De Pinkenberg 1
6891DM
ROZENDAAL
tel. 026-3647289

Het is nog vroeg in 2022, maar voor DVOV JO13-1 stond de belangrijkste wedstrijd van het jaar op het programma. We ontvingen als lijstaanvoerder van Hoofdklasse F de naarstige achtervolger VIOD. Op een kolkende Pinkenberg werden de punten gedeeld (2-2) en blijft de voorsprong 3 punten. Met nog een wedstrijd te gaan is het kampioenschap binnen handbereik en kan er historie geschreven worden in 90 jaar DVOV.

Een prachtig affiche DVOV13-1 - VIOD13-1. Dé wedstrijd waar we het hele seizoen al naar uitkeken. Altijd mooi om tegen zo’n sterke tegenstander te spelen. Al snel in de competitie kwamen VIOD en DVOV bovendrijven als beste teams. Wij nog geen punt laten liggen en VIOD een keer een verliespartij. En het toeval trof dat de onderlinge confrontatie op de laatste competitiedag gepland stond.

Zaterdag was het dan zover. Via de social mediakanalen waren de fans opgeroepen om onze boys aan te moedigen en daar gaf iedereen volop gehoor aan. Storm Eunice was gaan liggen en de Pinkenberg stroomde vol. Een heerlijk sfeertje.

De jongens waren op en top voorbereid door team RAG. Klaar voor de strijd! Maar dat was VIOD ook. Deze goed voetballende ploeg begon sterk en ze lieten zich niet imponeren door de hele entourage. Met goed en fysiek spel speelde ze ons de 1e helft compleet van de mat. Geen duel wonnen onze jongens en kansen waren slechts op 1 vinger te tellen. Dat was uiteraard de verdienste van VIOD, maar onze jongens oogde niet zichzelf gezien hun gespannen koppies. Met de 2-0 achterstand gingen we de rust in. Werk aan de winkel voor de coaches om de spanning weg zien te nemen. De fans hadden er nog wel vertrouwen in. We hebben immers voor hetere vuren gestaan, maar toch...  er was wel een klein wondertje nodig om dit nog recht te zetten.

De jongens kwamen in de tweede helft goed uit de startblokken. We gingen beter voetballen, wonnen duels en VIOD probeerde vooral de voorsprong te verdedigen in plaats van uit te bouwen. Na tien minuten maakte de goalie van VIOD een kapitale fout. Hij wilde de bal op de rand van het strafschopgebied ver weg trappen, raakte de bal verkeerd en met een straf tegenwindje belandde deze pardoes voor de voeten van Jack. Deze wist er wel raad mee en schoot de bal op de lege goal. Het kantelpunt van de wedstrijd. De goal gaf ons zelfvertrouwen. Direct na de spelhervatting veroverde we weer de bal die via de combinatie bij Jason terecht kwam en fraai raak schoot. De Pink ontplofte. Aangemoedigd door een uitzinnige menigte langs de lijn (met de ultra’s voorop) waren opeens de rollen helemaal omgedraaid. VIOD oogde aangeslagen en DVOV liet de ene na de andere mooie aanval zien. Daar had er best nog wel eentje van mogen zitten, maar de neutrale toeschouwer zal dat wel iets teveel van het goede gevonden hebben. Uiteindelijk bleef het bij 2-2. Na het fluitsignaal van de scheidsrechter was er de totale ontlading bij de jongens, staf en fans. Wat een wedstrijd vol emoties. Wat een feest. Heel goed gedaan jongens!

Maar goed, even weer met beide voetjes op de grond. We hebben dan wel de 3 punten voorsprong weten te behouden en ook nog een beter doelsaldo. We zijn er nog niet. Dinsdag spelen we nog een inhaalwedstrijd tegen VDZ. Als we daar minimaal een punt pakken dan zijn we kampioen. Anders moeten we nog even wachten tot zaterdag als VIOD de laatste wedstrijd speelt. We hebben alles nog in eigen hand en met de energie die deze wedstrijd heeft opgeleverd vreten we VDZ helemaal op.