Onder 9 zaterdag, JO9-3, 2e klasse 05

29 april 2017 8:30

Joris Berben

Onbekend

Normaal verwachten jullie rondom dit tijdstip en op deze plek een verslag van JO9-3. Vandaag is het anders. Met maar liefst vier invallers van JO9-1 en JO9-2 is dit vandaag het verslag van het gelegenheidsteam JO9-2½. Het halve team van JO9-3 was jammerlijk geveld door een acute vakantie en zat op diverse locaties in de vakantieboeg.

Het gelegeheidteam

Nood breekt wet en dus maakten Koen, Enzo, Reinoud en Liam van de gelegenheid gebruik om zich in de picture te spelen. Dat ging gesmeerd. De tegenstander was vandaag SDOO, met een tenue dat een soort combinatie is van Ajax en Feijenoord en een keeper die ervoor gezorgd heeft dat het uiteindelijk maar 3-0 werd. Ja, jullie lezen het goed. 3-0! Weer eens een overwinning.

De keeper zoals we hem kennen

Dylan startte in de eerste helft op doel en had ouderwets weinig te doen. Oude glorietijden herleefden, en de gedachten gingen terug naar het al lang vervlogen eerste deel van de competitie toen de rol van de keeper nog betekende dat je op zaterdagochtend 20 minuten extra kon uitslapen. Kortom DVOV JO9-2½ was de eerste helft vooral in de aanval, en Koen, Diede en Liam kregen veel kansen maar de uitstekende doelman hield alles tegen . Uiteindelijk scoorde Jesse uit een slimme corner de 1-0. Met de keeper van SDOO en Jesse hebben we ook gelijk de twee uitblinkers te pakken. Jesse was weer ouderwets op dreef en gaf steekpassjes waar Iniesta nog wat van kan leren.

De tweede helft besloot Jesse te blijven voetballen en ging daarom Liam op doel. Enzo en Reinoud speelde zeer verdienstelijk afwisselend op het middenveld en achterin.  Gesteund door "rots-in-de-branding" Syrah samen met Dylan hielden ze achterin de boel potdicht.

Aanvallen

Koen schoot voorin er twee in, maar het mooiste van Koen was de afgemeten voorzet op Diede die hem helaas net naast schoof. De mooiste actie bewaarde Jilles voor het laatst. Na een schop kreeg Jilles op een meter of vijftien een vrije trap. De bal zeilde naar de bovenhoek waar de keeper (ja hij weer!) net de bal tegen wist te houden.

Volgende week Elistha uit, altijd lastig. Ja,nu toch echt tegen Elistha. De verwachting is dat de vakantieboeg dan weer leeg stroomt en dat JO9-3 weer onder zijn eigen naam zal spelen. Tot dan.