16 september 2017 8:30

Danique Lücker

Onbekend

Gezien het succes de Rijdende Rechter en Meester Visser geeft antwoord is buren wel iets om aandacht aan besteden. Je hebt buren dan ook in allelei soorten. Zo heb je de buur die beter is dan je verre vriend, buren die je nauwelijks kent en soms heb je buren waardoor je geen vijanden meer nodig hebt. Zoals blijkt uit beide televisieprogramma's.

Datzelfde heb je natuurlijk ook met buur-clubs. VVO, Veluwezoom, Elsweide en SC Rheden zijn een paar van onze buren. En ja, ook daar vind je alle smaken tussen. Vandaag mochten we een robbertje voetbal uitvechten met onze buren uit Rheden. Het moet gezegd, prima club, leuk team.  Een stap naar de Rijdende Rechter door DVOV J10-1 is niet snel te verwachten. Tenminste niet als het om SC Rheden JO10-1 gaat.

De wedstrijd begon met Alex in de spits. Blijkbaar had Alex op het wisselschema gekeken en gezien dat hij in de verder wedstrijd daar niet zo veel meer zou staan. Hij maakte er dus gelijk haast mee. Na een goede dieptepass van Jacob schoot binnen Alex binnen de minuut de 1-0 binnen.

Bespreking

Een minuut of vijf later liet SC Rheden ook te zien kunnen voetballen en scoorde gedecideerd de 1-1. Het spel golfde op en neer. Bij een corner liet Fay zien wat je moet doen met de afvallende bal: 2-1. In de kruising, dat doe je ermee.

Een afvallende bal? Voor de leken: dat is geen bal die op dieet is. Met deze term laat DVOV JO10-1 zien dat het verstand van voetbal heeft. Tenslotte hebben we een nieuwe TJC. En dan moet je wel wat laten zien. Dat begrepen Dylan en Jilles ook. 3-1 werd het dankzij een leep kopballetje van Dylan na een prachtige corner van Jilles. Uit het boekje.

4-1

Dylan was sowieso lekker op dreef. Hij gaf de assist die Diede tot 4-1 omtoverde. Dat was vlak na rust In de rust. Inmiddels was Lars voor Teun als keeper in veld gekomen. Lars keepte ditmaal de tweede helft, zodat hij de penalty's kon stoppen. Teun is niet alleen een goede keeper maar ook nog sociaal. Na de 4-2 van SC Rheden liet Jilles zien dat hij over veel spelinzicht beschikt. Van grote afstand wist hij precies langs de keeper te schieten. De keeper rende er wanhopig achter de bal aan maar de bal rolde tergend langzaam in de goal: 5-2. Nog een ander opmerkelijk feit. Na de wedstrijden probeert JO10-1 bij penaties schieten de lat te raken. Jilles staat na drie wedstrijden op 3 uit 3!

Tegen de lat

De laatste fase was iets minder van DVOV. Achterin vielen steeds grotere gaten SC Rheden kreeg veel kansen en maakte de 5-3 en 6-4. Gelukkig hadden DVOV voorin ook nog af en toe de bal. Diede wist vrij gelukkig de 6-3 te maken. En samen met Jacob zette ze vier man van de SC Rheden te kijk. Jacob de schoot de 7-4 er netjes in. Uiteindelijk werd het 7-5. Dan hebben we één speelster nog niet genoemd: Syrah. En dat is volkomen ten onrechte want Syrah is en blijft onze rots in de branding achterin. Ze was dan ook de terechte aanvoerster vandaag.

De eerste overwinning en dat tegen een team dat we ook in de competitie gaan krijgen. Dus kom maar op met de goede buren en verre vrienden van de competitie. We hebben er zin in.