De Pinkenberg 1
6891DM
ROZENDAAL
tel. 026-3647289

Vandaag spelen we de door het jubileumfeest verplaatste wedstrijd tegen Uni vv. Uni heeft zich nog niet veilig gespeeld, maar kan dat doen met een overwinning vanavond. Daar willen wij uiteraard een stokje voor steken.

We kampen met afwezigen door blessures en vakantie, dus is het weer een beetje puzzelen voor trainer Robert Grauwde. Thijmen Schildmeijer van DVOV 2 neemt de plek van Luc van Heumen in centraal in de verdediging.

Al na 9 minuten moet Sem Scheffler worden vervangen door een polsblessure. Dylan van Kuilenburg neemt zijn plek in. Het is vanaf het begin duidelijk dat Uni vv nog ergens voor speelt. Ze zitten er bovenop. Grote kansen vallen er voor beide teams echter niet te noteren in de eerste helft.

Vijf minuten voor rust wordt Dylan van Kuilenburg van achteren onderuit gehaald door de rechtsbuiten van Uni. Hij kan zich niet beheersen, maakt een slaande beweging en ziet de rode kaart. Daar valt niet veel op aan te merken. Behalve dat de Uni vv speler een gele kaart had verdiend.

Bij aanvang van de tweede helft komt Zico Sarucco erin voor Randell Tacke, die werkverplichtingen heeft.

Met 10 man gaat DVOV goed van start, al is de eerste grote kans van de wedstrijd voor Uni, als ze van 5 meter van het doel kunnen uithalen. De bal vliegt gelukkig over ons doel.

In de 57e minuut een counter van Uni over links. De voorzet bereikt de vrijstaande spits die vervolgens keeper Luca Brugman kansloos laat en zo de 0-1 laat aantekenen.

DVOV is niet onder de indruk en blijft de aanval zoeken. Zico, die prima invalt, bereikt met een mooie rush de achterlijn en zijn voorzet bereikt Boas de Bloois. Die kan twee meter van het doel vrij inschieten, maar zijn schot verdwijnt via een verdediger naast het doel. Wat een kans! De resulterende corner van Kevin Bastiaanse belandt dan randje zestien, na een overstapje van Zico, weer bij Boas en die haalt verwoestend uit: 1-1. Wereldgoal!

Het spel blijft na de gelijkmaker wat op en neer golven. DVOV combineert wat beter en Uni probeert met beleid te counteren. Er worden een aantal wissels doorgevoerd. Nadat Uni al een paar kansjes achtereen had gehad weten ze in de 80e minuut opnieuw ons doel te vinden na een snelle counter op een afgeslagen DVOV aanval: 1-2. DVOV gaat weer op zoek naar de gelijkmaker. Kansen blijven echter uit.

In de slotminuten wordt een vrije trap voor DVOV rond de middellijn door Kevin voorgegeven. Zico kopt de bal van links de doelmond in waar Boas klaar staat om in te koppen. Daarbij komt hij hard in botsing met de keeper. De grensrechter vlagt, maar de scheidsrechter komt niet terug op zijn beslissing en keurt de treffer goed: 2-2. Een hard gelag voor Uni.

Na lange tijd met 10 man te hebben gespeeld mogen we blij zijn met dit punt. Uni vv moet nog aan de bak om promotie/degradatie-wedstrijden te voorkomen. Wij gaan zaterdag op bezoek bij SP Teuge, dat het bijzonder goed doet en zelfs uitzicht heeft op de 3e periode. Komt dat zien!