7395PB
TEUGE
tel. 055-3231345

Sportclub Teuge is de gastheer vandaag in onze laatste uitwedstrijd van het seizoen. Teuge staat momenteel 7e in de stand, twee plekken onder DVOV dus, maar zou na winst over ons heen wippen.

Dat willen wij voorkomen natuurlijk. Gemakkelijk zal het zeker niet worden want Teuge is goed in vorm en zijn zelfs in de race voor de 3e periode. Bovendien missen wij erg veel spelers door blessures en vakanties.

Enkel Bram Bentum en reservekeeper Rui Kortlang zijn de wisselopties. Later zullen ook Thijmen Schildmeijer en Milo Brugman van DVOV 2 aansluiten, na hun wedstrijd in Wageningen.

De eerste minuten is het wat aftasten, maar dan gaat het al snel mis voor DVOV. Een aanval over rechts leidt tot een voorzet die keeper Luca Brugman met moeite kan onderscheppen. De bal valt dan voor de voeten van een Teugenaar die van dichtbij vrij kan uithalen voor de 1-0.

De 2-0 laat ook niet lang op zich wachten. In de 20e minuut is er wederom een aanval over rechts en de voorzet bereikt weer een vrijstaande aanvaller van Teuge, die beheerst raak schiet.

Twee kansen, twee doelpunten voor Teuge.

En we zitten niet eens slecht in de wedstrijd. Er is genoeg ruimte om te voetballen voor DVOV, maar we kunnen er nog geen grote kansen uit creëren.

Kort na de 2-0 is het bijna weer raak. Luca komt op een dieptepass ver uit zijn doel en wordt omspeeld. De speler van Teuge moet zelf schieten, maar geeft de bal voor en Kevin Bastiaanse kan wegwerken.

DVOV kent dan een goede fase met veel balbezit en wat mogelijkheden, maar helaas geen doelpunt.

Teuge heeft minder kansen nodig. Dat blijkt weer in de 38e minuut. Een aanval over links en een voorzet die simpel wordt ingetikt voor de 3-0.

Voor rust doet DVOV dan eindelijk wat terug. Een mooi boogballetje van Pelle Ypinga over de verdediging wordt door Boas de Bloois knap in het uiterste hoekje gevolleerd: 3-1.

Een vlammend afstandsschot van Boas zorgt dan nog bijna voor de 3-2. De bal zoeft een meter naast de kruising.

Tijdens de rust is er nog alle geloof dat hier wat te halen is. Dan moeten we wel wat agressiever zijn en de doelpunten niet meer zo gemakkelijk weggeven.

Bram Bentum vervangt Max Caesar op de rechtsback positie.

In de 49e  minuut een steekpassje van Boas op Sander, die gemangeld wordt in de zestien en de scheidsrechter wijst op de stip. Sander ziet de keeper al snel een hoek kiezen en scoort koeltjes de 3-2.

DVOV wil meer en er volgt een periode waarin het wel 80% balbezit heeft en de nodige kansen.In de 62e minuut kan een mooie aanval net niet worden afgerond. Tien minuten later krijgt Sander een uitgelezen schietkans na een pass van Kevin, maar hij raakt de bal niet lekker. Remi Brouwer komt via een één-twee in de zestien tot een schot en mikt net naast.

Ondertussen maakt Niels Jonkman, die zijn basisplaats bekroont met een uitstekende wedstrijd centraal achterin, twee keer uitvallen van Teuge onschadelijk.

Uit een vrije trap van Teuge komt een goede schietkans voort waarop Luca knap redt. Teuge schiet de rebound tegen de binnenkant van de paal en DVOV kan de bal vervolgens wegwerken.

Echter een minuut later valt toch de beslissing, opnieuw uit een voorzet. Twee mannen staan vrij in de zestien. Eén ervan laat Luca van dichtbij kansloos: 4-2.

Coach Robert Grauwde voert dan twee wissels door. Thijmen Schildmeijer komt erin voor Niels en Milo Brugman voor Branco Sarucco. Milo maakt daarmee zijn debuut voor DVOV 1. Teuge heeft nog een enorme kans op een vijfde treffer, maar dit keer kan Luca redding brengen.

Een onnodige nederlaag voor DVOV, dat ook in deze samenstelling Teuge meer pijn had kunnen en moeten doen. Maar toch ook weer knap hoe DVOV zich met een gehavend team weer terug knokte in de wedstrijd. Hopelijk kunnen we weer het beste uit onszelf halen op 4 juni in onze allerlaatste wedstrijd van het seizoen. Dan spelen we thuis op de Pinkenberg tegen JVC Cuijk, de nummer 3 in de stand. Komt dat zien!