Meijerinkpad 1
7207ED
ZUTPHEN
tel. 0575-524376

Een compleet inhaalprogramma staat op het programma vanavond in de 3e klasse A. Wij mogen tegen de huidige koploper aantreden in Zutphen tegen de plaatselijke FC.

Trainer Robert Grauwde heeft door de nodige afwezigen wederom Sem Wisman en Finn van Wijk van de JO17-1 en Thijmen Schildmeijer van DVOV 2 gevraagd om aan te sluiten. Luc van Heumen geeft zijn schouder nog wat rust, nadat deze even uit en weer in de kom schoot in de wedstrijd tegen Eefde afgelopen zaterdag. Sem neemt zijn plek in in de centrale verdediging en daar wordt ook Thijmen geposteerd. Vanavond gaan we het namelijk anders aanpakken, namelijk met de nadruk op de verdediging. Als we Zutphen lang op de nul houden gaan we waarschijnlijk ook onze kansjes krijgen naarmate de wedstrijd vordert.

De ruime tribune is inmiddels aardig volgelopen en FC Zutphen gaat furieus van start en creëert meteen de nodige kansen. Een bijna niet te missen kans op de doellijn wordt toch gemist doordat de aanvaller precies een voetje van keeper Luca Brugman weet te vinden. FC Zutphen wil even later een strafschop, maar de rechtsbuiten van Zutphen valt wel erg graag en de scheidsrechter wuift alle claims terecht weg. Een mooie combinatie van Zutphen door het midden eindigt met een hard schot op doel, maar Luca heeft een knappe redding in huis.

Toch is het wachten op het eerste doelpunt van Zutphen. Wij komen nauwelijks aan aanvallen toe en bijna alle aanvallen van Zutphen zijn gevaarlijk. Toch neemt de dadendrang van Zutphen even af en kunnen we af en toe wat combineren en een paar aanvallen op de mat leggen. Echt gevaarlijk worden we echter niet.

Aan het eind van de eerste helft wordt Zutphen weer gevaarlijker. Dan valt het doelpunt toch nog in de eerste helft, in de 37e minuut, al is de manier waarop nogal sullig. Eerst geeft de scheidsrechter een onterechte corner op rechts. Deze wordt vervolgens door DVOV verwerkt tot een corner op links. Deze draait in en gaat door een mêlee van spelers, inclusief Luca, binnen in de verre hoek: 1-0. Wel dik verdiend natuurlijk.

De met liesklachten kampende Sem Wisman wordt uit voorzorg gewisseld voor Stijn Froling.

En het wordt nog erger voor rust. In de 43e minuut opnieuw een corner van links en deze wordt fantastisch binnen gekopt. Luca liet zich verrassen door de inkomende man, die ook wel erg hoog boven iedereen uittorende: 2-0.

Robert is toch tevreden over de uitvoering van ons verdedigende spel. We hebben Zutphen met een voor ons niet vertrouwde speelwijze toch lang het scoren kunnen beletten. We besluiten gezamenlijk om in de tweede helft weer voor onze vertrouwde aanvallende speelwijze te gaan. Daar halen we toch het meeste plezier uit.

Zutphen scoort na een vlot lopende aanval de 3-0 in de 53e minuut. We komen wel wat meer aan voetballen toe en het is duidelijk dat dit spel ons beter ligt.

Robert voert kort daarna drie wissels door. Dylan van Kuilenburg, Branco Sarucco en Finn van Wijk komen in het veld voor Pelle Ypinga, Sander Beek en Kevin Bastaanse.

Tie minuten na 3-0 ligt de 4-0 bij ons in het net. Na een mooie rush over links weet de aanvaller ook koeltjes Luca te passeren.

Nadat Zutphen een aantal spelers heeft gewisseld, komen we er steeds meer uit en krijgen we ook kansen. We willen toch erg graag die eretreffer. Een fantastische volley van afstand van Stijn Froling lijkt daarvoor een geschikte kandidaat, maar de keeper van Zutphen haalt de bal nog uit de kruising.

Mees Kuipers ruimt het veld voor Sem Scheffler. De elf van DVOV die nu in het veld staan moeten haast wel het jongste DVOV team uit de geschiedenis zijn. We gaan het uit laten zoeken door de clubstatisticus.

Een snelle aanval van Zutphen in de 78e minuut zet ondertussen ook nog de 5-0 op het scorebord.

We blijven het proberen en een overtreding door de keeper op Sem Scheffler levert ons in de slotminuut een strafschop op. Afgesproken is dat Luca bij een dergelijke stand de strafschop mag nemen. De Zutphense keeper heeft er echter goed het oog in, kiest de goede hoek en redt. Als Luca in de rebound alsnog wil scoren wordt hij onderuit gehaald. De scheidsrechter wijst echter niet nog eens naar de stip.

We hebben gestreden voor wat we waard waren. FC Zutphen is duidelijk een maatje te groot voor ons en blijft de favoriet voor het kampioenschap. Dieren won vanavond met 3-0 van JVC Cuijk, waarmee die club uitgeschakeld lijkt in de kampioensrace en zich moet gaan richten op de play-offs.

Zaterdag gaan we op bezoek bij ESA in Arnhem-Zuid. Dat zijn altijd spectaculaire wedstrijden. ESA zal revanche willen nemen voor de 6-1 nederlaag op de Pinkenberg eerder dit seizoen. Dus komt dat zien!

Wedstrijdverslag op de site van FC Zutphen: Verslag FC Zutphen