Sportlaan 7
5431AP
CUIJK
tel. 0485-321605

Een inhaalwedstrijd op een dinsdagavond in Cuijk tegen JVC (Jan van Cuijk), de nummer 2 van de ranglijst. Een team met veel kwaliteit. Dat belooft dus een pittige wedstrijd. Het vertrouwen in onze eigen kwaliteiten is echter groot en we zijn zeker niet van plan om de bus te parkeren.

Het tempo ligt meteen hoog. Het spel golft op en neer en DVOV zit vanaf het begin goed in de wedstrijd. De beste kans voor DVOV noteren we al in de 3e minuut als een voorzet van Sander Beek kan worden ingekopt door Zico Sarucco. De bal gaat echter via een schouder van een verdediger net over het doel. Pech! De scheidsrechter had er niet goed het oog in en geeft geen corner.

JVC krijgt in de 15e minuut ook een goede kopkans. Wytze Ang haalt de bal van de lijn. DVOV is daarna weer aan de beurt. Een pass van Dylan van Kuilenburg brengt Zico in stelling, maar zijn schot gaat naast. Daarna doet JVC hetzelfde met een schot uit de draai.

Het is een aantrekkelijk schouwspel met twee teams die willen voetballen. Dan in de 32e minuut een snelle aanval van JVC over links. De behendige linksbuiten speelt Remi Brouwer uit en levert een perfecte lage voorzet af, die door de spits hard in de touwen wordt gejaagd: 1-0.

DVOV raakt er niet van in de war. Het blijft goed voetballen en het is minimaal gelijkwaardig in de duels. Na nog een paar kansen aan beide zijden gaan we rusten met een achterstand.

De tactiek voor de tweede helft bijft dezelfde. Wel voert trainer Robert Grauwde twee wissels door. Randell Tacke komt erin voor de jarige Branco Sarucco en Pelle Ypinga vervangt Dylan. Branco en Dylan hebben uitstekend werk verricht in de eerste helft, maar een paar verse krachten zijn welkom in een wedstrijd met deze intensiteit.

JVC lijkt het tempo wat te willen opvoeren in de tweede helft, maar DVOV blijft goed meedoen.

Wytze wordt na een mooie passeeractie door de rechtsbuiten van JVC zo ongeveer doormidden gezaagd. Een rode kaart is de enige terechte straf, maar de scheidsrechter doet het af met geel. Daar mag JVC niet over mopperen!

Keeper Luca Brugman wordt dan getest met een van richting veranderd schot, die hij met een knappe reflex nog net over ons doel tikt.

Nadat JVC een tweetal wissels heeft doorgevoerd voeren wij ook een wissel door. Stijn Froling komt in het veld voor de wederom prima spelende Remi Brouwer. Kort daarop krijgt JVC opnieuw een goede kans, maar gelukkig verdwijnt de schuiver nog net aan de goede kant van de paal.

In de 72e minuut is het weer onze beurt. En hoe! Een mooie “flanke” van Randell bereikt Mees Kuipers die hard binnen kopt! 1-1! Loon naar werken. Zit er nog meer in?

Een paar minuten later wordt een gevaarlijke voorzet door Wytze bijna in eigen doel gekopt. Maar uit de resulterende corner gaat het alsnog mis. Een knappe kopbal vindt ons doel en we staan alweer achter: 2-1.

DVOV blijft veerkracht tonen. Randell kopt net over uit een voorzet van Pelle.

Een opnieuw zeer pitte overtreding van JVC levert hen opnieuw een gele prent op.

In het laatste kwartier, inclusief zes minuten blessuretijd, dringt DVOV nog sterk aan resulterend in een groot aantal corners en vrije trappen en een paar hachelijke situaties voor het doel van JVC. Keeper Luca meldt zich de laatste paar minuten ook nog in de spits, maar kan ook de nederlaag niet meer afwenden.

JVC zal blij zijn met deze overwinning, temeer daar koploper Zutphen vanavond zijn eerste nederlaag leed tegen Dieren. Een gelijkspel hadden wij zeker verdiend, maar de trots overheerst over het vertoonde spel.

En hoewel het, zeker vandaag, een mooie teamprestatie was, willen we toch twee spelers uitlichten, namelijk ons centrale verdedigingsduo Kevin Bastiaanse en Luc van Heumen. Het gehele seizoen zijn deze mannen al enorm op dreef en vormen een haast onneembare vesting. Luc is pas aan zijn eerste seizoen in DVOV 1 bezig, maar oogt als een veteraan en is in duels nauwelijks te kloppen. Kevin is onze ervaren organisator in de verdediging met groot inzicht en een fantastische techniek. Die twee vullen elkaar geweldig aan.

We kijken vol goede moed naar de volgende wedstrijden. Zaterdag 19 maart gaan we op bezoek in Oeken. Die willen vast revanche voor de krappe nederlaag kort voor tijd eerder dit seizoen.