6971LE
BRUMMEN
tel. 0575-563621

Onze vaste verslaggever Luc Brugman is een weekendje weg dus aan mij de taak om deze keer zelf de aantekeningen in een verslag te verwerken.

We spelen vandaag onze eerste competitie wedstrijd tegen Sportclub Brummen, opgericht in 1912.

Op voorhand heeft trainer Robert Grauwde de jongens op het hart gedrukt dat we ervoor moeten zorgen dat we met een goed gevoel het veld af kunnen lopen. Ook al verliezen we tegen deze op voorhand sterker ingeschatte tegenstander, je moet wel het idee hebben dat je er als team alles aan gedaan hebt. Vanuit het tweede elftal gaan vandaag Milo Brugman en Sjors de Ridder mee.

We beginnen de wedstrijd 10 minuten later omdat de scheidsrechter ons verplicht witte sokken te dragen in plaats van de blauwe sokken die we allemaal al aan hebben. Dit komt de focus die we moeten hebben op de wedstrijd niet ten goede en wellicht staan we mede daarom na één minuut al met 1-0 achter. Brummen scoort uit de eerste corner, de voorzet wordt goed ingekopt.

Niet veel later krijgen we te maken met de volgende tegenvaller. We zijn 7 minuten onderweg als spits Zico Sarucco een behoorlijke tik tegen zijn enkel krijgt. Hij kan daardoor niet verder en Dylan van Kuilenburg komt er voor hem in.

We komen niet echt in ons spel en de thuisclub heeft al weer wat kansjes gehad als het in de 14e minuut weer raak is. Met een voorzet vanaf rechts scoren ze de 2-0. We kunnen nog geen vuist maken en op een enkele uitval na zijn wij nog niet gevaarlijk.

Door slecht uitverdedigen geven we Brummen de kans op weer een doelpunt en zo kijken we na een kwart wedstrijd al tegen een 3-0 achterstand aan. Brummen krijgt nog een paar behoorlijk kansen, als we eindelijk zelf een keer gevaarlijk zijn. Randell Tacke gaat alleen op de keeper af, maar de in dit soort situaties zo trefzekere spits stuit op de keeper. Dit had ons wel weer in de wedstrijd kunnen helpen.

We gaan rusten en Bram Bentum blijft achter in de kleedkamer. Thijmen Schildmeijer komt voor hem in de plaats. Na 6 minuten blijkt het toch niet lekker te gaan met de enkel van Jeroen van Suylekom en Milo Brugman komt hem vervangen.

We komen iets meer in ons spel, maar het is toch Brummen dat de grootste kansen krijgt. Keeper Jesper Klarenbeek kan nog een paar keer goed redden, maar toch valt de 4-0 uit een snelle uitbraak van Brummen. Mees Kuipers pakt even later een speler vast op het middenveld en krijgt geel. Ondertussen is Sjors de Ridder er ingekomen voor Kevin Bastiaanse, die wat liesklachten heeft. Met een laag schot vanaf rechts maakt Brummen de 5-0. We krijgen zelf nog een paar kansjes om de eer te redden, maar helaas is het ons vandaag niet gegund.

Dank aan Mario Rodriguez als assistent-scheidsrechter en dank aan Milo en Sjors voor hun bijdrage, die ondanks dat het voor hen een lastige wedstrijd was om in te vallen, het behoorlijk hebben gedaan.

Zaterdag om 15.00 uur thuis tegen Teuge. Een mooie gelegenheid om deze valse start weg te poetsen.

Uw verslaggever: Rob de Bloois