Veldkantweg 8 A
6961HJ
EERBEEK
tel. 0313-652060

We verzamelen bij B&B “Meneer Pos” voor de wedstrijdbespreking voor de belangrijke wedstrijd tegen Eerbeekse Boys. Dit team staat na de overwinning van vorige week op Teuge nog steeds laatste, maar is DVOV tot op één punt genaderd.

Helaas kunnen we ook vandaag weer niet beschikken over een aantal sleutelspelers. Luc van Heumen, net terug van een blessure, heeft een belangrijke introductiedag voor zijn studie, Randell Tacke heeft werkverplichtingen, Sem Scheffler is op vakantie en Kevin Bastiaanse is langdurig geblesseerd.

Uit DVOV 2 komen Sjors de Ridder en Bart Kuipers en uit de JO19 Niels van Wieringen en Ernst van Helvoort ons versterken. Rui Kortlang verdedigt ons doel vandaag.

DVOV lijkt na de pittige wedstrijdbespreking op scherp gezet en begint enthousiast aan de wedstrijd. De eerste schietkansen zijn voor Zico Sarucco en Mees Kuipers. Uit een corner voor Eerbeek komt in de rebound een kans voor de spits, maar deze schiet gelukkig hoog over. Melly Husband bereikt na een rush uiteindelijk een medespeler. Het schot dat volgt gaat over het Eerbeekse doel.

In de 24e minuut noteren we de eerste grote kans van de wedstrijd en die is voor Eerbeek. De spits gaat alleen op de Rui af, die met wat geluk de bal nog tegenhoudt.

Toch houdt DVOV redelijk eenvoudig stand en zit er meer dreiging in de aanvallen van DVOV.

In de 26e minuut gaan Dylan van Kuilenburg en Zico in de buurt van de middenstip een luchtduel aan met een speler van Eerbeek. Via Dylan komt de bal bij Zico die alleen op de keeper af kan en deze beheerst passeert met een lage schuiver: 0-1! De grensrechter heeft gevlagd voor buitenspel, maar dat wordt genegeerd door de scheidsrechter, die dat daarvoor aan de andere kant ook al een paar keer deed. In ieder geval consequent, maar wel vreemd.

Een paar minuten lijken we de voorsprong te verdubbelen als Remi Brouwer goed door gaat en de keeper passeert met een lob. Helaas wordt de bal nog voor de lijn weggehaald door een verdediger.

Eerbeek krijgt in de slotfase van de eerste helft een aantal corners, maar die kunnen zonder gevaar worden weggewerkt. Mees Kuipers wordt nog een keer goed weggestuurd, maar nu wordt het vlagsignaal wel gehonoreerd.

Een vrije trap wordt door Remi in de zestien gelegd en geeft Zico een schietkans, maar de bal gaat hoog over.

Het laatse wapenfeit van de eerste helft is van Eerbeek. Een aanval over links wordt scherp voorgezet en kan net niet worden binnengegleden. Het was sowieso buitenspel, maar het was maar de vraag of deze scheidsrechter het vlagsignaal zou hebben overgenomen.

Tevredenheid in de rust, maar ook het besef dat er nog een lange weg te gaan is voor de overwinning.

Eerbeek komt beter uit de startblokken in de tweede helft. Al snel moet Jeroen van Suylekom ingrijpen met een te late tackle en de vrije trap voor Eerbeek wordt door Melly verwerkt tot corner. Die wordt vervolgens in eerste instantie weggewerkt, maar in de rebound volgt een laag hard schot dat op de lijn wordt gekeerd tot een nieuwe corner door Finn van Wijk. Die corner leidt via een harde kopbal wel tot succes voor Eerbeek: 1-1. Dit was juist wat we niet wilden, een snelle gelijkmaker...

Een paar corners voor DVOV leveren vervolgens geen echt gevaar op. Iets later is dat wel het geval bij een corner voor Eerbeek. Rui gaat bij een corner onder de bal door.  De bal wordt dan tegen de hand van een DVOV verdediger gekopt. De scheidsrechter laat begaan.

Een paar minuten daarna wordt door DVOV een handsbal geclaimd, maar ook hier geen penalty. Mees Kuipers kan het niet geloven. Uit een corner van Dylan kan Remi inschieten uit de rebound, maar zijn schot wordt geblokt.

Branco Sarucco, vandaag centraal in de verdediging geposteerd omdat Thijmen Schildmeijer niet fit is, redt in onze zestien met een sliding op een Eerbeek’s schot. Nuttige ingreep!

In de 64e minuut krijgt Eerbeek een vrije trap. Deze wordt ongelukkig weggewerkt door de DVOV verdediging, valt voor de voeten van een Eerbeker en het harde afstandsschot is Rui te machtig: 2-1.

Eerbeek is nu duidelijk de baas op het veld. Bram Bentum voorkomt met een goede ingreep verdere schade.

Trainer Robert Grauwde voert drie wissels door. Melly, Dylan en Branco worden gewisseld voor Ernst, Niels en Thijmen.

DVOV probeert het wel, maar de lange ballen van achteruit leveren veel minder gevaar op dan in de eerste helft, doordat Eerbeek nu beter staat. Als het bij ons dan in de 80e minuut wederom mis gaat in de opbouw en de invaller van Eerbeek eenvoudig de 3-1 scoort, is de wedstrijd beslist.

Net voor tijd moeten we de dan ook nog de 4-1 slikken als Rui een hoge bal niet goed verwerkt en Eerbeek gemakkelijk kan binnen tikken. Dat gebeurt weliswaar in buitenspelpositie, maar de scheidsrechter negeert opnieuw het vlagsignaal.

Mees probeert in blessuretijd de stand nog een iets draaglijker aanzicht te geven, maar zijn harde schot is niet geplaatst en belandt in de handen van de keeper.

Een bittere nederlaag, die ondanks de eindstand toch onnodig was. Op basis van de tweede helft is het echter wel een verdiende overwinning voor Eerbeekse Boys, dat daarmee de laatste plaats aan ons overdoet.

Dit DVOV team gaat echter niet bij de pakken neerzitten en zal volgende week tegen Eefde weer alles geven om de punten op de Pinkenberg te houden. Bij een overwinning zouden we in ieder geval weer over Eefde en mogelijk ook over Eerbeekse Boys wippen op de ranglijst.

Wij kunnen in deze moeilijke en beslissende fase voor DVOV 1 alle steun heel goed gebruiken, dus we roepen iedere DVOV-er op om ons te komen supporteren! Dus komt dat zien!