ARNHEM
tel. 026-3218363

Het is de hoogste tijd voor een update over de start van het seizoen van DVOV 1.

In de vakantieperiode werd de selectie, dat willen zeggen het deel dat niet op vakantie was, in twee blokken van 3 weken getraind door Robert Grauwde, zodat de conditie een beetje op peil blijft.

De eerste oefenwedstrijd was tegen Babberich, ooit een trotse hoofdklasser, nu spelend in de 5e klasse. Dit team werd met 5-2 verslagen door een DVOV 1/DVOV 2 combinatie. Gezien de kansen had het eigenlijk 10-4 moeten zijn. De Rheden Cup, die dit keer bij ons op de Pinkenberg plaats vond, speelden we opnieuw met een DVOV 1/DVOV 2 combinatie. Op dinsdag werd er met 2-2 gelijkgespeeld tegen Veluwezoom (goals van Randell Tacke en Zico Sarucco) en met 0-1 verloren van EDS. Op de finaledag op zaterdag werd in de strijd om de vijfde plaats Rheden overtuigend verslagen met 5-2 (goals van Remi Brouwer, Finn van Wijk, Mees Kuipers, Dylan van Kuilenburg en Zico Sarucco).

De DVOV 1 selectie is aan de krappe kant en we zullen waarschijnlijk regelmatig in moeten lenen van het tweede. Zoals bekend hebben helaas een aantal spelers de selectie vaarwel gezegd. We zullen ze zeker gaan missen, zowel in als buiten het veld: Sander Beek, Boas de Bloois, Stijn Froling, Max Caesar, Ybo Hendriksen. Niels Jonkman, Pelle Ypinga en Luca Brugman. De meesten blijven gelukkig DVOV-ers. Pelle is vertrokken naar EDS en heeft zijn overwinning op DVOV, voor de Rheden Cup, al binnen, maar blijft in hart en nieren natuurlijk ook een DVOV-er.

Gelukkig zijn er ook nieuwe aanwinsten te noteren. Keeper Jesper Klarenbeek komt van AVW’66  Westervoort en zal de strijd aangaan met Rui Kortlang, die gedurende het vorige seizoen al bij de selectie aansloot. Melly Husband is een oude bekende. Als zeer getalenteerde jeugdspeler bij DVOV vertrok hij voor een paar jaartjes naar VDZ en is nu weer terug op het oude nest. Hij kreeg echter al meteen te maken met dikke pech na een ongelukkige val tijdens een wedstrijd voor de Rheden Cup. Pols gebroken! Een groot aantal weken uitgeschakeld. Sterkte en spoedig herstel gewenst Melly!

Vanuit de jeugd zijn de talentvolle Finn van Wijk en Sem Wisman definitief aangesloten. Ook vorig seizoen hadden ze als JO17-1 spelers al de nodige minuten gemaakt in DVOV 1.

Hiermee is DVOV 1 zelfs nog wat jeugdiger dan vorig jaar, maar er is zeker genoeg talent om de strijd in de derde klasse weer aan te gaan.

De staf is dit seizoen ongewijzigd. Trainer Robert Grauwde probeert een goed vervolg te geven aan het mooie vorige seizoen en uiteraard blijft Cas Imming DVOV 1 trouw. Rob de Bloois en Luc Brugman hebben hun zonen zien vertrekken als spelers bij DVOV 1, maar knopen er nog een jaartje aan vast.

We spelen vandaag de eerste officiële wedstrijd van het seizoen in de beker tegen Arnhemia op Sportpark De Bakenhof. Arnhemia heeft een geheel nieuw elftal geformeerd dat uit gaat komen in de 4e klasse.

Er zijn de nodige afwezigen. Sjoerd Oosterink, Sebastiaan Jansen, Mark Otten en keeper Daan Geerlings van DVOV 2 hebben zich bij de selectie gevoegd.

DVOV krijgt in de 1e minuut al een grote kans via Sem Scheffler maar zijn schot mist precisie. Slechts twee minuten later is het wel raak als Zico de bal binnen schuift na een mooie combinatie over rechts via Remi: 0-1. Ook de 0-2 laat niet lang op zich wachten. Een dieptepassje van Zico centraal door de defensie zet Kevin vrij voor de keeper. Die blijft koel en laat de keeper kansloos.

Na een (onterecht?) voor buitenspel afgekeurd DVOV doelpunt in de 13e minuut regent het kansen voor DVOV1, maar we verzuimen de score verder op te voeren.

Mees schiet naast uit weer een goede kans en krijgt geel omdat hij uit frustratie tegen het reclamebord trapt.

En zoals het zo vaak gaat als een team de kansen niet benut, valt het doelpunt aan de andere kant. Uit een tegenaanval scoort Arnhemia de 1-2. DVOV zet niet goed druk meer. Arnhemia gelooft er zowaar weer een beetje in. Gelukkig halen we de rust met een voorsprong.

In de rust blijven Sem Wisman, Mees en Thijmen Schildmeijer in de kleedkamer en nemen Sebastiaan, Sjoerd en Bram Bentum hun plaatsen in.

In de tweede helft is de wedstrijd snel beslist. Na welgeteld 17 seconden wordt Remi neergehaald in de zestien. Kevin Bastiaanse schiet de strafschop binnen: 1-3

Een paar minuten later wil Zico de bal klaarleggen voor de volledig vrijstaande Sebastiaan. Een verdediger krijgt er een voetje tegen, maar schiet de bal in eigen doel : 1-4.

DVOV is vervolgens oppermachtig, maar vergeet opnieuw de score verder op te voeren. Arnhemia kan het tempo niet volgen. Toch zijn er twee hachelijke momenten voor het DVOV doel, maar een scrimmage na een mooie solo over rechts kan de bal uiteindelijk worden uitverdedigd en een schot op de paal voorkomt een tweede doelpunt voor Arnhemia.

Remi, die een uitstekende wedstrijd speelde, wordt tien minuten voor tijd vervangen door onze enige overgebleven wisselspeler, DVOV 2 keeper Daan Geerlings, die daarmee wel een zeer bijzonder debuut maakt als speler bij DVOV 1. Misschien het mooiste moment van de wedstrijd volgt slechts een paar minuten later. Daan ziet Sem Scheffler vrij staan in de zestien en die weet wel raad met deze kans: 1-5. Goede invalbeurt Daan!

Sebastiaan doet een laatste duit in het zakje en zet uit een voorzet van Zico de eindstand op het bord: 1-6.

Iets eerder dan gepland fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Hij vindt het blijkbaar wel mooi geweest in deze warmte.

Een lekkere overwinning met een gehavende selectie. Goed om te zien dat de DVOV 2 spelers meteen goed meedraaien als ze worden ingezet. Hopelijk zitten we volgende week iets ruimer in ons selectie-jasje. Dan spelen we de tweede bekerwedstrijd thuis tegen SDOO uit Heteren. Komt dat zien!