Deventerweg 2
8167NA
OENE
tel. 0578-641385

Met een krappe selectie reizen we af naar Oene, een dorp dicht bij Epe. Volgens het hardcopy programmaboekje heeft DVOV 1 eerder tegen deze club gespeeld: Oene en D.V.O.V. zijn elkaar de afgelopen 22 jaar in 3 seizoenen tegen gekomen. In het seizoen 2000/2001 was dit ook in de 3e klasse en Oene won toen beide onderlinge duels. In de seizoenen 2008/2009 en 2015/2016 werden de onderlinge wedstrijden in de 4e klasse afgewerkt. In deze seizoenen won Oene de thuiswedstrijden.

Geen al te beste historische statistieken, maar zoals we allemaal weten bieden die geen garantie voor de toekomst. Echter de huidige stand in de 3e klasse E laat zien dat Oene een betere start heeft gemaakt dan DVOV, al gaf het vorige week een 4-0 voorsprong weg tegen Twello. Die wedstrijd eindigde in 4-4.

DVOV is echter gebrand om er een echte wedstrijd van te maken. Dat moeten we doen zonder de broers Branco en Zico Sarucco, die feestelijke familieverplichtingen hebben. Jeroen van Suylekom is een paar maanden op reis, Sem Wisman en Melly zijn geblesseerd. Goed nieuws is er ook: Wytze Ang is terug van een paar maanden avonturieren en sluit komende week weer aan bij de trainingen.

Bas Heeze en Niels Jonkman van DVOV2 zijn meegereisd met de selectie en beginnen op de bank. Later zal ook keeper Rui Kortlang nog aansluiten.

De wedstrijddetails hieronder vermeld, zijn waarschijnlijk niet helemaal accuraat. Onze vaste notulist Rob de Bloois moest zich vandaag namelijk door ziekte afmelden en daarmee zakt de geloofwaardigheid van dit verslag naar een bedenkelijk niveau. Niettemin zal de strekking van het verhaal wel kloppen.

Op een sfeervol sportpark De Hoge Kamp, met een nazomerse temperatuur, winnen wij de toss en trapt Oene af. De eerste schermutselingen maken duidelijk dat Oene fysiek sterk is en een ervaren ploeg heeft.

De eerste goede kans is voor Oene. Het puntertje gaat net naast ons doel. DVOV voetbalt dan naar een opgelegde kans. Dylan van Kuilenburg komt vrij voor de keeper en moet eigenlijk scoren, maar zijn snoeiharde schot is recht op de keeper, die in twee keer kan redden.

In de 31e minuut is Oene gelukkiger. In een scrimmage voor de goal kan een Oenenaar van heel dichtbij intikken: 1-0.

DVOV is voetballend zeker niet minder dan de tegenstander. In de duels proberen we ook ons mannetje te staan. Vooral Sem Scheffler bijt flink van zich af en wint menig duel. Na 40 minuten spelen wordt Bram Bentum in de combinatie weggestuurd over rechts. Hij stoomt op tot de achterlijn en zijn lage voorzet wordt verlengd door Randell Tacke, waarna Mees Kuipers zich nog even moet strekken om de bal binnen te tikken: 1-1!

Lang kunnen we niet genieten van de gelijkmaker. Vanaf de aftrap zet Oene een aanval op en de opkomende man door het midden wordt niet gedekt, waarna die de voorzet van rechts vrij kan inschieten: 2-1. Dat ging iets te gemakkelijk.

Thijmen Schildmeijer wordt bij aanvang van de tweede helft vervangen door Niels Jonkman. Thijmen, nog niet helemaal hersteld van een blessure, kan niet meer aanzetten.

De wedstrijd golft in de tweede helft wat op en neer. DVOV biedt uitstekend partij. In de 73e minuut spelen haakt de spits van Oene slim in bij Niels in de zestien en de verder prima fluitende scheidsrechter ziet er zowaar een strafschop in. Keeper Jesper Klarenbeek kiest de goede hoek, maar kan het harde schot net niet keren: 3-1.

Bas Heeze komt dan in het veld voor Dylan.

DVOV geeft het nog niet op en blijft zijn spel spelen met af en toe prima combinaties. Oene heeft regelmatig overtredingen nodig. Dat levert na zo’n 85 minuten spelen een vrije trap op, op een mooie positie zo’n 23 meter van het doel. Specialist Randell legt aan en krult de bal fantastisch in de linker-kruising. De keeper kon er nog wel een handje tegen krijgen, maar niet krachtig genoeg: 3-2. We hebben weer een wedstrijd.

Een paar minuten later valt de bal voor de voeten van Remi Brouwer, die van 20 meter met een mooie krul de rechter-kruising zoekt. Het schot spat uiteen op de lat! Bijna de gelijkmaker.

Rui Kortlang komt voor de laatste minuten de uitstekende Bram Bentum vervangen. Hij staat nog geen minuut in het veld als ie al, tevergeefs, een stiftje over Jesper van de lijn probeert te halen na een vloeiende aanval van Oene. Het is de 4-2 en de beslissing.

Met een beetje meer fortuin hadden we hier een gelijkspel kunnen wegslepen. Toch kunnen de mannen terugkijken op een prima wedstrijd. Als we dit door kunnen trekken, dan komen de punten vanzelf. De staf is ervan overtuigd dat dit team alleen maar beter gaat worden naarmate het seizoen vordert.

Zaterdag 5 november zijn we vrij. Op 12 november spelen we weer een uitwedstrijd, in Zelhem tegen ZZC’20.