DVOV JO9-3

Onder 9 zaterdag, JO9-3, 2e klasse 05

13 mei 2017 8:30

Onbekend

Het was tijd voor de laatste wedstrijd van het seizoen. Een seizoen vol hoogtepunten en hier en daar ook een dieptepunt. Kampioen worden en laatste eindigen in één seizoen geeft dat wel als beste weer.

De tegenstander was Arnhemse Boys maar daar spelen niet alleen Boys maar ook Girls. En neefjes van Fay. Dus die had alle redenen om flink aan de bak te gaan. Voor anderen was het afscheid van het voetbal, afscheid van Onder-de-9-voetbal, of gewoon afscheid van het begeleiden van DVOV JO9-3. Kortom meer dan genoeg redenen om nog één keer een leuke potje voetbal te spelen.

En dat deed JO9-3 in de eerste helft met verve. Achterin werd prima verdedigd door Syrah, Dylan en bij gelegenheid Diede. Voorin zette Lars goed door, schoot met links en via de keeper kwam die voor de voeten van Jason: 1-0. Dat was een snelle voorsprong. Tijd geleden dat we dat hadden meegemaakt. De rest van de eerste helft ging ook erg goed. Jilles hield uitstekend zijn doel schoon, Ziggy, Fay en Jesse ondersteunde erg goed vanuit het middenveld.

Op weg naar de 1-0

De 1-1 viel vlak voor rust omdat het neefje bij de tegenpartij de bal vanuit een corner in één keer hoog in het doel liet landen. Een doelpunt waarbij je alleen wat aan kan doen als je een keeper van 1 metr 80 op doel hebt.  Jilles is maar 1 meter 35.  Al met al een helft waarin JO9-3 liet zien wat het kon. Een helft die gelijkenissen deed oproepen aan de wedstrijden uit de eerste helft van het seizoen en ook tegen MASV en RKHVV.

Rust. Genieten van fruit.

Eén helft voetbal vond JO9-3 wel genoeg. Het seizoen was ten einde. Het team liep beleefd nog een helft heen en weer naast de tegenpartij, waar het seizoen een helft later eindigde. Arnhemse Boys inclusief neefjes schoot er nog 7 in. Als leiding langs de kant keken we nog rond maar geen Russische of Chinese maffia, dus matchfixing of ransomware-besmetting kon worden uitgesloten. De koek was gewoon op. Klaar.

Na afloop werd afscheid genomen van Jasper. Als dank en vooral als geheugensteuntje heeft het team een badlaken gegeven. Het team zelf speelt nog bij VDZ een toernooi, Jasper ligt dan heerlijk te bakken op het strand van Spaans eiland. Op zijn JO9-3-badlaken. Jasper bedankt.