Laan naar Eme 97
7204LZ
ZUTPHEN
tel. 0575-526881

Vandaag spelen we het restant van de wedstrijd tegen Be Quick in Zutphen. Die wedstrijd werd gestaakt in de 16e minuut door een ernstige blessure van onze centrale verdediger Luc van Heumen. Aanvankelijk werd gevreesd voor een enkelbreuk. Dat bleek gelukkig niet het geval, maar al met al is Luc een er een paar maanden zoet mee geweest. Toevallig is hij deze wedstrijd net weer fit genoeg om wat minuten te maken. Hij begint echter op de bank. We zullen hem de komende wedstrijden heel hard nodig hebben.

Vanuit DVOV 2, dat dit inhaalweekend speelvrij is, zijn Niels Jonkman, Sebastiaan Jansen en Mark Otten aangesloten. Branco Sarucco is er ook weer bij, Jeroen van Suylekom is terug van vakantie en zo hebben we zowaar een goed gevulde bank, inclusief vaste supporter Harm. Helaas moet Melly Husband verstek laten gaan door familieverplichtingen.

Na een minuut stilte voor de slachtoffers van de aardbeving in Syrië en Turkijem beginnen we de wedstrijd in de 17e minuut met een vrije trap rond de middellijn, maar dus wel met een 2-0 achterstand. In november waren we vanaf het begin niet bij de les en daar wisten de behendige spelers van Be Quick wel raad mee.

Ook nu beginnen we te slap aan het duel. Be Quick domineert en mist in de 23e minuut al een opgelegde kans. Een paar minuten later belandt een voorzet van rechts een aanvaller in onze zestien. Die legt subtiel af op een medespeler en we noteren de 3-0.

Langzaam komen we wat beter in de wedstrijd en komen via voornamelijk lange ballen tot wat mogelijkheden. In de 40e minuut vindt Finn van Wijk met een dieptepass Mees Kuipers. De keeper is uit zijn doel gekomen en Mees rondt prachtig af met een lepe lob: 3-1. Kan het nog? Dit moet ons toch vertrouwen geven.

Tijdens de rust is er geloof dat hier nog wat te halen is. We voeren twee wissels door: Thijmen Schildmeijer komt er in voor Bram Bentum, die een lichte spierblessure heeft, en Sebastiaan vervangt Sem Scheffler.

Blijkbaar is Be Quick ook met goede voornemens aan het tweede bedrijf begonnen, want ze beginnen furieus. Op een paar plaagstootjes van DVOV na is het al Be Quick dat de klok slaat. Met name de snelle en handige rechtsbuiten is niet af te stoppen en levert een paar assists. Na de 4-1 in de 54e minuut volgen in de 60e en 62e minuut ook de 5-1 en 6-1.

Branco vervangt dan Remi, die niet helemaal fit was, en Niels komt in het veld voor Mees, die gespaard wordt voor volgende week. Be Quick voert even later ook wat wissels door.

Jeroen gooit er wat extra strijd in, maar zijn pittige overtreding om een gevaarlijk aanval te stoppen levert terecht een gele kaart op. Toch ook wat positiefs: Luc komt het veld in en speelt de wedstrijd zonder fysieke problemen uit.

Keeper Jesper Klarenbeek voorkomt nog een paar keer erger, maar kan ook niet voorkomen dat de rechtsbuiten met een mooie actie door het midden onze verdedigers laat staan en raak schiet: 7-1.

DVOV heeft nog wel een paar goede kansen om de stand een iets draagkijker aanzien te geven. Vooral Dylan van Kuilenburg , in stelling gebracht door Luc, krijgt een opgelegde kans. Hij besluit echter de bal nog een keer terug te leggen op Luc en dat passje wordt onderschept.

Be Quick was met name in de tweede helft een maat te groot voor DVOV. Onbegrijpelijk dat dit team zo laag op de ranglijst staat. Als ze zo blijven voetballen gaan ze zeker stijgen op de ranglijst en zich veilig spelen.

Zoals bekend, zal dat voor ons een stuk lastiger worden. Rode lantaarn Eerbeekse Boys won vandaag verrassend van Teuge en is ons tot op een punt genaderd. En zaterdag 25 februari spelen we in Eerbeek, opnieuw een inhaalwedstrijd, dus het gaat erom spannen. Winst is uiteraard voor beide teams enorm belangrijk. Gelukkig beginnen we die wedstrijd wel gewoon met een 0-0 stand.

Kom ons supporteren! We kunnen alle hulp gebruiken.