Onder 9 zaterdag, JO9-3, 4e klasse 15

15 oktober 2016 8:30

Bryan Pirovano

Onbekend

Derby's zijn wedstrijden tussen teams uit dezelfde stad of streek. Derby's bestaan er in allerlei soorten. Zo zijn er landenderby's zoals de Derby der Lage Landen, streekderby's zoals de Twentse of Gelderse derby. Heel bekend zijn natuurlijk de stadsderby's, zoals de Derby della Maddonina, de Derby della Laterna, the Old Firm, de Merseyside-derby of Clássico Vovô. Over de beroemdste amateurderby, de Derby van Spakenburg, is zelfs een boek verschenen. Sommige wedstrijden zoals El Clásico of De Klassieker zijn wel beladen maar goed beschouwd geen echte derby's.

(Prijsvraag: noem alle teams van alle bovenstaande wedstrijden. Onder de inzenders wordt een leuke prijs verloot.)

Velp heeft zijn eigen derby, de Pinkenbergkraker.  De JO9-3 mocht afgelopen zaterdag het bijzonder gevoel van het spelen van hun eerste derby ervaren. Samen met klasgenoten, vriendjes en straatgenoten was al wekenlang uitgekeken naar deze wedstrijd. En bij VVO JO9-3 natuurlijk ook. DVOV JO9-3 begon met dank aan de motregen fris aan het spel en Dylan knalde binnen 30 seconden de eerste van zijn 3 doelpunten raak. VVO liet zien dat een echte derby door twee teams gespeeld wordt en schoot binnen 30 seconden de gelijkmaker binnen. Dat tafereel herhaalde zich binnen één minuut nog een keer: 2-2. Het publiek ging er eens goed voor zitten. Dit begin was een echte derby waardig.

In de loop van de eerste helft draaiden Diede en Syrah in de verdediging de duimschroeven aan en kon DVOV bewijzen dat ze niets voor niets bovenaan stonden. Jesse deed nog 2 doelpunten bij de 3 van Dylan zodat het 5-2 bij rust was. Belangrijk waren de goede assists waarvan die vooral van Lars een beauty was.

In de tweede helft liet DVOV, onder aanvoering van Ziggy en aanvoerder Fay, zien dat ze wat slimmer in verdedigen zijn en vooral wat beter te kunnen overspelen. Als VVO nog sporadisch doorbrak, hadden we nog altijd Jilles nog, die bij zijn debuut als keeper zijn doel prima schoon hield. VVO plukte halverwege de tweede helft bij een gevaarlijke aanval de bal prachtig klemvast uit de lucht. Een kleine tegenslag voor VVO was wel dat het niet de keeper was die dit deed. Fay benutte de penalty koelbloedig. Jesse maakte de 7 compleet na alweer een mooie assist.

Na afloop werd de overwinning in de onvervalste kraker én de overwinning van het latjetrap van vorige week gevierd. De coach van DVOV trakteerde alle hoofdrolspelers, ja ook die van VVO op iets lekkers. Tenslotte heb je twee teams nodig om de Pinkenbergkraker te kunnen spelen. Met een tevreden gevoel keerde iedereen huiswaarts. In de hoop dat er weer snel een derby komt.