De Pinkenberg 1
6891DM
ROZENDAAL
tel. 026-3640911

Deze uitwedstrijd spelen we op de Pinkenberg. Onze “thuiswedstrijd” hebben we namelijk in Twello gespeeld. SV Twello is de nummer twee in de stand. Dat zullen ze ook graag willen blijven, want dat levert sowieso een play-off plaats voor promotie op. Zij zullen er dus vol voor gaan.

SV Twello zet ons meteen onder druk en versiert meteen een corner. Die levert niks op. Het is al snel duidelijk dat Twello voor de diepe bal gaat en het sticht gevaar. In de 13e minuut noteren we de eerste grote kans voor Twello. Een voorzet van rechts wordt bijna binnen getikt door de gevaarlijke spits. Even daarna doet DVOV wat terug via Sem Scheffler. Zijn schot gaat echter ver naast. Een schot van Dylan van Kuylenburg is vervolgens een gemakkelijke prooi voor de keeper.

Twello is veelvuldig in de aanval maar onze verdediging onder leiding van Luc van Heumen, onze aanvoerder vandaag, staat goed en geeft weinig kansen weg. Kort voor rust is Twello weg over rechts en een schot, of is het een voorzet(?), gaat over Rui heen en vindt de lat. Thijmen pakt op slag van rust nog geel met een late tackle.

Aan het begin van de tweede helft loopt ook Bram tegen een gele kaart op na een pittig duel met zijn tegenspeler, die ook geel ziet.

Twello probeert het tempo omhoog te gooien. DVOV, dat Thijmen inmiddels heeft vervangen door Zico, wordt steeds meer teruggedrongen en komt nog maar zelden aan een aanval toe. Twello dringt steeds meer aan en Rui onderscheidt zich met een aantal prima reddingen. De corners van Twello zijn erg gevaarlijk, maar het lukt Twello niet om ze binnen koppen.

We houden lang stand, maar in de 73e minuut wordt na een aanval over links de geheel vrijstaande man in de zestien gevonden. Die laat Rui kansloos: 1-0. Zijn honderdste doelpunt naar wij vernamen.

Merlijn Bronmans maakt dan zijn DVOV 1 debuut als hij in de 79e minuut Sem Wisman vervangt, die net als de andere verdedigers een prima wedstrijd speelde.

DVOV verlaat na de tegentreffer de verdedigende stellingen. Dat levert echter alleen maar kansen op voor Twello, dat profiteert van de geboden ruimte. Het levert hen ook nog een doelpunt op. Een corner van links wordt dit keer wel binnen gekopt: 2-0.

Helaas weer een nederlaag, maar we hebben er opnieuw voor gestreden vandaag. Verdedigend speelden we een prima pot, maar aanvallend gebeurde er veel te weinig. Dat zal in de thuiswedstrijd op 13 mei tegen Eerbeekse Boys beter moeten. Die wonnen hun wedstrijd tegen Oeken. Eefde verloor wel. Om deze teams nog in te kunnen halen, en zo directe degradatie te voorkomen, zullen we dus minimaal twee van de resterende drie wedstrijden winnend moeten afsluiten. Dan zijn we uiteraard ook nog afhankelijk wat Eerbeek en Eefde in hun wedstrijden doen.

Zaterdag 6 mei zijn we vrij. Dus kom ons aanmoedigen op 13 mei op de Pinkenberg!