Teleurstellende nederlaag DVOV 1 tegen Oeken

De Pinkenberg 1
6891DM
ROZENDAAL
tel. 026-3647289

Om nog enige aansluiting te houden met de teams rond de veilige 8e plaats moet er vandaag gewonnen worden van Oeken. Dit team staat op een 9e plek met 10 punten. Bij winst voor DVOV naderen we Oeken tot op 1 punt.

We missen helaas weer de geblesseerden Luc van Heumen, Kevin Bastiaansen, Thijmen Schildmeijer en ook spits Zico Sarucco heeft een blessure opgelopen. De langdurig geblesseerde Sem Wisman is op de weg terug, maar nog niet wedstrijdfit. Sjors de Ridder en Lukas Rietdijk zijn aangesloten uit DVOV 2 en op het laatste moment sluit ook Niels van Wieringen van de JO19 aan.

De eerste grote kans is voor DVOV. Dylan van Kuilenburg geeft met een steekpass Mees Kuipers een vrije doortocht. Hij probeert het op snelheid links om de keeper heen, maar daardoor is hij wat uit balans bij het schot, dat naast het doel scheert. Dat had de 1-0 mogen en misschien wel moeten zijn.

Meteen daarna krijgt Oeken drie hoekschoppen op rij, die gelukkig niks opleveren. Oeken krijgt in de 13e minuut een opgelegde kans. Vrij voor onze keeper Rui Kortlang mikt de speler echter naast.

De volgende kans is weer voor DVOV. Een voorzet van Mees bereikt Dylan die in lijkt te kunnen tikken, maar mist. Even later wordt Dylan in kansrijke positie afgevlagd. Melly Husband en Mees proberen het met een individuele actie, maar beide stranden op de keeper.

Oeken moet een speler wisselen wegens een hamstringblessure.

Na ruim een half uur meldt Oeken zich weer gevaarlijk voor ons doel. Een voorzet wordt dichtbij ons doel slim in de korte hoek getikt. Rui reageert adequaat en tikt de bal tot hoekschop. Mooie redding!

Maar uit die hoekschop gaat het alsnog mis. De bal valt in de 5 meter voor een speler van Oeken en die kan uithalen: 0-1.

Vijf minuten voor rust heeft Oeken een grote kans op een tweede treffer, maar gelukkig gaat het schot naast. We komen goed weg.

DVOV speelt slordig en te gehaast. Het zal beter moeten na de rust.

Na een uur spelen wordt Rui bijna verrast door een van richting veranderd schot. Hij redt nog net met een uitgestoken been.

Het lukt DVOV maar niet om door de goede defensie van Oeken te spelen. In de 72e (!) minuut schieten we eindelijk weer eens op doel, maar het schot van Mees is van te ver. Mees wordt daarna opzichtig opgevangen, maar krijgt, niet voor het eerst, geen vrije trap.

Oeken krijgt voorin genoeg ruimte voor snelle uitbraken, maar ook zij krijgen het niet voor elkaar om goede kansen te creëren.

In de 78e minuut verovert Mees samen met Bram Bentum de bal op links. Mees zet voor waar Randell Tacke in komt glijden om de bal in te tikken, maar hij mist de bal op een haar. Dat was dé kans op de gelijkmaker.

Niels komt er nog in voor de laatste minuten. Lukas en Sjors waren al eerder ingebracht.

Het lukt DVOV echter niet meer om het doel van Oeken te bestoken en zo eindigt het duel in een teleurstellende nederlaag. Het was niet onze dag vandaag. Oeken was de gelukkigste en als we eerlijk zijn ook de iets betere ploeg.

Volgende week spelen we opnieuw een thuiswedstrijd, tegen Sportclub Brummen. We kunnen alle support gebruiken, dus komt dat zien!