De Pinkenberg 1
6891DM
ROZENDAAL
tel. 026-3640911

Liefhebbers van voetbal kwam deze week volledig aan hun trekken. De ‘must-win’ in Nijmegen, de galavoorstelling in Amsterdam, een kolkend Gelredome én een klinkende overwinning van DVOV JO13-1 op FC Dinxperlo JO13-1; 6-0!

Een mooi rijtje waar onze mannen in staan. Dinxperlo werd vooraf gezien als een geduchte tegenstander. De mannen waren dan ook door het kader op en top klaar gestoomd voor deze wedstrijd. En met resultaat. In de eerste minuut van de wedstrijd was het al raak. De eerste aanval over de linkerflank, met een prachtige pass van Jack op de inkomende Raqiedion die goed voor zijn man kwam en de bal beheerst intikte. Een aanval volgens het boekje. De toon was gezet. Dinxperlo probeerde zich vervolgens te herpakken, maar onze verdediging stond als een huis. Lauren met zijn passie en strijdlust, Felix met zijn snelheid en kracht en Rein met zijn rust en overzicht gaven samen met Kaj, die altijd alert en ver voor zijn goal staat te keepen, de tegenstander geen enkele kans. Niet één in de hele wedstijd!

Deze zekerheid geeft het middenveld de ruimte om lekker te gaan voetballen.  Met frivool spel werd daar steeds de vrije man gezocht. Dat lukte niet altijd, maar vaak ook wel. En dat gaf onze spitsen Jack en Raqiedion mooie kansen die ze ook nog eens goed benutte. Jack, Raqiedion (2x) en een afstandsschot van Felix bracht DVOV op 4 goals voor rust. Na rust probeerde Dinxperlo het nog met wat meer fysieke pressing, maar toen dat geen resultaat gaf vloeiden de krachten snel weg. Er kwam meer ruimte op ons middenveld. En daar wisten Tom, Cas, Jonathan en Julius wel raad mee. De druk werd langzaam opgevoerd en ook nu weer wist Raqiedion de kansen te benutten en tekende voor zijn nummer 3 en 4. De laatste was trouwens een knappe reactie op een prachtig afstandsschot van Jesse dat op de lat uiteen spatte.

Goed gedaan mannen. Het gaat heerlijk zo in deze competitie. Na 4 wedstrijden staan we bovenaan met een maximale score en een doelsaldo van +17. Volgende week wacht ons Longa in Lichtenvoorde. Wordt vast en zeker weer genieten.