De Pinkenberg 1
6891DM
ROZENDAAL
tel. 026-3647289

Op wederom een stralende lentedag op de Pink gaan we proberen een plaatsje te stijgen op de ranglijst. Eerbeekse Boys staat net boven ons op de vijfde plek. Bij winst wippen we over ze heen. Behalve de eer en onze queeste naar een clubpuntenrecord in de 3e klasse staat er voor ons niet veel op het spel. Dat geldt ook voor Eerbeekse Boys. Een plaats bij de eerste vier lijkt voor beide teams niet meer haalbaar en naar beneden hoeven beide teams allang niet meer te kijken. We willen er dus een mooie wedstrijd van maken en revanche nemen voor de 5-4 nederlaag in Eerbeek aan het begin van de competitie.

Vandaag staat Rui Kortlang onder de lat, omdat Luca Brugman vandaag andere verplichtingen heeft. Het is zijn debuut als keeper voor DVOV 1, maar hij heeft als speler (!) al een paar minuten gespeeld in de slotfase van de wedstrijd tegen Zutphen toen trainer Robert Grauwde hem moest inzetten na het uitvallen van Randell Tacke. Rui heeft in de jeugd bij DVOV gespeeld en is na een paar jaar SML weer terug op het oude nest. Randell is er vandaag ook niet bij (werk) en Mees Kuipers' blessure is aan de beterende hand, maar speelt vandaag sowieso nog niet. Sem Scheffler en Pelle Ypinga hebben wat pijntjes en beginnen op de bank. Stijn Froling begint daardoor vandaag op de rechtshalf positie.

De bal rolt en de eerste aanval van betekenis wordt ingeleid door balverlies van Boas de Bloois, waaruit een vrije trap voortkomt voor Eerbeek op een gevaarlijke plek. Die wordt vervolgens hard in onze muur geschoten.

Aan de ander kant worden wij voor het eerst gevaarlijk via Dylan, die in kansrijke positie naast schiet. Meteen daarna weer een kans voor DVOV. Een verrassend schot van Wytze Ang vanaf links, kan de keeper nog net keren.

We staan behoorlijk hoog en Eerbeek probeert daar met snelle counters overheen te voetballen. Dat lukt in de 18e minuut na een snelle uitval door het midden. Rui komt nog uit zijn doel, maar staat in niemandsland en de bal beland met een simpel lobje in ons net: 0-1.

Vier minuten later weer een aanval door het midden van Eerbeek. De spits wordt in buitenspelpositie aangespeeld, afgevlagd, maar niet afgefloten en het staat 0-2.

Van de vier, terechte, vlagsignalen voor buitenspel heeft de scheidsrechter er al drie genegeerd. Frustrerend! Gelukkig hoeven we over dit tegendoelpunt niet lang te treuren. Een inworp van Boas wordt verlengd door Sander Beek en Stijn scoort met een volley in de linkerhoek: 1-2!

Eerbeek blijft gevaarlijk en lijkt al snel de voorsprong weer uit te bouwen als een voorzet van links van dichtbij snoeihard wordt gevolleerd op ons doel. Rui heeft echter goed geanticipeerd en gooit zich voor het schot. Via Rui en onderkant lat komt de bal terug in het veld en kan daarna worden weggewerkt. Supersave! Kort daarop moet Rui alweer in actie komen. Een gevaarlijk schot kan hij met enige moeite tot corner verwerken.

DVOV gaat op zoek naar de gelijkmaker en die komt er nog voor rust. Zico Sarucco gaat neer in de zestien en de scheidsrechter wijst naar de stip. Harde beslissing, maar wij vinden het prima. Sander stuurt de keeper de verkeerde kant op: 2-2!

Pelle vervangt Branco Sarucco in de tweede helft.

Het tweede bedrijf kent een droomstart voor DVOV. Sander Beek schiet vanaf rechts snoeihard in de verre kruising. Was het een voorzet of doelpoging? In ieder geval telt ie! 3-2! En we gaan door. Een paar minuten later schildert Stijn een voorzet op het hoofd van Dylan van Kuilenburg, die dankbaar binnen kopt: 4-2!

Eerbeek is de weg kwijt. We scoren bijna alweer, maar de inzet kan nog net worden verwerkt tot corner.

DVOV is nu zeer dominant en het is wachten op meer goals. Eerbeek komt nauwelijks nog aan goede aanvallen toe. Ze zijn enkel met een corner een keer gevaarlijk.

Zico waagt een schot als hij beter de vrijstaande Dylan had aangespeeld. Boas schiet  van ver snoeihard op de lat en de rebound van Stijn is voor de keeper. Sem, inmiddels ingevallen voor Stijn, laat dan een paar verdedigers zijn hielen zien en lijkt te gaan scoren, maar schiet rakelings voorlangs. Kansen genoeg dus, maar geen goals.

Eerbeek laat dan ook weer eens van zich horen. Na een één-twee door het midden van onze verdediging redt Rui op knappe wijze.

Een minuut later wordt Zico opnieuw gevloerd in de zestien en weer wijst de scheidsrechter naar de stip. Deze was duidelijk. Zico legt zelf aan, maar zijn schot is iets te zacht en de keeper tikt de bal uit de hoek.

Boas verlaat dan het veld voor Jeroen van Suylekom.

Eerbeek boort dan het laatste restje energie aan en komt er weer wat vaker uit. Rui moet in actie komen op een schot en een corner wordt net niet binnen gekopt. Kort daarna levert een uitval van Eerbeek wel succes op: 4-3.

Eerbeek gelooft er plots weer in en DVOV wordt nu meer en meer achteruit gedrongen. In de 86e minuut krijgt Rui een flinke beuk van de spits in een scrimmage in de zestien bij onze achterlijn. De bal belandt vervolgens kunstig en met enig geluk met een omhaal in ons doel en de scheidsrechter keurt zowaar de treffer goed. Onbegrijpelijke beslissing! Het staat zomaar 4-4…

Jeroen krijgt een goede kans om ons weer op voorsprong te koppen, maar mikt te hoog. Zico heeft ook nog een kans, maar schiet net over het doel.

Daarna moeten we nog blij zijn dat Eerbeek met een paar gevaarlijke schoten het doel niet vindt.

Zo eindigt deze spectaculaire wedstrijd in een gelijkspel. Onze eerste dit seizoen.

DVOV speelde een prima pot tegen een goede ploeg, maar mag zichzelf verwijten dat het de wedstrijd niet veel eerder in het slot heeft gegooid. En de scheidsrechter mag het zichzelf aanrekenen dat hij een negatieve stempel drukte op de wedstrijd met een aantal warrige en onjuiste beslissingen.

Volgende week staat de wedstrijd tegen in en tegen v.v. Dieren op het programma. Dieren won vandaag de topper in en tegen Zutphen met 3-0 (!) en heeft nu de beste papieren voor het kampioenschap. Het wordt dus weer een mooie uitdaging voor de mannen. Komt dat zien!