor Stijn Froling, die het lastig had met de linksbuiten van Dieren, de beste man op het veld.

Dieren is al een aantal keren gevaarlijk geweest als in de 57e minuut balverlies op het middenveld de 1-4 op het nog altijd denkbeeldige bord zet. Dat lijkt de beslissing.

De kopjes gaan niet hangen bij DVOV en zo hoort dat natuurlijk ook. Bijna meteen na de tegentreffer spat een ziedend afstandsschot van Zico Sarucco uiteen op de lat. Boas heeft daarna een enorme kans, maar ziet zijn knal nog net geblokt worden. Even later heeft Boas wel succes uit een scrimmage met een bekeken kopbal, die met een mooie boog in de kruising belandt: 2-4.

Een aantal spelers zit er inmiddels aardig doorheen, dus is het tijd voor een paar wissels aan onze kant. In het laatste kwartier vinden wij nog twee keer het houtwerk en Dieren doet dat ook een keer. Doelpunten vallen er niet meer, dus wij moeten helaas de derde nederlaag op rij bijschrijven.

Een verdiende overwinning voor onze gemeentegenoten. Het vertoonde spel van DVOV geeft echter zeker vertrouwen voor de komende wedstrijden.

De teleurstelling kon ’s avonds al snel worden verdreven door een bijzonder geslaagd teamuitje met een potje bowlen en een drankje (of waren het er meer?) bij Café De Schoof op de Korenmarkt.

Zaterdag 23 oktober spelen we uit tegen ZZC’20 in Zelhem. Komt dat zien!