Oude Bornseweg 101
7556GW
HENGELO OV
tel. 074-2919052

Afgelopen zaterdag ging DVOV JO13-1 op bezoek bij de Katholieke Sport Vereniging Achilles '12 in Hengelo (Ov.) Bij deze gemoedelijke club sloegen onze mannen weer toe. Ze versloegen de leeftijdsgenoten van Achilles met ruime cijfers. Eindstand 1-5.

Sportpark ’t Wilbert, de thuisbasis van Achilles ’21, ligt midden in de bebouwde kom van Hengelo. Ingeklemd tussen verschillende oude woonwijken straalt het complex een heerlijke sfeer uit die je bij de oude Engelse volksclubs ziet. De fans brachten natuurlijk ook veel sfeer. Ondanks de grote afstand waren ze weer in grote getalen op komen dagen. Ook afdeling Ootmarsum was weer present.

De fans zagen een interessante wedstrijd. In de eerste helft namen we meteen het initiatief, maar was het Achilles die wist te scoren. Een van onze verdedigende acties pakte niet goed uit, de spits van Achilles stond oog-in-oog met onze keeper Jesse en miste niet. Dat was even schakelen, maar stoïcijns gingen de mannen door met hun eigen spel. Bij vlagen was het weer heerlijk voetbal, met name op het middenveld waar Cas en Julius  en Tom, aangevuld door Jonathan en Sebastiaan op de flanken elkaar goed vonden. Al snel werd het goede spel omgezet in kansen en goals. Eerst was het een goal van Jonathan van links, direct daarna wist Julius het net te vinden en was het tenslotte Raqiedion met een fraaie goal die ons met een 3-1 voorsprong de rust in leidde.

Na rust lukt het iets minder met het combinatievoetbal. Verdedigend stond het als een huis. Achilles kon, op twee vrije trappen na, geen gevaar stichten voor onze goal waar Kaj in de tweede helft weer zijn vertrouwde positie in nam. Aanvallend lukt niet alles, maar wisten we toch nog twee keer te scoren. Jesse werd mooi in stelling gebracht door Jason en koos vrij voor de keeper de goede hoek. Daarna wist Raqiedion onze score nog op vijf te brengen.

Een leuke wedstrijd tegen een leuke tegenstander met goede voetballers, maar wij waren gewoonweg beter. Verdiend gewonnen mannen! Komende week spelen we weer tegen een club uit Twente. Victoria ’28, de club die enigszins in ons spoor kan blijven, gaat proberen het ons op de Pinkenberg moeilijk te maken. Als we de vorm van afgelopen weken blijven vasthouden dan gaat dat niet gebeuren. We kijken er weer naar uit!