Kotkampweg 44
7531AT
ENSCHEDE
tel. 053-4354518

In het verre Tukkerland speelde DVOV JO13-1 een van zijn beste wedstrijden van het seizoen.  Sparta Enschede werd op eigen veld verslagen met maar liefst 10-0.

Tweede divsie spelen betekent dat de afstanden bij uitwedstrijden groter worden. Dit keer dus naar Enschede. De vader van Sebastiaan had gezorgd voor een busje, waar een groot deel van het team in mee kon. Bedankt Udo! Aangevuld met nog wat auto’s reisden we af naar Twente.

Tegenstander was Sparta Enschede. Deze club, 10 jaar ouder zelfs dan DVOV, ligt vlakbij waar tot 2005 de Grolschbrouwerij stond, maar waar ook in mei 2000 de grote vuurwerkramp plaatsvond. Op het veld waar onze jongens nu speelde werd toen direct na de ramp een noodhospitaal opgericht om slachtoffers op te vangen. Een locatie dus met een hard en onwerkelijk verleden. Nu lag het er vredig bij. Het weer was zonnig, een strak blauwe lucht en een lekker fris voorjaarsbriesje. Hoewel de afstand groot is waren er behoorlijk wat fans op komen dagen. Het blijkt zelf dat we in de buurt van Enschede fans hebben wonen. Ja, we hebben ook overal fans ;-)

De fans zagen direct vanaf de eerste minuut een heerlijke wedstrijd. Sparta probeerde direct hoog druk te zetten en kwam daarmee een aantal keer dicht bij de goal. Er was echter een penalty nodig om de eerste kans te benutten, maar jammer voor hun, wij hebben Kaj. Die dook naar de goede hoek en had de bal klemvast. Dat gaf onze mannen een boost en na ca. 10 minuten spelen was het dan raak voor DVOV. Raqiedion bracht ons op voorsprong. Sparta probeerde nog wel wat tegengas te geven, maar zonder resultaat. Een geplaatste vrije trap werd prachtig door Kaj uit de kruising geweerd. Een supersave! Ondertussen gingen onze mannen lekker door met goed en verzorgd spel. De fans van de tegenstander waren diep onder de indruk van ons spel. Ze vergeleken het met het tikkie-takkie spel van Ajax. Die konden we alvast in de zak steken (en weer wat fans erbij). Het tikkie-takkiespel leverde ook nog wat doelpunten op. Jack (2x) en Jason brachten ons voor de rust op een 4-0 voorsprong.

Na rust gingen we door met het heerlijke spel. Onze verdediging greep in als het moest (er liepen bij Sparta een paar goede aanvallers rond, die echt wel iets probeerde, maar geen schijn van kans hadden). Onze middenvelders dartelde vrolijk over het veld en lieten de bal van links naar rechts gaan en vooral naar voren. En onze aanvallers waren allemaal gespitst om te scoren (en dat lukt ook nog). De tweede helft was pas 1 minuut oud of Jonathan schoot vanaf links prachtig raak. Snel gevolgd door een goal van Raqiedion die een prachtige dribbel van Jason kordaat afrondde. Het was sowieso een lust voor het oog om Jason over het veld te zien ‘vliegen’ en met zijn snelheid en bewegingen iedereen te slim af is. We waren helemaal los en speelde de sterren van de hemel. Raqiedion (2x), Jesse en Jason wisten vervolgens nog het net te raken. Eindstand 0-10.   Een grandioze wedstrijd van DVOV, of zoals coach Armand, geïnspireerd op zijn Italiaanse avontuur, het zei: ‘Dit was bellisimo!’.

We staan nu stevig bovenaan in de poule, met 6 uit 2 en 15 voor en NUL tegen. Voor de fans is het na zo’n heerlijke wedstrijd moeilijk om bescheiden te blijven. Nu al de te kloppen tegenstander, het kampioenschap lonkt weer, moeten we geen 1e divisie spelen en we zijn het beste team van het Oosten. Heerlijk om even in dit soort superlatieven te dollen, maar het gaat natuurlijk om het spelplezier van de jongens. En dat spatte er vandaag vanaf!

Volgende week komt Excelsior ’31 uit Rijssen op bezoek. Dan spelen we om 10.30 uur op het hoofdveld op onze vertrouwde Pinkenberg. We hopen op weer zo’n heerlijke wedstrijd. Komt allen!