DVOV 1 kan voorsprong na goede eerste helft opnieuw niet vasthouden

De Pinkenberg 1
6891DM
ROZENDAAL
tel. 026-3620523

Vandaag spelen we op de Pinkenberg tegen middenmoter VV Oene. Het is geen gewone wedstrijd vandaag. Begin deze week werden we opgeschrikt door het nieuws dat onze trouwste supporter Harm een ernstig, eenzijdig ongeluk heeft gehad met zijn driewieler. Hij vecht nu voor zijn leven in het Radboud UMC in Nijmegen.
Ook langs deze weg willen wij Harm veel sterkte wensen. Blijf strijden makker! We willen jou snel weer in de dug-out zien.

Met Harm in gedachten zijn we extra gebrand op een goede wedstrijd vandaag. Dit keer zal ik de lijst met geblesseerden (en ook 1 geschorste speler) maar achterwege laten. Vanuit DVOV 2 zijn Mark Otten en Stijn Korteling aangesloten en op het laatste nippertje sluit Ernst van Helvoort van de JO19 ook nog aan.

Oene begint iets voortvarender aan het duel. Kansen zijn echter nog zeer spaarzaam. Er zijn nog geen tien minuten gespeeld of DVOV krijgt al een flinke tegenvaller te verwerken. Mees Kuipers heeft teveel last van zijn lies en kan niet verder. Branco Sarucco vervangt hem en trainer Robert Grauwde doet wat omzettingen.

Tock komt DVOV na zo’n twintig minuten wat beter in de wedstrijd en aan goede aanvallen toe. Sem Scheffler wordt over links weggestuurd, maar de verdediger is hem net te snel af. Anders had hij één op één gestaan met de keeper. Een veelbelovende aanval wordt door Oene in de kiem gesmoord wanneer Zico Sarucco wordt neergehaald op het middenveld.

Linksback Wytze Ang stuurt dan Remi Brouwer prachtig de diepte in, maar die verwerkt de bal niet goed, waardoor de verdediger kan ingrijpen.

Meteen daarna is de grootste kans tot dan echter voor Oene. Een aanval door het midden zet een speler vrij voor keeper Jesper Klarenbeek. Het schot belandt op de paal en de rebound van een meegelopen speler wordt geblokt. Daar komen we goed weg!

Dan is het meteen weer DVOV met een goede aanval. Een voorzet van Wytze wordt tot corner verwerkt. Die wordt genomen door aanvoerder Randell Tacke en hij vindt midden voor de goal Zico, die snoeihard binnen kopt: 1-0! Mooie opsteker!

Oene dreigt in het resterende deel van de eerste helft nog wel een paar keer, maar echt gevaarlijk worden ze niet. DVOV heeft het in deze fase goed onder controle. Branco kletst er een paar minuten voor rust hard in met een tackle, maar die was zeker op de bal. Toch toont de scheidsrechter hem een gele kaart. Het leidt ook tot een opstootje op het veld dat al snel wordt gesust, maar naar verluidt was het ook voor een supporter van Oene op de tribune aanleiding om zich te laten gelden tegen een DVOV supporter. Ook dat relletje werd gesust. Het moet niet gekker worden. Even later pakt ook een speler van Oene nog geel na een fikse tackle.

We gaan rusten met een 1-0 voorsprong. Niet de eerste keer dit seizoen. Kunnen we het nu wel vasthouden?

Oene begint fel aan de tweede helft en zet Jesper meteen aan het werk. In de 50e minuut komt de rechtsbuiten door en Branco stopt hem met een tackle van achteren. De scheidsrechter is onverbiddelijk en trekt de tweede gele kaart en na het controleren van rugnummer ook rood. Hij lijkt wat laat door te hebben dat het Branco’s tweede is, maar gedane zaken nemen geen keer en Branco verlaat het veld. Dat maakt onze taak er natuurlijk niet gemakkelijker op.

Oene profiteert al heel snel. Een diepe voorzet van rechts wordt met een snoekduik prachtig binnen gekopt: 1-1! Oene blijft aandringen en nadat Jesper eerst nog heeft kunnen redden op een laag, hard schot ligt hun tweede er ook al snel in: 1-2.

Robert brengt dan Stijn en Mark voor Remi en Sem Scheffler. Kort daarna moet Sem Wisman, die in vorige wedstrijden alleen wat kortere invalbeurten had gedaan, ook het veld ruimen met kramp in beide benen. Thijmen Schildmeijer vervangt hem.

Oene domineert en creëert ook volop kansen, maar verzuimt vooralsnog het karwei af te maken. Temeer doordat Jesper ons met goede reddingen nog enigszins op de been houdt,

Ernst van Helvoort heeft ondertussen Jeroen van Suylekom afgelost. Ook Oene wisselt.Ernst krijgt al heel snel een flinke tackle op zijn enkel te verwerken. We hebben geen wissel meer en hij probeert het nog even maar moet vijf minuten later toch geblesseerd naar de kant.

Uit een sporadische DVOV aanval staat Zico plots voor de keeper met een vrije schietkans van zo’n 12 meter. Hij raakt de bal niet helemaal goed en het schot gaat over het doel.

In de slotfase is de koek op bij DVOV en weet Oene zelfs nog twee keer het net te vinden. Jesper voorkomt nog erger. Met een 1-4 nederlaag zoeken we de kleedkamer weer op. De jongens hebben er echter alles aan gedaan en zijn strijdend ten onder gegaan. We hebben ons wat vaster op de laatste plek genesteld, maar we blijven knokken en geloven tot de laatste minuut van de laatste wedstrijd.

Zaterdag 25 maart spelen we niet. Onze volgende wedstrijd is dus zaterdag 1 april tegen ZZC’20, wederom op de Pink. Komt dat zien!