Zuiderlaan 5
7391TZ
TWELLO
tel. 0571-280075

Volgens de statistieken is dit een thuiswedstrijd, maar omdat op de Pinkenberg geen mogelijkheid was om de wedstrijd eerder te spelen, werd in overleg met sv Twello de wedstrijd verplaatst naar hun sportcomplex “De Zuiderlaan”. In het voorjaar komt Twello dan naar ons.

We moeten deze wedstrijd een paar belangrijke spelers missen. Melly Husband heeft andere verplichtingen en Luc van Heumen zal er een aantal weken uit zijn met de enkelblessure opgelopen in de wedstrijd tegen Be Quick vorige week. Ook zijn er een paar half-fitte spelers. Kevin Bastiaanse is nog niet helemaal hersteld en ook Thijmen Schildmeijer blijft tobben met een blessure.

Thijmen geeft net voor de wedstrijd zelfs aan niet te kunnen spelen, waardoor trainer Robert Grauwde zich genoodzaakt ziet om Randell Tacke van de spitspositie te halen en in de centrale verdediging te posteren.

Positief nieuws is dat Timo van de Eijnde is aangesloten vanuit DVOV 2 en Sem Wisman na een lange blessure weer op het wedstrijdformulier kan worden gezet. Al zal Sem alleen in uiterste nood een aantal speelminuten krijgen.

Twello heeft ook een jong team en heeft een goede competitiestart gemaakt.

Vanaf het begin is het dan ook Twello dat het spel dicteert. Na vijf minuten noteren we de eerste grote kans voor Twello, maar gelukkig kan de spits de bal niet goed controleren.
Het enige wapenfeit van DVOV in de aanvangsfase is een mooie indraaiende vrije trap van Randell, waarop wat te aarzelend wordt gereageerd.

Twello blijft echter dominant en nadat ze kort daarvoor al een drietal kansen hebben laten liggen is het in de 23e minuut wel raak. De bal blijft liggen in het centrum van onze verdediging en de bal wordt hard binnen geschoten: 0-1.

Nadat we weer een paar gevaarlijke aanvallen van Twello hebben overleefd, krijgen we eindelijk zelf ook een goede kans. Na een corner kan Finn van Wijk inschieten, maar de bal gaat voorlangs.

Kort voor rust houdt keeper Jesper Klarenbeek ons in de wedstrijd met een prachtige redding op een hard schot en Remi Brouwer moet kort daarna een bal van de lijn werken.

We zitten nog in de wedstrijd, maar zo kunnen we in de tweede helft niet blijven voetballen.

In de eerste fase van de tweede helft probeert DVOV wat zorgvuldiger te zijn in balbezit. Dat lukt gedeeltelijk, maar het is nog niet wat het moet zijn.

In de 54e minuut dan de eerste goede aanval. De eindpass van Mees Kuipers komt helaas net niet aan. Een volgende aanval sterft in schoonheid.

Twello maakt dan in de 58e minuut een eind aan de aspiraties die DVOV nog dacht te hebben. Een afstandsschot, dat nog wat van richting wordt veranderd slaat hard onder de lat binnen: 0-2. Gezien het spelbeeld lijkt dat de beslissing.

DVOV probeert te blijven aanvallen, maar kan maar geen echte kansen creëren. De gaten die bij ons vallen op het middenveld en in de verdediging worden steeds groter. Twello kan daar een paar keer doorheen voetballen, maar profiteert vooralsnog niet.

DVOV krijgt dan nog één kans om zich terug te vechten in de wedstrijd. Een geweldig schot van Remi van 25 meter wordt uitstekend uit de hoek geranseld door de keeper. Dat was dan ook de enige echte kans voor DVOV in de tweede helft.

Het is daarna alleen nog maar Twello, dat met een paar goed uitgevoerde aanvallen in de slotfase zelfs nog uitloopt naar 0-5.

Werk aan de winkel dus voor DVOV. Volgende week spelen we tegen concurrent Eerbeekse Boys, dat de punten ook hard nodig heeft. Dat het dan veel beter moet dan vandaag zal iedereen duidelijk zijn.