DVOV 1 overtuigend naar winst tegen Redichem met een hattrick van Boas de Bloois

Sportlaan 10
6866NA
HEELSUM
tel. 000-000000

Een druk programma voor DVOV deze week. Na de winst vorige week zaterdag tegen hekkensluiter Excelsior Zetten en het midweekse verlies tegen koploper FC Zutphen, spelen we vandaag in Heelsum tegen Redichem. Een paar weken terug was Redichem nog nummer laatst, maar na zeer verrassende overwinningen op Zutphen en ESA hebben ze de die plek overgedaan aan Excelsior Zetten. We zijn dus gewaarschuwd!

DVOV begint behoorlijk gehavend aan deze wedstrijd. Aanvoerder Sander beek (rug), regisseur Mees Kuipers (knie) en spits Zico Sarucco (hamstring) zijn geblesseerd. Linksback Wytze Ang en rechtsback Stijn Froling hebben andere verplichtingen. We horen dat Redichem ook twee belangrijke spelers mist vandaag.

Het lenteweer van vorige week heeft plaats gemaakt voor een veel frissere maartse dag, maar het zonnetje probeert er door te komen op het mooi gelegen Sportpark Wilhelmina.

Max Caesar begint vandaag in de basis op de linksback positie. Randell Tacke is weer in de spits geposteerd, samen met Dylan van Kuilenburg. Jeroen van Suylekom is er ook vanaf het begin bij op het middenveld, met Boas de Bloois en Pelle Ypinga. Centrale verdediger Thijmen Schildmeijer van DVOV 2 completeert de selectie en begint op de bank. Bij afwezigheid van Sander Beek is keeper Luca Brugman onze aanvoerder.

Het grasveld ligt er beter bij dan in Oeken en de wind houdt zich ook gedeisd, dus daar zou het niet aan moeten liggen vandaag.

DVOV en Redichem beginnen wat rommelig aan de wedstrijd en in het eerste kwartier houden de teams elkaar redelijk in evenwicht. Zoals verwacht zoekt DVOV vooral combinerend de aanval en Redichem met lange ballen over onze verdediging.

De enige echte kans van Redichem in de eerste helft komt echter uit een steekpass door het hart van onze defensie. Max Caesar gebruikt echter uitstekend zijn lichaam en voorkomt dat de Heelsumse spits vrij voor Luca komt te staan.

In de 16e minuut neemt Boas de Bloois een afvallende bal op het middenveld in volle vaart op zijn borst mee en duikt de zee van ruimte op links in. Hij  stormt de zestien ruimte op links in en met een bekeken bal over de keeper legt hij de bal vervolgens in de verre hoek. Knappe goal van onze middenvelder, die sowieso de laatste tijd in uitstekende vorm verkeert. 0-1!

DVOV drukt door. Een schot van Remo Brouwer gaat naast en wat later wordt Pelle door een dieptepass van Boas vrij voor de keeper gezet, maar die kan pareren. Jeroen ontsnapt dan aan geel na een pittige overtreding.

Een schaarse aanval van Redichem, dat niet echt een vuist kan maken, eindigt in een kopbal ver naast ons doel.

DVOV antwoordt meteen met een mooie aanval, De keeper heeft echter ook een antwoord op het schot van Dylan.Uit een voorzet van Pelle volleert Boas vervolgens net over.

De kansen rijgen zich aaneeen voor DVOV. Randell slipt door de verdediging, wordt vastgehouden, schiet toch nog, maar tegen de keeper. Pelle wordt vervolgens neergehaald net buiten de zestien. Uit de vrije trap in de muur schiet Randell weer in de zestien, de bal wordt verlengd door Pelle en valt voor de voeten van Boas die uit een moeillijke hoek snoeihard uithaalt en hoog in het net schiet: 0-2!

Net voor rust begint het zowaar nog even te sneeuwen. Tijd om de warme kleedkamer op te zoeken en een bakkie thee!

Het weer is opgeklaard als we aan de tweede helft beginnen. In de 49e minuut wordt een pass van Boas wat ongelukkig door een verdediger met de hand tegen gehouden en de prima leidende scheidsrechter legt de bal op de stip. Kevin Bastiaanse kiest de rechterhoek, maar daar was de keeper al naar onderweg en hij kan de bal stoppen.

De lange ballen van Redichem leiden eigenlijk geen enkele keer tot echt gevaar. Onze verdediging staat weer uitstekend vandaag. We noteren wel een schietkans in de 54e minuut, dat naast het doel van Luca gaat.

Na een urr spelen vindt Dylan met een passje Randell centraal op de zestien. Die draait zich mooi vrij en schiet met een droge knal in de rechter hoek raak: 0-3! Weer een prima goal!

Trainer Robert Grauwde heeft genoeg gezien en voert in minuut 68 maar liefst 4 wissels door. Hij gunt dragende spelers Randell, Pelle, Kevin en Luc wat rust en Branco Sarucco, Niels Jonkman, Bram Bentum en Thijmen Schildmeijer speeltijd. Bram en Tijmen maken daarmee hun debuut in DVOV 1.

Ook deze geïmproviseerde verdediging blijft zonder problemen overeind.

Een paar minuten voor tijd verdedigt de keeper van Redichem verkeerd uit. Boas onderschept en schiet de bal moeiteloos over de keeper in het lege doel en bekroont zo zijn geweldige wedstrijd met een hattrick: 0-4.

Niels pakt dan nog een gele kaart na een overtreding aan de zijlijn en dat doet Branco ook na een onnodige schermutseling met een tegenspeler, die ook geel krijgt. Gelukkig wordt dat brandje op tijd gesust.

Een overtuigende zege voor DVOV 1 dat nu al 27 punten op de teller heeft staan en zelfs klimt naar de 5e plaats. We vierden de overwinning nog even met een drankje en hapje in de DVOV kantine en kijken alweer uit naar de wedstrijd volgende week zaterdag tegen ZZC’20 op de Pinkenberg.