Knoevenoordstraat 34 A
6971LK
BRUMMEN
tel. 0575-565593

Nu de degradatie officieel een feit is, is het zaak om onze huid zo duur mogelijk te verkopen in de laatste twee competitiewedstrijden. Vandaag spelen we uit in Brummen en is de tegenstander vv Oeken. Die staan 10e in de stand en dat geeft recht op playoff wedstrijden tegen degradatie. Stijgen kunnen ze niet meer, maar het is voor hen nog wel zaak om Eerbeekse Boys, dat evenveel punten heeft, maar een minder doelsaldo, onder zich te laten.

We noteren vandaag weer de nodige afwezigen (Jeroen van Suylekom, Randell Tacke, Melly Husband, Rui Kortlang en Dylan van Kuilenburg). Trainer Robert Grauwde heeft Bart Kuipers en Milo Brugman van DVOV 2 gevraagd om de gelederen te versterken. Zij beginnen, samen met de nog altijd niet geheel fitte Thijmen Schildmeijer, op de bank.

Het spel golft wat op en neer in de beginfase. Op het slechte veld van Oeken zijn goede combinaties een zeldzaamheid en beide teams hanteren veelvuldig de lange bal. De eerste kans is voor Oeken. Een schot uit de rebound gaat net naast de voor ons goede kant van de paal.

Wat later opnieuw Oeken met een hard schot, maar recht op keeper Jesper Klarenbeek die pareert met zijn vuisten.

In de tegenaanval stoomt Luc Van Heuem op door het midden en speelt Mees Kuipers aan, die de bal net niet lekker meekrijgt. Jammer, anders had dat een mooie kans opgeleverd.

Finn van Wijk stuurt Zico Sarucco de ruimte in met een mooi passje, maar de voorzet van Zico bereikt net onze aanvaller in het midden niet. Dan is Remi Brouwer weg over rechts, maar zijn schot is een afzwaaier.

Mees heeft het zwaar te verduren vandaag. Kort voor rust ligt hij al voor de derde keer geblesseerd op de grond, maar gelukkig kan hij verder. Een schot van van Mees vanaf 25 meter verrast de keeper, maar de bal gaat helaas naast.

In blessuretijd van de eerste helft zet Sem Wisman zich goed door in een duel op het middenveld. Hij heeft vervolgens ook het oog op Zico en bedient hem met een mooi dieptepassje op maat. Zico houdt alleen voor de keeper het hoofd koel en scoort de 1-0. Dat is lekker! Met deze voorsprong gaan we de rust in. De trouwe lezer weet dat we dat vaker hebben gedaan dit seizoen, dus we juichen niet te vroeg.

Oeken komt met meer elan uit de kleedkamers. Een eerste hoekschop levert niks op. Aan de andere kant is er ook een hoekschop voor DVOV. Deze wordt door Zico op het hoofd van Luc gemikt, maar die kopt net naast.

Toch dringt Oeken nu meer aan. Het creëert een aantal hoekschoppen. Eén van deze wordt bij de verre paal teruggekopt en vervolgens van dichtbij binnen gewerkt: 1-1. Opnieuw een vroege tegenvaller in de tweede helft.

Oeke zet nog een tandje bij. Vijf minuten na het doelpunt belandt een schot op de buitenkant van de paal. We moeten nu wel mee in de strijd. En dat doen we ook. Langzamerhand krijgen we meer grip en wordt het spelbeeld weer evenwichtiger. Ondertussen is Mees tegen een ongelukkige gele kaart aangelopen en aangezien dat zijn 5e van het seizoen is, moet hij de laatste wedstrijd tegen AVW’66 missen.

Thijmen komt halverwege de tweede helft in het veld voor de uitstekende Sem Wisman, die wat krampverschijnselen heeft.

Remi Brouwer wordt over links weggestuurd, de keeper komt eruit en Remi kan de bal net niet met een lobje over de keeper krijgen. De wedstrijd is ondertussen wat grimmiger geworden. De tackles zijn pittig, over en weer, maar gelukkig gaat het nooit over de schreef.

Dan worden ook Bart en Milo ingebracht, voor Sem Scheffler en Wytze Ang.

Milo haalt met zijn eerste actie de achterlijn, maar zijn pass op Remi is net te zacht. Dat was wel een opgelegde kans geweest.

Branco, die af en toe wat te veel risisco neemt in zijn acties achterin, maar een prima wedstrijd speelt, ziet geel voor een overtreding. De vrije trap van Oeken levert gelukkig niets op.

Oeken geeft alles in de slotfase, op zoek naar de winnende treffer, maar DVOV bikkelt voort. De blessuretijd moeten we overleven zonder Luc, die eerder een flinke tik op zijn enkel kreeg en niet verder kan. Onze wissels zijn op.
In de 93e minuut vindt Oeken ons net, maar wel in buitenspelpositie, dus dat feest gaat niet door. Dan lijkt het voor ons toch nog mis te gaan. Na een snelle aanval staat een speler van Oeken vrij voor onze goal. Jesper gooit alles in de strijd en pareert het schot. De rebound is echter ook voor Oeken. Ook deze is een prooi voor Jesper en met een laatste inspanning werpt hij zich op de bal om verder onheil te voorkomen. Klasse-acties van onze keeper, die daarmee het gelijkspel redt voor DVOV. De gele kaart die hij even later krijgt voor tijdrekken deert hem niet.

Na acht minuten blessuretijd fluit de scheidsrechter eindelijk af. We neem een punt mee naar de Pinkenberg. Verdiend! Wat hebben de mannen gestreden vandaag!

Volgende week zaterdag (27 mei) spelen we dus onze laatste wedstrijd in deze competitie. Op de Pinkenberg spelen we tegen AVW’66. Komt dat zien!