DVOV maakt het v.v. Dieren één helft lastig

Admiraal Helfrichlaan 99
6952GD
DIEREN
tel. 0313-427938

Vandaag mogen we aantreden tegen v.v. Dieren, op dit moment kampioenskandidaat nummer één. FC Zutphen en JVC Cuijk liggen echter op de loer.  Wij hebben niks te verliezen en ook niet veel meer te winnen en  willen er een mooie pot van maken. En stiekem denken aan een stunt natuurlijk.

Op een druk Sportpark Het Nieuwland wint Dieren de toss en trappen wij af, maar het is al meteen Dieren dat keeper Luca Brugman een eerste keer tot een redding dwingt.

Een ingooi leidt tot een aanval van Dieren over rechts, de rechtsbuiten haalt de achterlijn, zet laag voor en vindt de spits, die van dichtbij raak schiet: 1-0. We spelen nog geen drie minuten. Een slechte start.

Dieren probeert na het doelpunt door te drukken. Grote kansen levert dat niet op, maar wel veel dreiging. Langzaam komt de wedstrijd steeds meer in balans. Eigenlijk krijgt DVOV steeds meer grip op de wedstrijd. Dieren heeft het lastig met het vroeg druk zetten en lijdt behoorlijk veel balverlies.

Wij zijn dreigend met schoten van Sander Beek (geblokt), Boas de Bloois en Randell Tacke (net naast). Een vrije trap van Dieren gaat net naast ons doel.

Een mooie DVOV aanval over diverse schijven eindigt met een diepe bal op Zico, die er niet op bedacht was.

Na een half uur spelen ziet heel DVOV een handbal in de zestien van Dieren, maar de scheidsrechter doet dat helaas niet. Protesteren levert Randell een gele kaart op.

DVOV komt gemakkelijk tot de zestien van Dieren, maar de laatste pass ontbreekt telkens. De Dierense laatste linie staat goed en is moeilijk uit te spelen. We proberen het met afstandsschoten, maar zonder succes. Dieren blijft gevaarlijk met hun snelle spitsen. Er wordt niet meer gescoord voor de rust.

Remi Brouwer, die het weer prima deed als rechtsback, wordt vervangen door Dylan van Kuilenburg. Stijn Froling verhuist van het middenveld naar de rechtsback positie.  Verder willen we ons strijdplan uitvoeren zoals in de eerste helft. Er lijken kansen te liggen voor ons vandaag.

Dieren begint sterk aan de tweede helft. Ze hebben wat aanpassingen gedaan om het middenveld te versterken. Het staat bij hen nu beter en voor ons is het lastiger om over te steken.

De eerste aanvallen kunnen door ons nog onschadelijk worden gemaakt. In de 56e minuut belandt een corner van Dieren in ons doelgebied en zij zijn daar alerter dan wij: 2-0. Een paar minuten later moet keeper Luca Brugman alweer in actie komen op een afstandsschot.

DVOV verstopt zich niet en een mooie uitval levert een goede kans op voor Zico Sarucco. Zijn schot is een prooi voor keeper Jonne Olijslager, die een paar jaar geleden nog een seizoen bij DVOV keepte en nu de onbetwiste nummer één van Dieren is.

Sem Scheffer komt dan in het veld voor Zico.

In de 64e minuut krijgt Dieren een vrije trap, zo’n meter of 25 van de goal, en die wordt fantastisch in de kruising geschoten: 3-0. Dat lijkt toch wel de definitieve beslissing te zijn.

En dat is het helemaal als een snelle aanvaller van Dieren door onze zestien soleert en Luca omspeelt. Zijn schot belandt op de paal, maar de rebound belandt wat gelukkig bij een medespeler en die kan alsnog raak schieten: 4-0. Nu is het nog uitkijken voor een monsteruitslag.

Mees Kuipers komt, na weken blessureleed, in het veld voor Randell en Branco Sarucco vervangt Kevin Bastiaanse.

Dieren lijkt het wel te geloven en DVOV gaat op zoek naar de eretreffer. Het dichtst bij komt Boas de Bloois met een vlammend schot, maar Jonne redt knap en verwerkt de bal tot corner.

Jeroen vervangt een kwartier voor tijd Sander. Dieren vindt het nog steeds goed zo en DVOV probeert nog altijd op het scorebord te komen via Stijn (schot voorlangs) en Boas (kopbal naast).

Max Caesar, verdedigend prima op dreef als linksback, moet de laatste paar minuten door de kramp heen voetballen en is blij als het laatste fluitsignaal klinkt.

Uiteindelijk een duidelijke uitslag voor Dieren, dat dus goede kampioenschapspapieren heeft, maar ook nog lastige wedstrijden tegemoet kan zien tegen Eefde, JVC Cuijk en ESA. Het zij hen gegund.  Jammer dat wij in de tweede helft wat terugvielen, maar dat is tegen dit team geen schande. We  kunnen voortborduren op de sterke eerste helft.

Volgende week spelen we thuis tegen Eefde, dat op de 7e plek staat. Komt dat zien!