Onder 9 zaterdag, JO9-3, 4e klasse 15

12 november 2016 8:30

Bryan Pirovano

Onbekend

We hebben "het Grote boek van de Voetbaluitdrukkingen" er maar even op na geslagen. "Voor de poorten van de hel", "een gestolen overwinning", "met samengeknepen billen" of "op het puntje van je stoel". Heel hoofdstuk 4 "Voetbaluitdrukkingen voor spannende wedstrijden" was bij de wedstrijd DVOV JO9-3 tegen DVC JO9-4 toepasbaar. De uitdrukking "Superlatieven te kort komen" paste als nooit tevoren.

DVOV, met Syrah op doel, begon dankzij de buitentemperatuur van één graad onder nul met iets te frisse moed. De schrik zat er gelijk goed in. De tegenstander bleek vanaf minuut één, een zeer taai verdedigend team. Twee dames achterin die de opdracht "knal wat in je buurt komt richting zij - of achterlijn", perfect uitvoerde. Tel daarbij op de handige voetballertjes voorin en het was duidelijk dat DVOV heel hard moest werken voor de overwinning.

Het spel golfde op en neer totdat Ziggy bedacht dat hij dit seizoen nog weinig had gescoord. Hij schoot van grote afstand richting doel en zowaar liet de keeper hem door zijn handen glippen. 1-0 Dat bracht wat meer zelfvertrouwen, zou je denken. En dat klopte. Voor DVC '26 dan. De druk en kansen werden groter en groter en net voor rust werd het 1-1.

En in de tweede helft werd het al snel 1-2. De eerste achterstand van het seizoen. Oeps. Gelukkig liet DVOV met Jilles, Fay en Syrah dat niet op zich zitten. De energie werd opgevoerd. Dylan met een aantal mooie ontsnappingen langs de zijlijn, en Jesse met kansen voor de keeper waren dichtbij de gelijkmaker.

JO9-3 had met het oog op de toekomst deze week toegeslagen op de transfermarkt. Jason is aan het sterrenteam toegevoegd. En dat die transfer een versterking is, liet hij zien door de 2-2 op te noteren. (Voetbalpleonasme is hoofdstuk 7). Opluchting bij de meest trouwe supporter van DVOV: de opa van Lars: Opa Berendsen.

We gooien er nog een uitdrukking in: "de spanning was inmiddels om te snijden". Diede was ook aan het einde het slot op de deur. Met een uiterste krachtinspanning van het hele team knalde Lars vlak voor tijd van afstand prachtig raak. Toch nog 3-2. Er werd hard gejuicht, enorm gevloekt door DVC '26 en ja, iemand heeft gekeken hoe het met het hart van Lars zijn opa ging. Gelukkig begreep ook de scheidsrechter dat dit soort wedstrijden niet bevorderlijk is voor gezondheid van met name oudere toeschouwers, en floot al snel af.

De helden van DVOV JO9-3 kunnen de kroon op het werk zetten en kampioen worden. Komt allen kijken; 8:30 uur bij SML. Kemperbergerweg, Arnhem.