De Pinkenberg 1
6891DM
ROZENDAAL
tel. 026-3647289

Opnieuw een thuiswedstrijd vandaag. Sportclub Brummen heet de tegenstander. Momenteel een goede middenmoter. De eerste competitiewedstrijd  kreeg een slecht DVOV 1 in een kletsnat Brummen met 5-0 op de broek. Vandaag willen we het uiteraard beter doen. Een goede wedstrijd tegen AVW’66 twee weken geleden werd vorige week vervolgd met een slechte wedstrijd tegen Oeken. Wat wordt het vandaag?

DVOV 1 blijft gaan voor handhaving in de 3e klasse. De punten moeten dan wel snel gaan komen. De veilige top acht is al behoorlijk uit zicht en om nacompetitie te spelen moeten we minimaal twee teams onder ons houden.

Trainer Robert Grauwde kan nog net een basiself met selectiespelers het veld in sturen, hoewel centrale verdediger Thijmen Schildmeijer niet geheel fit is. Luc van Heumen en Sem Wisman zijn nog altijd geblesseerd, Randell Tacke heeft werkverplichtingen en Jeroen van Suylekom vermaakt zich in de sneeuw. De selectie is voor vandaag aangevuld met Tobias Wentink en Milo Brugman uit DVOV 2 en Mateo Pavlic en Niels van Wieringen uit de JO19.

Sportclub Brummen schiet fel uit de startblokken, maar de eerste grote kans is voor DVOV. Na een voorzet is de keeper na een duel uit positie en de bal valt voor de voeten van Remi Brouwer. Het doel is leeg en Remi lijkt binnen te kunnen schieten, maar hij mikt iets te hoog.

Zoals wel vaker dit seizoen is onze tegenstander efficiënter met het benuuten van kansen. In de 12e minuut spat een schot vanaf de zestie uiteen op onze lat. De rebound in de vijf meter is voor Brummen: 0-1.

Brummen blijft aanzetten. Die hoekschoppen op rij worden door DVOV goed weggewerkt.

In de 22e minuut zijn wij weer aan de beurt. Een mooie voorzet van Zico Sarucco bedient spits Dylan van Kuilenburg die op 7 meter geheel vrij voor de keeper in kan koppen. Dylan raakt de bal niet goed en de kopbal gaat hoog over. Wat een kans!

Een tegenaanval van Brummen levert dan bijna de 0-2 op. De spits van Brummen stuit echter op keeper Jesper Klarenbeek. Prima reflex!

Wij melden ons dan weer met een goede aanval, dat eindigt met een schot van Zico naast het doel.

Melly Husband laat zich weer eens zien met een geweldige rush door de as en wordt vastgehouden. Niet voor de eerste keer. Hij reageert wat furieus en dat levert hem, maar ook zijn tegenstrever, een gele kaart op. Ook aanvoerder Mees Kuipers loopt tegen een gele kaart aan, na een opzettelijke handsbal.

Bij een ingooi van Brummen staan we dan te slapen. Een Brummenaar kan zo doorlopen naar ons doel, maar weer is daar Jesper die ons met een prachtige redding opnieuw op de been houdt.

DVOV dan weer. Een schot van Melly wordt geblokt en uit de rebound kan Bram Bentum uithalen. De keeper redt. Laatste kansje voor rust is ook voor DVOV. Dylan speelt zich goed vrij rond de zestien, maar zijn schot mist kracht.

Een prima eerste helft van DVOV 1. Nog alle kansen om het in de tweede helft recht te zetten.

Onze goede voornmens kunnen al snel na de hervatting de prullenbak in. Melly, de beste man van het veld, raakt een breedtepass dichtbij onze zestien helemaal verkeerd. Brummen profiteert en speelt het simpel uit voor de 0-2.

DVOV is van slag en een minuut later krijgt Brummen alweer een grote kans om de score te verhogen. Een voorzet bereikt een medespeler die op 2 meter afstand gelukkig de bal overschiet.

Echter meteen daarna gooit Brummen de wedstrijd in het slot. Jesper redt nog wel met een uiterste inspanning op een laag schot in de linkerhoek, maar heeft de bal niet klem en Brummen kan alsnog inschieten: 0-3.

Het zit ons niet echt mee dit seizoen, maar er zit veel karakter in dit team. De kopjes gaan nooit hangen, we blijven knokken en de aanval zoeken. Zico gaat goed weg over rechts, maar schiet vervolgens voorlangs. Kevin Bastiaanse, hoewel geblesseerd, vervangt de geblesseerde Thijmen, die het uitstekend gedaan heeft.

Na een uur spelen krijgt Zico krijgt een enorme kans vrij voor de keeper, maar hij schiet recht op de keeper. De volgende kans is voor Remi. Zijn schot gaat net over. Ondertussen zijn Milo en Tobias erin gekomen voor Zico en Finn van Wijk. Wytze lijkt dan door te stomen naar het vijandelijke doel. Een verdediger zit er nog net tussen.

Brummen prikt regelmatig met tegenaanvallen. Een vrije trap wordt door Jesper weer prima gekeerd en verwerkt tot hoekschop. Bram gooit zich vervolgens voor een schot in de zestien en voorkomt waarschijnlijk een doelpunt.

Niels en Mateo maken ook minuten en vervangen Sem Scheffler en Remi. De wedstrijd is inmiddels natuurlijk allang gespeeld.

Wederom geen punten voor DVOV, waardoor we na een overwinning van Eefde bij Eerbeekse Boys een plaatsje zakken op de ranglijst en nu voorlaatste staan.

We blijven strijdvaardig! Er zijn nog genoeg wedstrijden om ons te verbeteren. Het moet een keer onze kant op vallen. Zaterdag 11 januari spelen we uit tegen SP Teuge. Komt dat zien!