De Pinkenberg 1
6891DM
ROZENDAAL
tel. 026-3647289

Vandaag staat er opnieuw een cruciale wedstrijd in de strijd tegen degradatie op het programma. Tegenstander SP Eefde staat er net als DVOV niet best voor. Het heeft één puntje meer dan wij en één wedstrijd meer gespeeld. Bij winst vandaag doen we dus de laatste plaats aan hen over. Dat is zeker mogelijk. De uitwedstrijd werd een redelijk comfortabele overwinning voor DVOV.

Met onze krappe selectie blijft het echter puzzelen voor trainer Robert Grauwde. Luc van Heumen is terug van een blessure en start vandaag, maar is wat ziekjes. Randell Tacke is niet beschikbaar door werkverplichtingen en Kevin Bastiaanse is zoals bekend langdurig afwezig door een slepende knieblessure.

DVOV begint uitstekend aan de wedstrijd. Een eerste waarschuwingsschot door Zico Sarucco, uit een assist van Melly Husband, gaat net naast. Goed combinerend blijft DVOV gevaarlijk en Eefde heeft de nodige overtredingen nodig om aanvallen in de kiem te smoren.

In de 14e minuut krijgen ze daar echter niet de kans voor. Een prachtige steekpass van Zico door het midden geeft Remi Brouwer vrij baan richting vijandelijk doel. Hij omspeelt de keeper en tikt beheerst binnen: 1-0! Wat een opsteker!

Niet lang daarna krijgt Dylan van Kuilenburg een enorme kans na geklungel in de Eefdense defensie. Zijn schot passeert de keeper, maar heeft iets teveel effect en verdwijnt net naast het doel. Meteen daarna een zeldzame uitval van Eefde over links. De lage voorzet wordt bij de eerste paal van dichtbij binnen getikt: 1-1. Dit doelpunt geven we toch weer te gemakkelijk weg.

Ondertussen maakt Eefde de ene overtreding na de andere, maar de scheidsrechter houdt de kaarten op zak. Luc geeft aan dat hij niet verder kan en wordt gewisseld voor Jeroen van Suylekom.

Rond het half uur krijgt Eefde een kans op de tweede treffer. De spits probeert het met een boogbal over keeper Jesper Klarenbeek, maar schiet ver naast. DVOV blijft goed combineren en is dreigend, maar als we door komen is er nog altijd de grensrechter met een aantal zeer twijfelachtige vlagsignalen voor buitenspel.

We gaan de rust in met een gelijke stand en gezien het spelbeeld mogen we daar niet tevreden mee zijn.

Vol goede voornemens beginnen we aan de tweede helft. Echter al snel stort Melly Husband plots ten aarde bij een onschuldig uitziend sprintduel bij de zijlijn en hij grijpt naar zijn hamstring. Dat ziet er heel slecht uit. In veel pijn wordt Melly uiteindelijk per brancard van het veld gedragen. Wat een pechvogel! Sem Scheffler vervangt hem.

Heel veel sterkte Melly en een spoedig herstel gewenst!

DVOV blijft het spel bepalen, krijgt via Zico een paar goede kansen, maar zoals al het hele seizoen zijn we voor de goal niet effectief. Eefde komt maar spaarzaam voor het DVOV doel. Dan is er opnieuw flinke tegenslag voor DVOV. Aanvoerder Mees Kuipers heeft liesklachten en kan niet verder. Sem Wisman komt voor hem in het veld.

De gemoederen zijn in het veld inmiddels al behoorlijk verhit geraakt. DVOV raakt steeds meer geïrriteerd door het harde spel van Eefde. Bij een opstootje met een aantal spelers bij de zijlijn deelt Dylan blijkbaar een kopstoot uit en krijgt rood. Een oliedomme actie! Met tien man zal het nog moeilijker worden om wat te halen vandaag. Bovendien zal de schorsing niet mals zijn en onze selectie is al enorm krap.

Toch blijft DVOV ook met tien de betere ploeg. We vechten als leeuwen, creëren de nodige kansen, maar voor de goal laten we het afweten. Eefde kan er slechts één kans tegenover zetten, maar de lob van afstand is onzuiver.

En zoals het dan vaak gaat…Een hoekschop in de laatste minuut voor Eefde wordt in eerste instantie weggewerkt, maar in de rebound weer in ons doelgebied gelegd. De aanvaller van Eefde is een tikkie eerder bij de bal dan keeper Jesper Klarenbeek en kopt via de onderkant van de lat raak: 1-2! Wat een deceptie! Eefde kan zijn geluk niet op, maar dit is een zwaar gelag voor DVOV. In blessuretijd zet DVOV nog eens aan, maar het mag niet baten. De gifbeker moet blijkbaar helemaal leeg.

Robert was in de nabespreking toch erg trots op zijn team. Goed gespeeld in een nieuw spelsysteem, veel strijd, meeste duels gewonnen en genoeg kansen gecreëerd. Het benutten van die kansen blijft het grote aandachtspunt (en je niet laten uitlokken bij opstootjes).

We werden goed ondersteund door onze supporters vandaag, waarvoor dank! Volgende week spelen we uit tegen VIOS in Vaassen. Wij blijven alles geven tot de laatste wedstrijd. Het spreekt voor zich dat alle support weer van harte welkom is. Dus komt dat zien!