DVOV 1 speelt 2e bekerwedstrijd gelijk tegen SDOO

Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 2 20

De Pinkenberg 1
6891DM
ROZENDAAL
tel. 026-3647289

We spelen de tweede bekerwedstrijd in eigen huis. Tegenstander SDOO, een 4e klasser uit Heteren, heeft ook zijn eerste bekerwedstrijd ruim gewonnen. Tegen Wodanseck werd het 4-0.

We wijken uit naar veld 4, dat na de gigantische hoosbuien in de ochtend wel bespeelbaar werd. Op veld 3 bleef het water erg lang staan en was voetballen onmogelijk.

Rui Kortlang neemt dit keer plaats in het doel en we hebben ook weer twee spelers geleend van DVOV 2 met Mark Otten en Sven Kerkhoffs.

DVOV begint aanvallend en heeft al snel een veldoverwicht. SDOO, ook met een jong ogend team, zit er echter kort en fel op. Een hoosbui doet het ergste vrezen, maar deze is gelukkig van korte duur.

Kansen vallen er nauwelijks te noteren in het eerste half uur. DVOV moet beducht zijn voor de counters van SDOO. De eerste grote kans is voor SDOO. Een strakke lage voorzet komt gevaarlijk voor onze goal. Twee aanvallers proberen de bal in te glijden, maar de voorzet is net te scherp en te hard. Vijf minuten later is SDOO weer gevaarlijk met een schot uit de rebound, dat net over ons doel gaat.

DVOV probeert meteen te antwoorden met een aanval over links via Zico Sarucco. Zijn voorzet gaat voorbij aan Randell Tacke, maar de bal belandt wel bij Remi. Zijn vizier staat echter te hoog afgesteld. DVOV zet wat aan en Zico is alweer weg op links. Op snelheid gaat ie richting doel en schiet…buitenkant paal.

Nadat SDOO gevaarlijk is geweest met een schot dat rakelings naast gaat, zijn wij weer aan de beurt. Kevin Bastiaanse vindt spits van dienst Randell Tacke in de zestien en die maakt het beheerst af: 1-0.

SDOO claimt dan nog voor rust een strafschop nadat een voorzet in onze zestien via de rug, en dus niet de hand, van een inglijdende verdediger kan worden uitverdedigd. De trainer van SDOO is het er luidkeels niet mee eens, maar het maakt uiteraard geen indruk op de scheidsrechter.

Mark komt er in de tweede helft in voor Thijmen Schildmeijer. DVOV is wat dominanter, maar de kansne blijven schaars. Een mooie actie van Zico lijkt dan de 2-0 op te leveren, maar de scheidsrechter oordeelt dat hij de bal meenam met de hand en niet met de borst. Zico is het er duidelijk niet mee eens, maar het blijft 1-0.

Mees Kuipers vervangt dan Jeroen van Suylekom en Sem Wisman komt er in voor Branco Sarucco. Tien minuten later moet Mees het veld geblesseerd alweer verlaten. Sven vervangt hem.

SDOO, dat bijna niet aan aanvallen is toegekomen in de tweede helft, fabriceert na driekwart wedstrijd wek een goede counter over links. Rui pareert goed met zijn voet. Maar de volgende aanval voor SDOO levert wel succes op. Door het midden belandt de bal randje buitenspel bij de ingevallen spits en die weet Rui te verschalken: 1-1.

Centrale verdediger Luc van Heumen is getergd, hij is er van overtuigd dat het een buitenspelgoal was, en gaat zelf op avontuur. Hij komt heel ver en zijn voorzet bereikt Sven, maar hij kan helaas het doel niet vinden. Sem Scheffler moet vervolgens gevaar aan de andere kant bezweren met een nuttige overtreding, die hem wel een gele kaart oplevert.

DVOV blijft het proberen. Sven is nog een paar keer gevaarlijk, maar een doelpunt blijft uit. Een minuut voor tijd probeert Luc een onbegrepen inspeelpass op Finn zelf te corrigeren. Hij is echter te laat en raakt de tegenstander. De verwachte gele kaart wordt echter een feitelijke rode. De scheidsrechter oordeelt dat het gevaarlijk spel was, omdat Luc te hoog in kwam. Een erg zware beslissing. Protesten helpen niet. Het levert Randell zelfs geel op. Een erg zuur einde van een moeizame wedstrijd.

Het doelsaldo, na de derde en laatste bekerwedstrijd in de poule, zal waarschijnlijk gaan bepalen of DVOV door mag bekeren. Die wedstrijd spelen wij volgende week uit tegen Wodanseck in Wolfheze. Komt dat zien!