De Pinkenberg 1
6891DM
ROZENDAAL
tel. 026-3620523

Na 3 weken zonder competitievoetbal, door Corona-gevallen bij de tegenstander en bij ons, mogen we vandaag eindelijk weer aan de bak. Teuge is onze tegenstander op de Pinkenberg en die hebben de punten hard nodig in de strijd tegen degradatie. Gelukkig staan wij er een stuk beter voor, maar uiteraard willen we het gat met de teams onder ons verder vergroten.

Op een lenteachtige middag beginnen we met een fitte selectie moeizaam aan de wedstrijd.  Beide teams geven elkaar geen ruimte en vinden geen ruimte. De kansen zijn dus spaarzaam. Teuge is wel een paar keer gevaarlijk met snelle aanvallen. Een schot in kansrijke positie verdwijnt ruim naast het doel van Luca Brugman en de grootste kans voor de Teugenaren wordt nog op het nippertje verijdelt door een uiterste onderschepping van Mees Kuipers.

Boas de Bloois komt een paar keer in schietpositie, maar heeft zijn vizier nog niet goed afgesteld.

Dylan van Kuilenburg moet in de 35e minuut met een knieblessure worden gewisseld. Sem Scheffer neemt zijn plaats in. Die pakt al snel een gele kaart om een fout te herstellen. De resulterende vrije trap voor Teuge gaat gelukkig ruim over ons doel.

Een zeer matige eerste helft van DVOV en we mogen niet ontevreden zijn dat we niet tegen een achterstand aan kijken.

DVOV komt in het tweede bedrijf wat beter uit de startblokken. Boas kopt over uit een corner en een schot van Sem gaat net over. Maar Teuge laat zich ook weer zien. Balverlies van DVOV op het middenveld leidt bijna tot een doelpunt voor Teuge.

Trainer Robert Grauwde voert in de 55e minut een aantal wissels door. Randell Tacke voor Wytze Ang, Pelle Ypinga voor Sem Scheffer en Stijn Froling voor Remi Brouwer.

DVOV is nu duidelijk de bovenliggende partij, zonder grote kansen te creëren. Een prachtige diepe pass van Pelle bereikt Sander Beek op rechts, maar zijn voorzet is uiteindelijk te hard.

Een paar minuten later valt de bal in de zestien in een melée van spelers voor de voeten van spits Zico Sarucco. Die aarzelt niet en haalt verwoestend uit: 1-0.

Teuge is nog niet verslagen en probeert gas bij te geven. Een overtreding op Mees, die even behandeld moet worden, levert ze een gele kaart op. Toch moet DVOV nu wat meer achteruit. Teuge krijgt een paar goede kansen. Een volley gaat naast en een vrije kans wordt slecht geraakt en Luca kan het rollertje gemakkelijk oprapen.

Een hard schot van Teuge wordt gepareerd door Luca en de bal valt in de rebound net niet bij een Teuge aanvaller. We komen goed weg!

De scheidsrechter laat vanwege een paar blessurebehandelingen lang doorspelen. In blessuretijd pakt Teuge nog eens geel en DVOV doet dat zelfs nog twee keer via Branco Sarucco en Randell. Het laatse wapenfeit is van DVOV. Uit een voorzet van Pelle kopt Sander nog richting kruising, maar de bal mist vaart waardoor de keeper nog net tot corner kan verwerken.

Het eindsignaal klinkt als muziek in de oren. Wederom drie punten om bij te schrijven! Dit had ook anders af kunnen lopen en Teuge had misschien ook wel meer verdiend.

Dinsdag 15 maart spelen we een inhaalwedstrijd in Cuijk tegen JVC, de nummer twee op de ranglijst. Daar zullen we ons van een betere kant moeten laten zien.