30 september 2017 14:30

Onbekend

Als het gras drie kontjes hoog is: Patrick over de wedstrijd

En, hoe verliep de wedstrijd?'

Op een zompige grasmat, waar het gras '3 kontjes' hoog stond was het moeilijk voetballen voor ons. Wij wisten dat Wodanseck graag op de counter loert en we waren dan ook goed voorbereid.  In de eerste helft controleerden wij de wedstrijd. We kwamen, nadat we al twee maal de paal hadden geraakt, dan ook op een verdiende 0-1 voorsprong na een half uur spelen. Pelle Ypinga maakte de goal. Wij gaven zelf weinig kansen weg en gingen dan ook met een goed gevoel de rust in.

Even niet opletten....
Na rust ging Wodanseck opportunistischer spelen, maar ook daar waren we op voorbereid. Er kwam meer ruimte te liggen achter de laatste linie, en de bedoeling was daar meer gebruik van te maken. Echter op 2 cruciale momenten gaven wij de wedstrijd op onverklaarbare wijze uit handen. De 1-1 viel op curieuze wijze. De controlerende middenvelder stond geheel ongedekt op onze 16 meter en wist de bal binnen te schieten. Dat was een moment van onoplettendheid, waardoor je de wedstrijd uit handen gaf.

Drie minuten voor tijd
Wodanseck rook zijn kans op meer en dat gebeurde dan ook drie minuten voor tijd. Een onnozele overtreding uit frustratie over een ingooi rond de middenlijn ging aan de goal vooraf. Wodanseck slingerde de bal onze 16 meter in en daar wist hun slimme en ervaren spits wel raad mee, zeker nadat wij het luchtduel niet aangingen; 2-1 einde wedstrijd.

' Tevreden?'
Waar ik tevreden over mag zijn is hoe wij de eerste helft speelden. Tactisch sterk, weinig weggegeven, geduld aan de bal en een aantal keer er goed uitgekomen wat resulteerde in een verdiende voorsprong.

Kunstgras of gewoon gras: ander spel
Waar ik niet tevreden over ben zijn de keuzes die we maken als we aan de bal zijn. Het was zo'n enorm zompig veld dat je directer moet spelen. Niet  de bal onder de voet terug willen halen, of een pirouette op de bal willen maken.
Wij dachten op sommige momenten nog dat op deze ondergrond hetzelfde gespeeld kan worden als op kunstgras, maar dit is een totaal ander spelletje.
Verder is het uit de organisatie lopen, met name op ons middenveld, in de tweede helft een punt waar we aan moeten werken.
' Wat was het meest briljante moment van de wedstrijd?'
Briljante momenten hebben we niet gezien vandaag. Maar als ik toch een lichtpuntje mag noemen dan wil ik graag het spel van Niels Jonkman, uit onze A1, noemen.
Niels speelden 90 minuten uitstekend als rechtsachter en hield zich knap staande, daar kan ik van genieten als trainer ondanks het resultaat.