Jaspersweg 5
7103AV
WINTERSWIJK
tel. 0543-515580

Zaterdag speelde DVOV JO13-1 op een prachtige sportcomplex in Winterswijk tegen de JO13-1 van de plaatselijke FC. Waar het in het thuisduel een relatief eenvoudige overwinning was, werd het ons nu toch zeer lastig gemaakt. Toch pakten we verdiend de drie punten met een minimale overwinning: 0-1.

De bus van Udo was weer beschikbaar, dus volladen en op naar de Achterhoek. Het complex van FC Winterswijk zag er indrukwekkend uit, het leek wel of we bij Vitesse op Papendal waren. De jongens mochten op het hoofdveld aantreden, met een heus digitaal scorebord waar de logo’s van de clubs op prijkten. De fans hadden zich genesteld op sta-tribune de Morgenzon en die stonden -jawel- lekker in het morgenzonnetje. Een mooie ambiance.

Thuis hadden we tegen deze tegenstander met maar liefst 5-0 gewonnen, maar dat zegt nog niets. In de eerste helft liet Winterswijk zien dat het niet van plan was om dit weer te laten gebeuren. Ze hielden de ruimtes klein en zaten fel op de bal. Ons vertrouwde spel spelen werd behoorlijk lastig gemaakt. We probeerde het wel, maar kwamen steeds in een fuik van verdedigers terecht. De kansen die we kregen (ja die waren er zeker) miste precisie of werden goed gestopt door de goalie van Winterswijk. Aan de andere kant kwam Winterswijk er via een paar spaarzame aanvallen gevaarlijk uit, maar ook hier stond het vizier niet scherp. Het spel was in evenwicht en we gingen met een brilstand de rust in.

In de tweede helft gingen we op jacht naar de goal. De tegenstander groef zich steeds verder in. In de 43e minuut wisten we dan toch de ban te breken vanuit vrije trap. Een inkomende Jack kopte de vrije trap van de goed spelende Rein fraai in. Het gaf ons even vleugels en het leek erop dat we konden doordrukken, maar de goalie van Winterswijk stond voortreffelijk te keepen. De voorsprong bleef dus mimimaal. En dan blijft het spannend met zo’n tegenstander die loert op de counter. Onze verdedigers hadden de handen vol aan de snelle uitbraken over de zijkanten. Een curieuze omhaal landde nog op onze lat, maar verder bleef het rustig voor Kaj.

Eindstand 0-1. Een spannende wedstrijd waarbij we alles hebben moeten geven om de drie punten binnen te halen. Goed gewerkt mannen, verdiend gewonnen, maar ook een goede leerschool.

Na de wedstrijd bleek dat onze achtervolgers in de poule verloren hadden en dat we nu met nog vier wedstrijden te gaan al acht punten los staan van nummer twee. Het woord kampioenschap is inmiddels al hardop uitgesproken. Wat zou dat een stunt zijn voor DVOV. We gaan er voor!