De Pinkenberg 1
6891DM
ROZENDAAL
tel. 026-3620523

ZZC’20 is onze tegenstander vandaag op de Pinkenberg. We moeten uitwijken naar veld 4, want op het hoofdveld heeft zich door de voortdurende regen inmiddels een behoorlijke plas gevormd bij de hoekvlag. De uitwedstrijd in Zelhem leverde één van de spaarzame overwinningen op dit seizoen voor DVOV (1-4).
ZZC’20 bevindt zich in de stand in de gevaarlijke play-off zone, echter ook het gat naar de 2e plek is maar een paar punten. Voor DVOV telt alleen een overwinning vandaag om nog enig uitzicht te houden op de play-off plekken.

Luc van Heumen is weer wedstrijdfit en ook Sem Wisman kan na een slepende blessure in de basis starten, maar door twee schorsingen (Dylan van Kuilenburg, Branco Saruco) , ziekte (Zico Sarcucco), werk (Randell Tacke) en blessures (Melly Husband, Kevin Bastiaanse) hebben we weer een beroep gedaan op DVOV 2. Stijn Korteling, Niels Jonkman en Mark Otten zijn aangesloten. Vanuit de JO19 is Niels van Wieringen afgevaardigd.

Na een geslaagde 1 april grap van de scheidsrechter (geen commentaar!) begint DVOV goed aan de wedstrijd. Het is feller in de duels en creëert al snel een overwicht. Het eerste schot op doel is echter voor ZZC’20. Van heel ver wordt de bal in één keer op de slof genomen, maar Jesper Klarenbeek staat goed en redt eenvoudig.

In de 11e minuut krijgt DVOV al loon naar werken. Met een prachtige pass van Luc vanuit de verdediging wordt Sem Scheffler bereikt, die op zijn beurt vanaf links goed voorzet en Mees vindt. Zijn tegendraadse kopbal is de keeper te machtig: 1-0! Uitstekende start!

Een paar minuten later voorkomt Jesper de gelijkmaker met een uitstekende redding. ZZC’20 is daarna nog een paar keer gevaarlijk, maar opnieuw Jesper en zwakke schoten voorkomen de gelijkmaker.

DVOV combineert wat beter en heeft meer balbezit, maar het gaat verder gelijk op, zonder grote kansen voor beide teams.

Na een half uur creëert DVOV weer een aantal kansjes. Sem Wisman probeert het met een lob van ver, maar mikt te laag. Een vrije trap net buiten de zestien, wordt door Mees naast de rechterpaal geschoten.

Vijf minuten voor rust vindt Remi Brouwer met een steekpassje Stijn Korteling. Er wordt opnieuw gevlagd voor buitenspel, maar dit wordt door de uitstekende scheidsechter terecht genegeerd. Stijn neemt het dankbaar aan en schiet beheerst in de verre hoek raak: 2-0!

ZZC’20 is voor rust nog een keer gevaarlijk, maar Luc grijpt goed in, ten koste van een hoekschop. Die levert niks op. Tevreden zoeken we de kleedkamer op voor een kopje thee en om wat op te drogen, want het is kletsnat vandaag op de Pinkenberg.

Niels Jonkman komt er in voor Sem Wisman, die een prima helft speelde, maar helaas toch teveel last heeft van lies en rug. In een aantal wedstrijden hebben we een voorsprong bij rust na rust snel uit handen gegeven. Dat mag ons vandaag niet nog eens gebeuren. ZZC’20 begint uiteraard onstuimig aan de tweede helft.

Al na een paar minuten haalt Jeroen van Suijlekom de handige ZZC-aanvoerder neer in de zestien en de scheidsrechter wijst terecht naar de stip. Jesper zit nog wel in de goede hoek, maar het schot is hard en zuiver: 2-1. Het zal toch niet weer…..

ZZC’20 zet nog eens aan en krijgt al snel weer een grote kans. Het schot wordt met enog geluk door Jesper gepareerd tot hoekschop. We komen goed weg!  Kort daarna kopt ZZC’20 op de lat, maar er is al gevlagd voor buitenspel.

DVOV komt daarna weer beter in de wedstrijd en is de wedstrijd weer in evenwicht. Mees krijgt de kans op een beslissende treffer, maar zijn stiftje over de keeper is net niet zuiver genoeg.

ZZC’20 probeert het vooral met afstandsschoten, maar die kunnen Jesper niet echt verontrusten. Uit een voorzet van Mees kopt Jeroen in kansrijke positie naast.

Een kwartier voor tijd komt Mark in het veld voor Stijn, die terug kan kijken op een prima wedstrijd.

ZZC’20 krijgt nog één kans. Een lange  pass in ons doelgebied is zuiver en bereikt de spits,  die het met een kopbal probeert, maar deze gelukkig niet genoeg richting mee kan geven.

Kevin en Niels (van Wieringen) vallen nog in en DVOV speelt de wedstrijd goed uit.

Een groot compliment voor het hele team. Enorm veel strijd geleverd en de overwinning zeker niet gestolen. We blijven knokken. Wie weet wat er nog mogelijk is deze competitie. Zaterdag 8 april spelen we een inhaalwedstrijd in Vaassen tegen VIOS. Komt dat zien!