Assist: Fay Pronk

Onder 10, JO10-1, Groep 1 57

9 september 2017 11:15

Onbekend

Met een beetje kennis en Excel knutsel je het wedstrijdoverzicht voor de eerste helft van de competitie in elkaar (1). Dat overzicht leert dat wij bijna alle wedstrijden tussen 8:30 en 9:30 spelen.

Met uitzondering van één, de wedstrijd tegen SML JO10-2. Die begon vandaag om 11:15. "Wat gek!", zullen jullie denken. Maar dat is helemaal niet gek. In innige samenwerking tussen de KNVB en het KNMI is besloten dat een belangrijk elftal als JO10-1 niet in de regen hoeft te spelen. Na driftige telefoon en email-verkeer tussen beide organisatie werd 11:15 als ideaal tijdstip gevonden. En dat klopte: Na enorme plensbuien in de ochtend was 11:15 precies het tijdstip van de eerste zonnestraaltje op zaterdag 9 september.  Kortom wil je volgende week iets doen en wil je geen regen? 15 september is het om 8:30 weer gewoon droog. Dan speelt DVOV JO10-1 namelijk weer ;-)

Warming-up

Dus dat weer, dat hadden we vast weer in de pocket. We moesten wel voor de tweede maal aantreden tegen een toekomstig hoofdklasse team. Dat werd weer aanpoten. Naast het weer was ook het veld bijzonder. Niet overdwars op een groot veld maar een veld precies op maat voor Onder de 10. Dat voetbalt toch wel heel chique. Dat en dan ook nog volle (staan)tribunes. Kortom niets is te gek voor JO10-1.

De wedstrijd ging in begin gelijk op. Na een minuut of vijf had SML er toch eentje in liggen. DVOV deed snel wat terug. Na goed doorzetten van aanvoerder Jilles kon de keeper zijn schot alleen maar keren en niet vangen waarna Diede er als de kippen bij was om de 1-1 binnen te tikken.

aanvoerder Jilles

In de tweede helft van de eerste helft gebeurde dat nogmaals. Een tegengoal bij Keeper Lars werd onmiddellijk gevolgd door een goal van DVOV JO10-1. Een prachtige steekpass door het midden van Fay werd verzilverd door Alex 2-2. Dat zag er goed uit. Net voor rust wist SML Lars helaas nog één keer te verschalken. De rust ging in met 3-2 voor SML.

Niet geheel fit aan de eerder in de week was Teun blij dat hij iets minder hard hoefde te lopen. Hij nam zijn vaste plaats in het doel in. De eerste helft van de tweede helft werd toch wel zichtbaar dat SML uiteindelijk het iets betere spel kon spelen. Net iets balvaster, net iets meer overspelen. Ondanks verwoed verdedigen van Dylan en Syrah moest er DVOV toch nog twee maal vissen.

Penalties

Aan het einde van de wedstrijd werd het veld groter en groter. Hoewel niet letterlijk, er was eigenlijk sprake van twee wedstrijden. Aan één kant SML verdediging tegen Jacob, Jilles, Diede en af toe Lars en aan de andere kant onze verdediging tegen een paar SML aanvallers. De middenvelders konden het allemaal niet meer belopen. Vooral Jacob maakte gebruik van de ruimte maar de kansjes werden niet meer omgezet in doelpunt. 5-2 was en bleef het.

Volgende week een team uit onze eigen klasse: SC Rheden JO10-1.

(1) Als je wilt weten hoe stuur dan een mailtje.