Meijerinkpad 1
7207ED
ZUTPHEN
tel. 0575-524376

Het is een drukte van belang op Sportpark ’t Meijerink, thuisbasis van FC Zutphen. Tiki Taka Touzani is er om een pannaveldje te openen en onze tegenstander vandaag mag zich bij winst al de kampioen in de 3e klasse E noemen. Een fantastische sfeer en volle tribunes. Een mooie uitdaging voor DVOV om er in ieder geval een wedstrijd van te maken, op een gloedjenieuw kunstgrasveld.

Dat moet wederom gaan gebeuren met een smalle en niet geheel fitte selectie. Sebastiaan Jansen komt ons helpen vanuit de DVOV 2 en vormt samen met Thijmen Schildmeijer de bank.

DVOV begint goed aan de wedstrijd. Het moet weliswaar al in de 4e minuut een doelpunt slikken na een flitsende uitval van Zutphen, maar een paar minuten later krijgen we een uitgelezen kans op de gelijkmaker. Na een paar mooie combinaties neemt aanvoerder Mees Kuipers de bal mooi mee op de borst en raakt de binnenkant van de paal. In de rebound wordt het schot van Sem Scheffler nog net door een verdediger van de lijn gehaald. Finn van Wijk heeft daarna ook een goede schietkans. Zijn schot wordt nog net geblokt.

Na de eerste tien minuten is het echter alleen Zutphen dat de klok slaat. DVOV kan het tempo niet meer bijbenen en Zutphen is meedogenloos met het benutten van de kansen. Het loopt gestaag uit naar een 6-0 ruststand!

In de rust is er toch even opnieuw overleg over de speelwijze. Trainer Robert Grauwde en de selectie hebben vooraf gezamenlijk besloten om ons eigen spel te spelen en ons niet in te graven. Ondanks de stand besluiten we om dat te blijven doen.

Thijmen komt er in voor Bram Bentum, die een tik op zijn kuit heeft gekregen.

Onze goede voornemens ten spijt gaat het al heel snel mis in de tweede helft. Zutphen scoort de 7-0 en 8-0 binnen een paar minuten. DVOV komt niet aan aanvallen toe en moet alle zeilen bij zetten, maar kan niet voorkomen dat FC Zutphen uitloopt naar maar liefst 11-0.

In de slotfase, als Zutphen iets gas heeft teruggenomen en de nodige wissels heeft toegepast, lijken we toch nog op weg naar een (zeer kleine) eretreffer als Sebastiaan, die na een uur de niet meer fitte Mees heeft vervangen, vrij op de keeper af kan. Maar helaas wordt hij (dubieus) afgevlagd voor buitenspel.

Het eindsignaal is het startsein van een groot feest op het veld en op de tribunes. FC Zutphen is de dik verdiende kampioen van de 3e klasse E. Van harte gefeliciteerd!

We waren graag beter voor de dag gekomen in deze geweldige entourage, maar Zutphen was gewoon een paar maten te groot. Nu moeten we onze wonden likken en ons zo goed mogelijk voorbereiden op de thuiswedstrijd tegen Be Quick op zaterdag 22 april. Kleine pleister op de wonde is dat de concurrentie ook heeft verloren. Zolang het statistisch nog mogelijk is om directe degradatie te voorkomen, blijven we ervoor gaan. Dus komt dat zien!