De Pinkenberg 1
6891DM
ROZENDAAL
tel. 026-3620523

Op een koude maar zonnige Pinkenberg staat de wedstrijd tegen de favoriet voor het kampioenschap op het programma: FC Zutphen. Vorig jaar moesten ze hun meerdere erkennen in v.v. Dieren en ook in de nacompetitie lukt het niet. Dit jaar zijn ze goed begonnen met vijf overwinningen en twee gelijke spelen.

Om onze krappe selectie aan te vullen zijn dit keer maar liefst vier spelers van DVOV 2 aangesloten: Sven Kerkhoffs, Timo Stuivenberg, Bas Heezen en Milo Brugman.

Melly Husband, sinds vorige week terug van een polsbreuk, is een welkome versterking op het middenveld met zijn fysiek en techniek. De Zutphenaren krijgen hem bijna niet van de bal.

Grote kansen vallen er voor beide teams niet te noteren in de eerste helft. We komen wel goed weg bij een vrije trap die rakelings naast gaat.

Zeer tevreden over ons eigen spel gaan we de rust in.

Wytze Ang vervangt Bram Bentum op de rechtsback positie in de tweede helft en Zutphen voert het tempo op.

De eerste kans is voor DVOV. Een gekraakt schot van Remi Brouwer gaat bijna met een boogje over de keeper, maar deze kan er nog net een hand tegen krijgen.

In de 51e minuut is Zutphen echter weg over links en Jesse de Vries scoort met een nauwkeurige krul in de verre hoek: 0-1.

In de 53e minuut gaat het alweer mis. Wytze kan een bal in de zestien niet goed wegwerken en de alerte spits Benjamin Roters van Zutphen profiteert dankbaar: 0-2.

De doelpuntenmaker moet kort daarna het veld met een enkelblessure verlaten nadat Timo iets te laat was met zijn tackle.

Zutphen beslist dan de wedstrijd in de 61e minuut door de 0-3 te scoren.

Milo vervangt Melly en Bas komt erin voor Sem Scheffler. DVOV komt niet meer tot echte kansen.

Zutphen speelt de wedstrijd gemakkelijk uit en scoort ook een kwartier voor tijd ook nog de 0-4.

Sven komt in de laatste minuten nog in het veld voor Zico Sarucco.

Jammer dat de score voor Zutphen in de tweede helft nog aardig opliep. Toch kunnen we vertrouwen putten uit de uitstekende eerste helft.

Volgende week spelen we in Zutphen tegen Be Quick. Gezien de uitslagen een onberekenbare ploeg, maar we gaan uiteraard voor de winst. Komt dat zien!