De Pinkenberg 1
6891DM
ROZENDAAL
tel. 026-3647289

We voetballen weer, en als vanouds! Werden vorige week de punten tegen DVV nog wat onwennig binnen gehaald, vandaag won DVOV JO13-1 thuis op de Pinkenberg met maar liefst 7-1 van AZSV JO13-1.

De competitie is weer hervat na de lockdown. Een hele opluchting. De jongens hebben dan wel de training kunnen voorzetten dankzij onze flexibele trainers (top mannen!) en af en toe een oefenwedstrijd kunnen spelen, het blijft natuurlijk het leukst als het voor het echie is. En zeker als je dan ook nog volop in de race bent om kampioen te worden. Vorige week begon de competitie tegen DVV. Dat was weer even wennen na een lange tijd zonder wedstrijden. Hoewel we de hele pot domineerde, bleef DVV ons redelijk bijhouden. DVOV won met 5-3.

Vandaag stonden we primetime op het hoofdveld van de Pinkenberg geprogrammeerd. Tegenstander was de Aaltense Zaterdag Sport Vereniging. Voor ons een onbekend team, maar aan de uitslagen te zien geeft deze subtopper weinig weg. Het zou dus zomaar een lastige klus kunnen worden. De fans mochten ook weer komen dus het was gezellig druk langs de lijn.

Beide ploegen begonnen meteen fel. In de eerste minuut werd een foutje in onze achterhoede bijna afgestraft door AZSV, maar onze jarige keeper Kaj bracht redding. We waren gewaarschuwd. En al snel namen wij het initiatief over. Een mooie aanval via verschillende schijven kwam bij Jonathan uit die prachtig inschoot. Dit gaf ons vleugels. Met veel creativiteit en snelheid op het middenveld werd de tegenstander compleet overlopen. Het regende kansen. Raqiedion (3x) Jason en Jack wisten de goal te vinden. Tussendoor had de tegenstander via een corner nog iets terug weten doen.

Waren we de eerste helft heer en meester, in de tweede helft verliep het allemaal iets stroever. We bleven voetballend de oplossing zoeken, maar de vrije man werd moeilijker gevonden. Raqiedion wist zijn hattrick van de 1e helft nog wel extra luister bij te zetten. De talenten Mees en Sem van JO12-1 mochten invallen en we speelden de wedstrijd eenvoudig uit. Eindstand 7-1. De negende overwinning op een rij. Goed gedaan mannen!

De ploeg en fans kunnen zich nu opmaken voor twee daverende wedstrijden. Zaterdag spelen we de derby tegen VDZ. Altijd een leuke wedstrijd tegen vele bekenden en dan 19 februari de klapper tegen VIOD, onze enige concurrent nog voor de titel. Een echte kampioenswedstrijd wordt dat. De sfeercommissie van de fanclub gaat de spandoeken, rookpotten en fakkels uit de mottenballen halen. We hebben er zin in.