Brouwerslaan 4
6931AC
WESTERVOORT
tel. 026-3118679

DVOV 1 speelt vandaag de eerste wedstrijd na de winterstop in Westervoort tegen AVW’66. Door hevige regenval ging vorige week de inhaalwedstrijd bij Eerbeekse Boys niet door.

De nodige blessures binnen de selectie blijven trainer Robert Grauwde parten spelen. Het vast centrale verdedigingsduo, Luc van Heumen en Kevin Bastiaansen, is geblesseerd. Melly Husband en Randell Tacke gaan vandaag starten op hun posities. Ook verdediger Thijmen Schildmeijer kampt nog steeds met een blessure, maar kan in geval van nood wel wat minuten maken. Er is ook goed nieuws. Jeroen van Suylekom is terug van zijn wereldreis en staat te popelen om het team te helpen in de strijd tegen degradatie.

Want zo realistisch moeten we wel zijn. Momenteel staan we op een 10e plek. Nog even ter herinnering: Nummers 12 en 13 in de eindstand degraderen rechtstreeks. Nummers 9, 10 en 11 spelen nacompetitie. Dus om niet rechtstreeks te degraderen moeten we 5 teams onder ons houden.

AVW’66, afgelopen seizoen gedegradeerd uit de 2e klasse, staat na een matig begin alweer op de derde plek. Normaal gesproken dus geen wedstrijd om punten te pakken, maar we zijn vastbesloten om het AVW lastig te maken. Temeer omdat onze keeper Jesper Klarenbeek kind is van deze club en hij graag met opgeheven hoofd het veld wil verlaten.

Na een gelijk opgaande beginfase noteren we de eerste grote kans na een kwartier en die is voor AVW. Vrijgespeeld voor het doel van Jesper mikt de speler gelukkig voor ons net naast.

Echter een paar minuten later hebben we minder geluk. Opnieuw wordt door het midden een AVW-er vrij voor Jesper gezet en dit keer is het wel raak: 1-0.

DVOV doet niet onder voor AVW, maar echte kansen blijven uit. AVW is iets dreigender met hun aanvallen, maar ook zij kunnen niet echt een vuist maken. Onze geïmproviseerde centrale verdediging doet het uitstekend en ook de backs Bram Bentum en Wytze Ang staan pal.

Randell moet na de rust door werkverplichtingen afhaken. Jeroen neemt zijn plek in.

In de tweede helft krijgt DVOV een vrije trap op een kansrijke plek nadat een speler van AVW blijkbaar teveel praatjes had tegen de scheidsrechter. Dylan van Kuilenburg mikt de bal naast.

Vijf minuten later omzeilt omzeilt AVW met een slimme pass door het midden de buitenspelval. Jesper is ver uit zijn doel en de spits probeert het met een boogbal, maar Jesper stekt zich en kan de bal nog net via de lat tot hoekschop verwerken. Fantastische redding!

De vreugde is echter niet van lange duur. Uit de hoekschop wordt de bal in het doelgebied gekopt en in een scrimmage weet AVW de bal over de lijn te werken: 2-0.

Sven Kerkhoffs komt na een uurtje Sem Scheffler vervangen.

DVOV blijft aardig combineren, maar nog steeds zijn kansen schaars. Opvallend is dat AVW steeds vaker de lange bal hanteert en op snelle counters gokt.

Melly moet een kwartier voor tijd het veld verlaten met kramp. Hij heeft er een uitstekende wedstrijd opzitten en keihard gewerkt. Dat laatste geldt voor het hele team overigens. Thijmen vervangt hem en moet, hoewel niet echt fit, toch het laatste kwartier volmaken.

Mees Kuipers, ons creatieve brein op het middenveld, leidt het team met mooie rushes tot meer aanvallen. Benieuwd naar zijn kilometerteller vandaag. Finn van Wijk en Remi Brouwer laten zich ook gelden op het middenveld. Een schot van Finn gaat over. Even later gaat Remi goed door en bedient Dylan, maar die stond volgens de grensrechter buitenspel.

Een pass van Thijmen wordt onderschept en leidt een gevaarlijke aanval in van AVW. Gelukkig kan Thijmen koppend herstellen.

Aan de andere kant een hoekschop voor DVOV. Deze wordt verlengd door Mees en valt voor de voeten van Thijmen die van dichtbij kan binnen schieten. Zijn eerste doelpunt voor DVOV 1! Het is 2-1. Het kan nog!

Robert brengt Sem Wisman voor Dylan om in de slotfase nog meer oorlog te maken voorin. Een paar minuten later krijgt hij al een goede kans op de gelijkmaker. In kansrijke positie worden we daarna weer afgevlagd.

Een counter van AVW in de allerlaatste seconde eindigt in een intikkertje voor de 3-1 eindstand.

DVOV kan terugkijken op een prima wedstrijd, zeker gezien de gedwongen omzettingen en de personele nood. Met een fitte selectie was hier zeker wat te halen geweest. Iedereen heeft keihard gewerkt en bij vlagen werd er goed gecombineerd. Ook in de duels stonden we ons mannetje. Bovendien kon Jesper na een prima wedstrijd en een draaglijke eindstand met opgeheven hoofd zijn oude ploeggenoten tegemoet treden.

Deze wedstrijd geeft ons veel vertrouwen richting de volgende duels, waarin we de punten moeten gaan pakken. Wij kunnen alle support gebruiken, dus kom ons zaterdag 28 januari op de Pinkenberg aanmoedigen tegen concurrent Oeken!