De Pinkenberg 1
6891DM
ROZENDAAL
tel. 026-3620523

Alleen het winnen van de laatste drie wedstrijden zou ons nog van directe degradatie naar de 4e klasse kunnen houden, maar zelfs dan zijn we nog afhankelijk van de resultaten van de concurrenten. Een schier onmogelijke taak dus, maar we gaan proberen vandaag een eerst stap te zetten tegen Eerbeekse Boys, dat met 8 punten meer op een (degradatie-)playoff plek staat.

Het is met een graadje of 23 de eerste warme dag op de Pinkenberg en op het kunstgras nog wat warmer. De scheidsrechter zal daarom een drinkpauze inlassen in beide helften.

Gelukkig beschikken we vandaag wel over een bijna complete selectie. We missen alleen Wytze Ang (vakantie) en Kevin Bastiaanse (langdurige blessure). Voor het eerst sinds lange tijd hoeven we geen beroep te doen op spelers van DVOV 2 of de JO19.

De twee teams zijn aan elkaar gewaagd, DVOV combineert wat gemakkelijker, Eerbeek speelt wat directer naar voren. Kansen zijn echter schaars aan beide zijden. De eerste grote kans is na pakweg een half uur voor DVOV. Een aanval over rechts leidt tot een lage voorzet van Dylan van Kuilenburg op Zico Sarucco, die vrij voor de keeper de bal voorlangs schiet.

Een paar minuten later is Eerbeek wel efficiënt. DVOV verspeelt de bal knullig in de verdediging en Eerbeek speelt het vervolgens goed uit: 0-1. En de 0-2 is ook al snel een feit. Na opnieuw weifelend optreden in de verdediging weet Eerbeek uiteindelijk met een kunstig schotje te scoren.

Met deze volledig onnodige achterstand gaan we de rust in.

Met het gevoel dat er zeker nog wat te halen is beginnen we aan het tweede bedrijf. We komen al snel goed weg nadat een doelpunt van Eerbeek wordt afgekeurd vor hinderen van onze doelman Jesper Klarenbeek. In de 57e minuut wordt Zico (blijkbaar) onreglementair gestopt in de zestien en krijgen we een strafschop, die door Zico zelf overtuigend wordt binnen geschoten: 1-2! We zitten weer in de wedstrijd. DVOV zou extra energie moeten putten uit deze “Anschlußtreffer”, maar, het energiepeil neemt gedurende de tweede helft, mogelijk door de warmte, zienderogen af. Kansen voor DVOV zijn na deze treffer niet meer te noteren.

Dat geldt ook voor Eerbeek. Tot de slotfase dan. Nadat ze een paar minuten daarvoor een 1-op-1 kans hebben gemist is het in de 86e minuut wel raak. Jesper kan in eerste instantie nog redden maar de rebound is voor de inlopende speler niet te missen: 1-3.

Een tegenvallende wedstrijd van DVOV betekent de definitieve degradatie naar de 4e klasse. Hoewel we het in een aantal wedstrijden wat te gemakkelijk hebben weggegeven, vooral in de tweede helft, is dit zeker geen schande gezien de smalle en zeer jonge selectie in deze sterke derde klasse en de vele blessures. Volgend jaar nieuwe kansen met een nieuwe trainer, een nieuwe staf en ongetwijfeld ook een aantal nieuwe spelers. Een aantal spelers zullen vertrekken, maar hopelijk blijft het merendeel van de huidige selectie DVOV trouw en kunnen we uit de talentvolle jeugd jongens laten doorstromen.

We spelen dus nog twee wedstrijden. Zaterdag 20 mei uit tegen Oeken en 27 mei thuis tegen AVW’66. Komt dat zien!